Če imaš psa, veš eno stvar – njihova dlaka pride povsod. In če imate nekaj haskijev, no potem vam pošiljam moje najgloblje sožalje. Poskušati ohraniti hišo čisto in brez pasje dlake, je nekaj, s čimer se vsi borimo, a na srečo obstaja nekaj trikov, ki to nekoliko olajšajo. Tu je 10 nasvetov za čiščenje pasje dlake.

Nimam posebnega, najsodobnejšega sesalca za dlako hišnih ljubljenčkov, prav tako ne sesalca za mokro čiščenje. Ko gre za čiščenje pasje dlake, se držim osnov. Od lističov za sušilni stroj, do okenskih brisalcev in ostalih gospodinjskih predmetov, ki odlično pobirajo vs to nadležno dlako. Tukaj je 10 odličnih nasvetov za čiščenje pasje dlake.

Naj bo pohištvo brez pasjih dlak z uporabo rjuh, dek in pregrinjal

Preden se poglobimo v nasvete za čiščenje pasje dlake, bi rad pojasnil eno stvar – sem velik ljubitelj uporabe odej in prevlek na svojem pohištvu. Kar zadeva odstranjevanje dlake hišnega ljubljenčka s pohištva, ni nič lažje kot nastaviti odejo čez kavč in ta bo brez dlake.

Dobra novica je, da se nam ni treba zateči k plastičnim pregrinjalom, ki so jih stari starši uporabljali pri svojem pohištvu – na voljo je veliko različnih možnosti.

Imam nekaj odej, ki jih uporabljam na kavču, kjer spi moja psička Laika. Oprati le-te enkrat na teden, je veliko lažje, kot če bi poskušali ohraniti goli kavč čist. Na izbiro je velika izbira prevlek za kavče po meri, in če ste spretni, se lahko odpravite v trgovino z blagom in iz svojega najljubšega materiala naredite nekaj pregrinjalo po svojem okusu.

1. Lističi za sušilni stroj so super za pobiranje pasjih dlak

Ali dlaka vaših psov pride povsod? Se vam zdi, da morate ob vsakem zapuščanju hiše čistiti dlako s svojih oblačil? Potrebujete pomoč pri odstranjevanju dlake hišnega ljubljenčka s kavča? Moja najljubša rešitev za pobiranje dlake hišnih ljubljenčkov je precej preprosta – to so lističi za sušilni stroj.

Da bi se znebili dlake hišnih ljubljenčkov, imejte pri roki nekaj sušilnih lističev. Ne vem, kaj bi storil brez njih – delajo čudeže pri pobiranju pasje dlake na skoraj vsem.

Uporabljam jih na pohištvu, v vogalih in okoli vseh tistih nadležnih podstavkov. Ker rad ohranjam svoje pohištvo čisto in brez dlake, sem ugotovil, da uporaba rahlo navlaženihlističev za sušilni stroj dela čudeže.

2. Uporabite lepilni trak za čiščenje dlak

Kolikokrat ste že odšli zjutraj v službo, in šele na poti opazili, da imate povsod pasjo dlako? Ja, tudi meni se to dogaja ves čas. Moja rešitev? Zvitek lepilnega traku imejte pri vratih za vse tiste, “od kod za vraga so prišle vse te dlake?” trenutke.

V kuhinjskem predalu imam zvitek lepilnega traku, ki se uporablja izključno za odstranjevanje pasje dlake z oblačil in pohištva. Delujejo tudi valjčki za vlakna, vendar jih zmanjka veliko hitreje.

3. Navlažite in rahlo pometite preprogo, preden jo posesate

Ali imate v preprogo vžrto vsaj tono pasjih las, ali je tako samo pri nas? Če želite s preproge enostavno pobrati veliko dlake hišnih ljubljenčkov, navlažite preprogo in z gumijasto metlo potegnite po njej, da se dlake zvijejo v lepo kroglico. Če pa se želite znebiti še neprijetnega vonja po hišnih ljubljenčkih, potem potresite malo sode bikarbone po preprogi in pustite stati 10 minut pred sesanjem.

Pazite le, da preproge ne zmočite preveč, saj se preproga ne posuši hitro; mokra preproga je odlično okolje za rast plesni. Rahlo vlažno (ne namočeno) bo super opravilo svoje delo.

4. Za lesena in vinilna tla uporabite vlažno krpo

Če imate tla iz trdega lesa, lahko enostavno z vlažno krpo poberete dlake hišnih ljubljenčkov. Sam nimam Swifferja, toda moje prijateljice z lesenimi tlemi, ki imajo v lasti živali, prisegajo nanj.

