Osebna zgodba, ki je postala skupno poslanstvo

Vse se je začelo, ko sem imel 6 let

Po končanem prvem razredu sem zaradi dolgotrajnega prosjačenja staršev dobil prvega kužka v življenju. Bil je topel, soparen poletni dan. Bil sem že navdušen nad popoldnevom, ko je nekoč končno prišel kuža! To je bilo najbolj srčkano bitje, kar sem jih kdaj videl. Bil je mešanec in o njem je bilo mogoče vedeti le to, da je bila mama psička. Očetova identiteta je bila prikrita.

Iskreno priznam, da me takrat – in nikoli kasneje – ni motilo. Z leti sva se s Cricksyjem vse bolj spoprijateljila. To ime je zelo zanimivo, vem. Toda kaj drugega lahko pričakujete od šestletnega fantka …

Potem so se pojavile težave

Dokler nisem začel obiskovati srednje šole, sva se ves čas družila in vse počela skupaj, Cricksy in jaz. Tako je spet poletje, preskočili smo le 8 let naprej. Leta 2005 je Cricksy pri 8 letih zbolel za rakom. Bolezen se je začela razvijati na njegovem želodcu in se nato razširila na celotno telo.

Z boleznijo smo se borili skoraj eno leto, dokler ni končno prepustil boja. Mnogi moji prijatelji so takrat rekli, da je bil samo pes, vendar sem se počutil, kot da sem tisti dan izgubil prijatelja in družinskega člana.

Še vedno sem si blizu s psi

Nisem imel svojega psa, odkar sem izgubil Cricksyja. Na srečo ima eden mojih bližnjih sorodnikov beagla, ki ga lahko “vzgajam”, ko sem doma. Ime mu je Spotted. Star je 4 leta in zelo pameten pes. Zelo igriv in pravi vsejed!

Samo predstavljajte si prelomnico v mojem življenju, ko sem spomladi 2017 iz radovednosti pogledal, kaj smo dajali za jesti Spottedu Vse je bilo napisano na etiketi pasje hrane. Obstaja veliko, veliko vrst nerazločljivih sestavin. Poleg tega je seznam tako dolg, da mu niti ne morete slediti. Zato sem se odločil, da bom raziskal sestavine.

Po daljšem iskanju po internetu sem ugotovil, da ima precejšen del pasje hrane še prostor za izboljšanje kakovosti. Presežek vitaminov, nekvalitetna mesna moka in »sestavine« z 0,1 %… Bil sem precej razočaran in takrat je prišla velika ideja!

2017: Ustanovitev CricksyDog

Spomladi 2017 sem z Imi in Zsuzsijem (mojim bratoma) ustanovil CricksyDog. Mislim, da je to zelo vpadljivo ime in dobro simbolizira vse, kar smo (v spomin na mojega prvega in še do danes edinega psa). Trudimo se v podjetje vnesti iskreno, nesebično ljubezen, ki nam jo je Cricksy izkazoval vsak dan. To je torej nekakšen poklon mojemu psu, ki za vedno živi v naših srcih!

Nekaj časa smo hrano izdelovali v lokalnem majhnem podjetju doma (ker nismo bili sposobni vlagati v lastno tovarno), vendar to od leta 2019 dalje ni bilo mogoče. Naš že tako visok standard smo še dvignili. Zelo malo proizvajalcev trenutno izpolnjuje zelo stroge standarde kakovosti, ki jih zahtevamo! Zato je večina naše hrane proizvedena na Nizozemskem, manjši del pa v Nemčiji. Seveda so receptura in sestavine naša odgovornost, oni so samo proizvajalci. Pakiranje hrane, šivanje vrečk in vsi ostali procesi se izvajajo v našem skladišču. Je blizu našega domačega kraja Kapuvár.

Naš načrt za prihodnost je postavitev lastnega proizvodnega obrata, vendar bomo na to zagotovo morali počakati še 1-2 leti. Do takrat bomo nadaljevali s svojim ciljem, da imamo vedno več srečnih lastnikov in še srečnejših psov ne samo doma, ampak tudi po vsej Evropski uniji!

2022: CricksyDog je zdaj na voljo v 8 državah EU

Po velikem uspehu s CricksyDogom pri nas, smo se sredi leta 2020 odločili, da je čas za širitev v tujino. Naš temeljni cilj je pomagati vse več psom in njihovim lastnikom živeti srečnejše, bolj zdravo in bolj izpolnjujoče življenje.

In tega poslanstva ne moremo omejiti samo na našo državo. V Evropski uniji je veliko psov. Zato bomo nadaljevali s svojim poslanstvom, dokler ne bomo lahko vsak mesec pomagali vsaj 100.000 psom v EU živeti srečnejše in bolj zdravo.

Mesečno pomagamo približno 10.000 psom. Zaradi teh razlogov smo sedaj na voljo v 8 državah (po abecednem vrstnem redu): Češki, Grčiji, Hrvaški, Madžarski, Poljski, Romuniji, Slovaški in Sloveniji.

Eno stvar vam lahko obljubimo. Nikoli ne bomo popustili pri kakovosti. Kakovost, ki ste jo vajeni od CricksyDoga, bomo vedno ohranjali. To je naš moto.

András Vargyas, soustanovitelj CricksyDog

Naša osnovna ekipa

Vsak dan delamo, da bi vaš pes pravočasno dobil najbolj okusno hrano.

Kot vidite, mi je v zadnjih 3 letih uspelo pritegniti spremljevalce, brez katerih danes ne bi bili tukaj. Seveda bi bilo vse skupaj brez vaše podpore tudi brez vrednosti. Zelo smo hvaležni za vaše zaupanje. Za to se vam skušamo zahvaliti vsak dan.

Pišite nam ali nas kontaktirajte po telefonu

NAŠ SEDEŽ

9330 Kapuvár

Osli utca 16.

IME PODJETJA

MATIČNA ŠTEVILKA PODJETJA

DAVČNA ŠTEVILKA

STATISTIKA PODJETJA

Vargyas Petfood kft.

08-09-030621

26616430-2-08

26616430-4791-113-08

NAŠA TELEFONSKA ŠTEVILKA

NAŠA E-POŠTA

zdravo@cricksydog.si

Pridružite se tretji generaciji CricksyDog hrane

Hvaležni smo EU Climate SZI za financiranje razvoja nekaterih naših izdelkov. Predstavljeni smo bili tudi v spletni različici Forbesa in v več drugih spletnih revijah.

Dostava naslednji dan

Če naročiš do 12:00, bo paket prispel naslednji dan in lahko takoj pristane v skledi tvojega psa. Ne pozabi, dostavljamo po celi Sloveniji!

Vrhunske sestavine

Surove surovine za vse naše izdelke prihajajo od preverjenih kmetov. Za nas je varnost tvojega psa najpomembnejša! Prepričaj se!

Imaš kakšno vprašanje ali ne veš kako naprej?

Piši nam na Facebook ali nas pokliči.

Independently verified
543 reviews