Spraševalec:

Moj nemški ovčar je star 12 let. Pred dvema letoma sem ga rešil in od takrat je z mano. Zelo sem pozoren na to, da ga pravilno prehranjujem (hrana, vitamini itd.), vendar včasih poje svoje blato takoj po iztrebljanju. Kaj naj naredim?

 

Odgovor Imreja Vargyasa, našega ustanovitelja in strokovnjaka:

✔️ Pasji nutricionist, ki je svoje življenje posvetil preprečevanju prehranskih alergijskih bolezni pri psih
✔️ 5+ let izkušenj s posredno proizvodnjo pasje hrane, odgovoren za pasjo hrano skoraj 20.000+ psov letno
✔️ Specialist za prehrano psov, priznan s strani poznanega britanskega CPD

——————–

Glede na zgodovino psa je to verjetno posledica slabe navade. Pes se je razvil tako, da zakrije sledi pred drugimi plenilci. Če je bil več let na majhnem območju, je morda instinktivno ravnal tako, da je preživel. Na žalost se lahko to usede za vedno, morda lahko trenerji psov in stalne terapije to ublažijo, če gre za slabo navado. Vseeno pa včasih res obstaja prehransko ozadje za uživanje blata, zato je morda vredno poskusiti. Če je pasja prehrana trenutno nepopolna, se lahko zaradi pomanjkanja vlaknin prehranjuje s svojimi iztrebki (ali blatom druge živali).

Preizkusite našo hrano za pse Ted. Vsebuje tudi veliko vlaknin, kar je odlično za potrebe vašega psa! Vašemu vprašanju bi dodal, da psa nikoli ne smete grajati ali kaznovati, če bo po iztrebljanju pojedel svoje iztrebke, saj boste s tem le poslabšali njegovo vedenje. Pokličite ga, preden do težave pride, in poskušajte poskrbeti za dodatno dobro higieno s pobiranjem blata večkrat na dan. Odvaditi tako starega psa je velik izziv, vendar sem prepričan, da vam bo s temi nasveti uspelo!

Independently verified
549 reviews