Vlažna krpa deluje kot magnet, ko gre za pobiranje dlake hišnih ljubljenčkov. Če imate tla iz trdega lesa, uporabite sredstvo za čiščenje lesa (veliko jih je treba razredčiti po nalepki) in bodite pozorni, da ne puščate stoječih luž na tleh.

5. Za oblazinjeno pohištvo uporabite vlažno gobo ali gumijaste rokavice

Iščete preprost način za odstranjevanje dlake hišnega ljubljenčka s pohištva? Uporabite vlažno gobo ali gumijaste rokavice (delujejo tudi sušilni listi). Pasja dlaka se zelo dobro oprime gumijastih rokavic in vlažnih gobic, ki bodo pomagale da se znebite večine dlačic, ki so se prilepile na vaše pohištvo.

6. Alternativna navodila za pobiranje več dlake pri sesanju

Pri sesanju ne pozabite nekajkrat iti čez preprogo v izmeničnih smereh, da poberete več dlake hišnih ljubljenčkov, in da odstranite nekaj tistih trdno vdelanih. Pogosto izpraznite sesalnik in ne pozabite preveriti filtrov – zamašen filter preprečuje, da bi sesalec učinkovito deloval.

7. Na preprogi za čiščenje dlak uporabite brisalec za okna

Če imate psa in okna v svojem domu, verjetno že imate brisalec (to uporabljam jaz, odličen je tudi pri odstranjevanju vseh odtisov pasjih nosov na oknih). Ta stvar tako dobro odstrani dlake hišnih ljubljenčkov s preproge. Samo podrgnite ga po preprogi in po nekaj potezih boste imeli lep velik kup pasje dlake.

8. Za odstranjevanje dlake v kopalnici in kuhiniji uporabite gumijasto metlo

Ko čistim tla iz ploščic, lesa ali linoleja, mi je všeč eno orodje – lepa gumijasta metla. Če na tleh v kuhinji in kopalnici najdete veliko pasje dlake, lahko preidete na gumijasto metlo, da enostavneje poberete odpadlo pasjo dlako.

9. Naj bo vaš sesalec v dobrem stanju s pomočjo rednega vzdrževanja

Ko gre za nabiranje pasje dlake, bo vaš sesalec najverjetneje opravil večino dela, zato je pomembno, da je v dobri formi. Če želite ohraniti njegovo dobro delovanje, se spomnite, da ga morate redno vzdrževati, kot je čiščenje filtra, valjčka za krtačo in preverjanje cevi.

10. Vlažilec zraka lahko pomaga pri preprečevanju, da bi se dlake lepile na pohištvo

Vlažilnik zraka je v zimskem času res prijeten za tiste, ki živimo v hladnem podnebju, lahko pa pomagajo tudi pri dlaki hišnih ljubljenčkov. Ne samo, da ohranjajo kožo navlaženo, temveč tudi pomagajo, da se odpadla dlaka ne oprijema površin.

Nekaj preventivnih ukrepov lahko pomaga zmanjšati odpadanje dlake

Če imate psa, bo njegova dlaka vsepovsod, vseeno pa lahko uporabite nekaj preventivnih ukrepov, da zmanjšate odpadanje dlake.

Eden od preprostih načinov za zmanjšanje odpadanja dlake je, da psa vsak dan krtačite. Ni nujno, da je to zelo dolga nega, vendar se vam bo že nekaj minut na dan pomagalo znebiti velikih količin odpadle dlake. Orodje za odstranjevanjedlakeFURminator deluje neverjetno; je daleč najboljši kos opreme za nego, ki jo imam. Pasji negovalec bi moral biti sposoben predlagati primerno krtačo za dlako vašega psa.

Redne kopeli tudi pomagajo nekoliko zmanjšati odpadanje dlake. Nisem sicer našel nobenega čarobnega šampona, ki bi deloval bolje kot drugi – samo fizično dejanje pene in izpiranja odstrani veliko dlak. Hranjenje s kakovostno prehrano lahko tudi zmanjša prekomerno odpadanje pasjih dlak.

CricksyDog hipoalergena Ted pasja hrana z jagnjetino inž Juliet pasja hrana z govedino vsebujeta pivski kvas. To je najpogostejši predlog pasjih frizerjov za lastnike psov, katerih ljubljenčki imajo težave s prekomernim odpadanjem dlake. Če ima vaš pes prhljaj, mu nenehno odpada dlaka, ima razpokane kremplje, potem gre najverjetneje za pomanjkanje biotina. V pivskem kvasu je skupaj z več drugimi vitamini B tudi velika količina biotina, zato bo zelo hitro pomagal pri težavah vašega psa.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?

Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?

Spraševalec: Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?...

read more
Independently verified
543 reviews