Jesen ni samo o barvitih listih, hladnejšem vremenu in toplih puloverjih. Za mnoge lastnike psov to obdobje prinaša izzive jesenskih alergij. Tako kot ljudje trpimo zaradi jesenskega cvetnega prahu in drugih dražilnih snovi, so tudi naši štirinožni prijatelji lahko občutljivi na te. Toda kako prepoznati in zdraviti alergijske simptome naših psov?

Kaj povzroča jesenske alergije pri psih?

Večina ljudi takoj pomisli na spomladansko cvetenje, ko govorimo o alergijah, vendar tudi jesen prinaša svoja presenečenja. Plesen, jesenski cvetni prah in druge dražilne snovi, kot je ambrozija, lahko pri naših psih povzročijo alergijske reakcije.

Kako prepoznati simptome?

Alergijske reakcije pri psih vključujejo prekomerno praskanje, pordelost kože, vnetje ušes, kihanje in kašljanje. Prav tako se lahko pojavi izcedek iz oči in izpuščaji ali vnete predele na koži.

Kako zdraviti jesenske alergije?

  1. Izogibajte se stiku z alergeni: Če veste, kaj povzroča alergijo vašega psa, se temu izogibajte. Na primer, če je vzrok ambrozija, se izogibajte mestom, kjer raste.
  2. Redno kopanje: Kopanje pomaga odstraniti alergene iz dlake vašega psa, zmanjšuje draženje. Vredno je preizkusiti naš lastni šampon Chloé, posebej razvit za pse z občutljivo kožo.
  3. Čistilci zraka: Uporaba čistilcev zraka lahko pomaga zmanjšati količino alergenov v domu.
  4. Zdravila: Posvetujte se z veterinarjem o antihistaminikih ali drugih zdravilih, ki jih lahko daste svojemu psu.
  5. Prehranska dopolnila: Dopolnila, ki vsebujejo omega-3 in omega-6 maščobne kisline, lahko pomagajo zmanjšati vnetje in izboljšati stanje kože. Poleg tega je naš jesensko-zimski multivitamin Twinky odlična izbira za ohranjanje zdravja vašega psa v tem obdobju.

Zaključek, jesenske alergije pri psih predstavljajo enak izziv kot za ljudi. Vendar pa s primerno skrbjo in zdravljenjem lahko zagotovimo, da bo naš štirinožni prijatelj užival v jeseni, ne da bi se moral spopadati z alergijskimi simptomi.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Neodvisno preverjeno
449 ocen