POLITIKA ZASEBNOSTI

Zaščita tvojih osebnih podatkov je za nas zelo pomembna. Tvoje podatke zato obdelujemo izključno na podlagi zakonskih določb (GDPR, TKG 2003). V teh informacijah o varstvu podatkov te na našem spletnem mestu obveščamo o najpomembnejših vidikih obdelave podatkov.

 

KONTAKTIRAJ NAS

Če nas kontaktiraš z uporabo obrazca na spletnem mestu ali po elektronski pošti, bomo podatke, ki jih posredujemo, shranili šest mesecev za obdelavo zahteve in v primeru nadaljnjih vprašanj. Teh podatkov ne posredujemo brez tvojega soglasja.

 

HRANJENJE PODATKOV

Radi bi poudarili, da za poenostavitev nakupovalnega postopka in za kasnejšo obdelavo pogodb upravljavec spletne trgovine shrani IP podatke naročnika kot del piškotkov ter ime in naslov kupca.

Poleg tega za obdelavo pogodb shranjujemo tudi naslednje podatke: Ime, naslov, e-mail itd. Podatki, ki jih posreduješ, so potrebni za izpolnitev pogodbe ali izvajanje predpogodbenih ukrepov. Brez teh podatkov s teboj ne moremo skleniti pogodbe. Podatki se ne prenašajo na tretje osebe, razen prenosa podatkov o kreditni kartici na obdelovalno banko / ponudnika plačilnih storitev za bremenitev kupnine, na logistično podjetje / dostavno službo, ki smo jo naročili za dostavo blaga, in našemu davčnemu svetovalcu za izpolnjevanje naših davčnih obveznosti.

Zagotavljamo ti, da tvojih osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen če smo za to zakonsko zavezani ali če si izrecno predhodno privolil. V kolikor za izvajanje in obdelavo podatkov uporabljamo storitve tretjih oseb, so upoštevane določbe zakona o varstvu podatkov. Osebni podatki, ki nam jih posreduješ pri oddaji naročila ali po e-mailu (npr. ime, kontaktni podatki), se obdelujejo samo za dopisovanje s teboj in samo za namen, za katerega si nam posredoval podatke.

Po preklicu nakupovalnega postopka bodo podatki, ki jih bomo shranili, izbrisani. Če bo pogodba sklenjena, se bodo vsi podatki iz pogodbenega razmerja hranili do izteka obdobja zadrževanja davka.

Če bo pogodba sklenjena, se bodo vsi podatki iz pogodbenega razmerja hranili do izteka obdobja zadrževanja davka. Obdelava podatkov poteka na podlagi zakonskih določb iz 96. člena 3. odstavka TKG in 6. člena 1. odstavka lit a (soglasje) in / ali lit b (potrebno za izpolnitev pogodbe) GDPR.

Naša spletna trgovina gostuje na platformi za e-poslovanje WordPress (Automattic Inc., San Francisco, CA, ZDA). Z WordPressom smo sklenili (standardno) pogodbo za obdelavo podatkov o naročilih. Ko ustvariš uporabniški račun ali opraviš nakup v naši spletni trgovini, razkriješ osebne podatke, ki jih posreduješ NLG-System Bt. Strežnik, katere so tudi tam shranjene in obdelane. Ti strežniki se nahajajo na Madžarskem.
Za katere podatke gre?

Informacije o uporabi osebnih podatkov najdete v NLG System in WordPress na naslednji strani:
https://wordpress.com/

V točki 3 so navedeni podatki, ki jih WordPress shrani (v prevodu iz angleščine):
Katere podatke zbiramo in zakaj:

Zbiramo ime, e-mail naslov, naslov za dostavo in račun, podatke o plačilu, ime podjetja, telefonsko številko, naslov IP in podatke o napravah strank naših trgovcev.

Te podatke potrebujemo, da lahko našim trgovcem ponudimo naše storitve, ki vključujejo podporo in obdelavo naročil, preverjanje pristnosti in obdelavo plačil. Te podatke uporabljamo tudi za izboljšanje ponudbe storitev.
Kdaj zbiramo te podatke?

Informacije se zbirajo, ko stranke naših trgovcev uporabljajo ali dostopajo do naših storitev, na primer, ko stranka obišče spletno mesto prodajalca, odda naročilo ali registrira uporabniški račun na spletnem mestu prodajalca.

[Konec prevoda]

Če povzamemo: v našo spletno trgovino moraš vnesti (in lahko) le običajne podatke, ki so nujno potrebni za nakup, npr. Ime, e-poštni naslov, naslov itd.

 

PIŠKOTKI

Naše spletno mesto uporablja tako imenovane piškotke. To so majhne besedilne datoteke, ki se s pomočjo brskalnika shranijo v tvojo napravo. Ne delajo škode.

Piškotke uporabljamo, da je naša ponudba uporabniku prijazna. Nekateri piškotki ostanejo shranjeni v tvoji napravi, dokler jih ne izbrišeš. Omogočajo nam prepoznavanje tvojega brskalnika ob naslednjem obisku.

Če tega ne želiš, lahko svoj brskalnik nastaviš tako, da te obvešča o nastavitvi piškotkov in to dovoliš samo v posameznih primerih.

Deaktiviranje piškotkov lahko omeji delovanje tvojega spletnega mesta.

 

NOVICE

Na naše novice se lahko naročiš prek našega spletnega mesta. Za to potrebujemo tvoj e-mail naslov in izjavo, da se strinjaš s prejemanjem novic.

Da bi ti zagotovili ciljno usmerjene informacije, zbiramo in obdelujemo tudi prostovoljno posredovane informacije o zanimivih področjih, rojstnem dnevu in poštni številki […].

Takoj, ko se prijaviš na novice, ti bomo poslali potrditveni e-mail s povezavo za potrditev registracije.

Naročnino na novice lahko kadar koli prekličeš. Vse, kar moraš storiti je, da na dnu e-mail sporočila, ki ga prejmeš od nas, klikneš »odjavi«. Takoj bomo izbrisali tvoje podatke v zvezi s pošiljanjem novic.

 

VARNOST

Tvoji osebni podatki se z nami varno prenašajo s šifriranjem. To seveda velja tudi za tvoje naročilo in tudi za prijavo kupca. Uporabljamo kodni sistem TLS (Transport Layer Security) ali SSL (Secure Socket Layer). Poleg tega uporabljamo tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito naših spletnih strani in drugih sistemov pred izgubo, uničenjem, dostopom, spreminjanjem ali razširjanjem tvojih podatkov s strani nepooblaščenih oseb.

 

UVELJAVLJANJE PRAVIC

Za uveljavljanje pravic se lahko kadar koli obrneš na nas na naslov: zdravo@cricksydog.si.

Zajamčene pravice so naslednje:

Dostop
Popravek
shranjevanje
Ugovor
Jasno
Omejitev obdelave podatkov
Prenosljivost.
Uveljavljanje navedenih pravic je v vsakem primeru brezplačno.