Z prihodom zime se spreminjajo tudi prehranske potrebe psov. V hladnih mesecih se njihove energetske potrebe povečajo, zato je pomembno, da je njihova hrana v zadostni količini in kakovosti. Spodaj ponujamo nekaj prehranskih nasvetov, da bodo naši ljubljenčki ostali zdravi in polni energije med zimo.

 

Ustrezna Vsebnost Maščob

V hladnem vremenu psi porabijo več maščob za vzdrževanje telesne temperature. Zato je pomembno, da njihova hrana vsebuje ustrezno količino kakovostnih maščob. Iščite pasje hrane, ki vsebujejo ustrezno količino omega-3 in omega-6 maščobnih kislin, ki pomagajo ohranjati zdravje dlake in podpirajo imunski sistem.

 

Vitamini in Minerali

Med zimskimi meseci je še posebej pomemben ustrezen vnos vitaminov in mineralov. Na primer, vitamin D lahko pomaga ohranjati zdravje kosti, še posebej, ko je manj sončne svetlobe.

 

Ustrezna Vsebnost Beljakovin

V hladnih dneh psi porabijo več energije, zato je pomembno, da njihova hrana vsebuje visokokakovostne beljakovine. Suha hipoalergena hrana Ted z jagnjetino je lahko odlična izbira, saj ne samo da ima privlačen okus, ampak esencialne aminokisline, ki jih vsebuje, podpirajo optimalno rast mišic.

 

Lahko Prebavljiva Hrana

V hladnem obdobju je prebavni sistem psov lahko počasnejši. Zato je priporočljivo izbrati lahko prebavljivo hrano visoke kakovosti.

 

Uvajanje Mokre Hrane

Priporoča se uvajanje mokre hrane v prehrano psov med zimo, saj vsebuje višji delež mesa. Še posebej priporočena je mokra hipoalergena hrana Ely z jagnjetino, saj je lahko prebavljiva in pomaga ohranjati zdravje in vitalnost psov.

 

Dodaten Vnos Tekočin

Zaradi sušečega učinka ogrevanja v zaprtih prostorih med zimo je pomembno, da psi zaužijejo dovolj tekočin. Še posebej je pomembno paziti na ustrezno hidracijo psov, ki preživijo čas zunaj. Čez dan pogosteje menjajte njihovo vodo ali dodajte toplejšo vodo, da ne zamrzne! Lahko je koristno dodati malo tople vode tudi na hrano!

 

Preprečevanje Alergij

Pomembno je med zimo paziti na morebitne alergijske reakcije psov. Suha hipoalergena hrana Juliet z govedino ne vsebuje piščanca ali pšeničnega glutena, tako da jo lahko jedo tudi psi s prehranskimi občutljivostmi.

 

Več Manjših Obrokov

Med hladnim zimskim obdobjem je priporočljivo razdeliti večje obroke na manjše porcije. To lahko pomaga ohranjati raven energije psov čez dan, še posebej, če preživijo več časa zunaj v hladnem vremenu.

 

Okusne Omake

Mnogi psi neradi jedo suho hrano. V takem primeru je lahko rešitev omaka „original” yummy sauce Mr. Easy, ki je okusna in primerna za vse vrste suhe hrane in za vse pasme psov.

 

Prilagajanje Prehrane Starosti in Aktivnosti

Prehranske potrebe psov se spreminjajo glede na njihovo starost in raven aktivnosti. Kljub temu je med zimo priporočljivo nekoliko povečati dnevno količino hrane, da bo naš štirinožni prijatelj lažje prenašal ostre vremenske razmere.

 

Ne pozabite, da so redna telesna aktivnost in igra pomembni za pse, tudi v hladnem obdobju. Prispevata k ohranjanju njihovega fizičnega in psihičnega zdravja ter lahko pomagata ohraniti idealno težo med zimskimi meseci.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Independently verified
549 reviews