Spraševalec:

Moj rešeni hrt ima zelo slab zadah. Jenna je stara približno 4 leta in pred približno pol leta sem jo prinesel iz zavetišča. Od takrat je na kakovostni prehrani, vendar ima še vedno neprijeten zadah. Kaj lahko storim?

 

Odgovor Imreja Vargyasa, našega ustanovitelja in strokovnjaka:

✔️ Pasji nutricionist, ki je svoje življenje posvetil preprečevanju prehranskih alergijskih bolezni pri psih
✔️ 5+ let izkušenj s posredno proizvodnjo pasje hrane, odgovoren za pasjo hrano skoraj 20.000+ psov letno
✔️ Specialist za prehrano psov, priznan s strani poznanega britanskega CPD

——————–

Dragi Lastnik,

Najprej je odlično, da Jenna prejema kakovostno hrano. To je pomembna osnova za dobro zdravje. Slab zadah pa ima lahko več vzrokov, ki jih je pomembno razumeti, da lahko težavo učinkovito obvladujemo.

Zobni kamen: Zobni kamen, ki se nabira na zobeh in dlesnih, je eden najpogostejših vzrokov za slab zadah pri psih. Ta obloga je večinoma sestavljena iz ostankov hrane, bakterij in sline, ki sčasoma otrdi in postane zobni kamen. Bakterije pod zobnim kamnom lahko dražijo dlesni in povzročajo vnetja, krvavenje dlesni in bolezni dlesni, ki vse prispevajo k slabemu zadahu. Težavo je mogoče obvladati z rednim čiščenjem zob in veterinarskimi pregledi.

Prebavne težave: Drug pogost vir slabega zadaha so prebavne motnje. Če pes ne prebavi hrane pravilno ali je občutljiv na določene sestavine, lahko plini in toksini, ki se nabirajo v prebavnem sistemu, povzročijo slab zadah. Zato je pomembno, da Jenna prejema lahko prebavljivo hrano, ki ustreza njenim posebnim prehranskim potrebam. Na primer, hipoalergena linija CricksyDog je zasnovana tako, da pomaga preprečevati prebavne motnje in podpira zdravo prebavo.

Drugi možni vzroki:

  • Bolezni: Določena zdravstvena stanja, kot so diabetes, težave z ledvicami ali bolezni jeter, lahko prav tako povzročijo slab zadah.
  • Ustna higiena: Neustrezna ustna higiena, na primer redno nečiščenje zob, lahko prav tako prispeva k neprijetnemu zadahu.
  • Prehrana: Nekatera živila, zlasti zelo mastna ali težko prebavljiva živila, lahko povzročijo začasen slab zadah.

Ob upoštevanju vseh teh dejavnikov je priporočljivo, da Jennino stanje preveri veterinar in da se posvetimo pravilni prehrani in ustni higieni.

CricksyDog Denty žvečilni priboljški so odlični za čiščenje zob, saj pomagajo odstraniti obloge in zmanjšati tveganje za nastanek zobnega kamna, medtem ko Jenna uživa v okusnih grižljajih. Z redno uporabo ne samo podpiramo ustno higieno, ampak lahko tudi osvežimo zadah.

Ker Jenna že zdaj prejema kakovostno hrano, je pomembno, da to dieto ohranjamo, medtem ko posebno pozornost namenjamo rednim veterinarskim pregledom in ustni higieni. Obisk veterinarja ponuja priložnost za strokovni pregled Jenninih zob in splošnega zdravstvenega stanja, zlasti če slab zadah vztraja. Redno čiščenje zob je nujno za preprečevanje nastanka zobnega kamna in povezanih težav v ustni votlini, ki lahko prispevajo k slabemu zadahu. Tako je mogoče znatno zmanjšati slab zadah in izboljšati kakovost življenja Jenne.

Upam, da vam te informacije pomagajo ohranjati zdravje vašega psa in mu zagotovijo dolgo, srečno življenje!

Independently verified
543 reviews