Ne glede na to, ali vozite svojega psa v vrtec ali ga peljete na obisk k veterinarju, je pomembno vedeti, kako pravilno omejiti svojega psa, da zagotovite njegovo varnost v avtomobilu.

 

Pomembne so ustrezne omejitve oz. načini pripenjanja

Vse omejitve oz. pripenjanja niso enaka. Nekateri pasovi so na primer lahko primerni za vsakodnevno vožnjo, spet drugi so prestali obsežne teste o tem, kako se obnesejo v primeru trka. Pes naj bo vedno na zadnjem sedežu ali v tovornem prostoru SUV-ja.

 

Dobro

Vsaka omejitev je boljša kot nobena. Pes, ki je v avtu svoboden, lahko odvrne pozornost lastnika hišnega ljubljenčka med vožnjo, zlahka skoči ven, ko se odprejo vrata avtomobila, in v najslabšem primeru postane neprivezan izstrelek v prometni nesreči. To je nevarno za psa in vse ostale v avtu.

Lastnik hišnega ljubljenčka lahko priveže pasji povodec na vzglavnik, sponko povodca ali d-obroček na tleh. Slaba stran je, da je povodec težko zavezati na pravo dolžino, da bi vašemu psu zagotovili prostor, da je udoben, a še vedno pravilno privezan. Povodec se lahko med potovanjem tudi razplete.

 

Boljše

Pasovi in oprsnice, ki so pritrjene na sedež ali vstavljene v sponko za varnostni pas. To omogoča lastniku hišnega ljubljenčka hitro in enostavno zavarovanje psa v avtu. Tudi povodec naj ostane na psu.

Boksi in nosilci, ki so varno pritrjeni v avtu. Pes mora imeti na sebi, tudi ko je v boksu ali pripet z varnostnim pasom, razen če ima boks notranji privez. To zagotavlja, da se pes ne more osvoboditi, ko se odprejo vrata boksa

 

Najboljše

Boksi in pasovi, ki so preizkušeni proti trčenju, so VEDNO najboljša možnost za varnost psov v avtomobilu. Center za varnost hišnih ljubljenčkov je testiral in neodvisno certificiral več izdelkov, ki so vključevali 3 varnostne pasove, 2 potovalni torbi in 4 različne potovalne bokse.

 

Nasveti za lastnike hišnih ljubljenčkov

Psa na pas, torbo ali zaboj navadite še preden boste izdelek začeli uporabljati v avtu.

Opazujte svojega psa in se prepričajte, da ne žveči pasa ali druge varnostne opreme. Pred vsako uporabo lahko pas poškropite s sredstvo, ki odvrača psa od žvečenja, kar bo pomagalo preprečiti morebitno problematično uničevanje varnostne opreme.

VEDNO dobro pritrdite oziroma pripnite boks ali varnostni pas. NIKOLI varnostnega pasu ne pripenjajte na navadno ovratnico, zatezno ovratnico ali na splošno na katerokoli ovratnico. Uporabljajte temu namenjeno oprsnico.

Med vožnjo z avtomobilom je mamljivo pustiti novega kužka, da sedi v vašem naročju, vendar se bo mladiček potem težje naučil sedeti v zadnjem delu avtomobila, kot je to priporočeno in najbolj varno. Navajajte mladička tako, da ga od prvega dne varno pripnete na zadnji sedež ali v tovorni prostor.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Kako pomagati psu pri epizodi oziroma napadu

Kako pomagati psu pri epizodi oziroma napadu

Ne glede na to, ali ima vaš pes diagnosticirano motnjo epileptičnih napadov ali pa ima epizodo prvič, je včasih težko obdržati trezno glavo in pravilno odreagirati. Pravzaprav lastniki pogosto na koncu naredijo več škode kot koristi, ko poskušajo svojemu psu pomagati...

read more
Kožni rak pri psu: Kaj bi moral vedeti vsak lastnik

Kožni rak pri psu: Kaj bi moral vedeti vsak lastnik

Ali ste vedeli, da so izrastki na koži najpogostejši tip tumorja pri psih? Čeprav niso vsi rakavi, so lahko tisti, ki so, precej agresivni. Bistveno je razumeti dejavnike tveganja, simptome in zaščitne ukrepe, povezane s kožnim rakom psa, da lahko svojega ljubljenčka...

read more