Pomlad je čas prenove, ko vse oživi in se ozeleni, zato ni čudno, da imajo tudi naši psi v tem obdobju več energije. Ta čas je odlična priložnost, da pobegnemo iz štirih sten in na svežem zraku, s priložnostmi, ki nam jih ponuja narava, preizkusimo in zabavamo naše pse. Ko daljši dnevi in prijetno vreme omogočajo dejavnosti na prostem, raziščimo te zabavne in poučne aktivnosti, ki predstavljajo izziv ne samo fizično, ampak tudi mentalno za našega psa. V nadaljevanju bom predstavil zunanje igre in programe, ki bodo omogočili, da tvoj ljubljenček uživa v pomladnih dneh, medtem ko tudi vi skupaj koristno preživljate čas.

 

1) Lov na zaklad s posebnimi priboljški

Organiziraj zabaven in razburljiv lov na zaklad v svojem vrtu ali bližnjem parku. Skrij različne priboljške in igrače ter pusti svojemu psu, da jih najde. Lahko uporabiš naravne vonje, kot so vanilija ali meta, da narediš iskanje še bolj zanimivo. To ni samo zabavno, ampak tudi razvija voh in sposobnosti reševanja problemov tvojega psa.

 

2) Kreativna proga z ovirami

Ustvari progo z ovirami, ki je polna izzivov, a varna. Uporabi različne predmete, kot so kartonske škatle, hula hop obroče in manjše kose pohištva. Spodbujaj svojega psa, da premaga izzive! Izdelaj progo, kjer lahko tvoj pes skače, pleza in plazi. To je odličen način za fizične in mentalne izzive.

 

3) Frizbi

Metanje frizbija je klasična zunanja igra, ki odlično razvija koordinacijo in reakcijski čas tvojega psa. Uporabi mehak, a trpežen frizbi, ki ne bo škodoval zobem tvojega ljubljenčka, in je popoln sopotnik za energično igro na svežem zraku.

 

4) Interaktivno pihanje mehurčkov

Izberi pihalnik mehurčkov, prijazen psom, ki ustvarja užitne, aromatizirane mehurčke, s čimer bo tvoj ljubljenček še bolj motiviran za preganjanje. Ta aktivnost odlično razvija vizualno spremljanje in gibčnost.

 

5) Pohodništvo s psi

Organiziraj skupinski pohod v bližnji gozd ali gore. To je odlična priložnost, da tvoj pes odkrije nove kraje in sreča druge pse. Med pohodom lahko vodiš svojega psa po poteh, kjer lahko voha, raziskuje in vzpostavlja stik z naravo. Izberi pot, ki je varna tako za pse kot za skupino, in ne pozabi na ustrezno opremo, kot so povodec, voda in priboljški. Pohod je odličen način, da tvoj ljubljenček socializira, medtem ko ti uživaš na svežem zraku in v lepoti narave.

 

6) Učenje novih trikov in ukazov

Pomladni meseci so popolni za učenje novih trikov tvojega psa. Začni z enostavnimi ukazi, kot sta “sed” in “lezi”, in postopoma preidi na bolj zapletene trike, kot sta “daj taco” ali “obrni se”. Preizkusi tudi trike, ki zahtevajo gibanje, kot sta “obhod” ali “plazenje”. Ti triki niso samo zabavni, ampak pomagajo ohranjati mentalno svežino tvojega psa.

Nasvet: Za skupno učenje uporabi naše lososove priboljške Trainy, ki niso samo okusni, ampak tudi dovolj mehki, da jih je enostavno dozirati!

 

7) Vodne igre z osvežilnimi doživetji

Če imaš dostop do varne vode, kot je majhen potok ali jezero v bližini, dovoli svojemu psu, da se igra v vodi. Vrzi plavajoče igrače v bazen ali jezero in dovoli svojemu psu, da uživa v osvežujočem doživetju vode. To je še posebejkoristno v toplejših dneh.

 

+1 Nasvet za izdelek

Na koncu vsake pustolovskega dne ponudi svojemu ljubljenčku porcijo Ted hipoalergenske suhe hrane za pse z jagnjetino. Ta hrana s sestavinami, ki ne povzročajo alergij, odlično podpira zdravje aktivnih psov in jim zagotavlja potrebne hranilne snovi po celodnevnih igrah.

 

Pomlad ponuja popolno priložnost, da preživiš kakovosten čas s svojim psom na prostem. Te dejavnosti niso samo zabavne, ampak prispevajo k dobremu počutju tvojega ljubljenčka in ohranjanju njegovega duševnega zdravja. Igrivi izzivi krepijo vez med vama in izboljšujejo fizično kondicijo tvojega ljubljenčka. Pomlad je čas prenove, izkoristimo priložnost za odkrivanje novih avantur skupaj z našimi ljubljenčki. Naj bo to obdobje polno skupnih odkritij, novih prijateljstev in nepozabnih spominov. Vsak dan, ki ga preživimo s svojimi psi, je novo poglavje v čudoviti zgodbi, ki jo pišemo skupaj.

Dajmo, lastniki CricksyDog! Koliko izzivov lahko izpolnite s svojim ljubljenčkom? Poskusite izpolniti čim več naštetih izzivov in delite z nami najboljše trenutke, da skupaj praznujemo pomladne aktivnosti!

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?

Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?

Spraševalec: Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?...

read more
Independently verified
543 reviews