Je vašemu psu dolgčas? Iščete nekaj načinov kako zaposliti svojega psa?

Ko se psi dolgočasijo, lahko razvijejo številna uničujoča vedenja. Že tisoče let vzgajamo pse, da delajo skupaj z nami, zato so razvili močno delovno etiko.

Težava je v tem, da večina od nas nima dejanskih delovnih mest za svoje pse. Ni jim treba delati za hrano, naklonjenost ali igrače; vse dobijo zastonj. In čeprav je brezplačno pridobivanje stvari super, mnogim našim psom zato preostane veliko prostega časa.

In kaj se zgodi, ko našim psom postane dolgčas? Zaidejo v težave. Če jih mentalno ne zaposlimo, si bodo zaposlitev našli sami in njihova ideja o preganjaju dolgčasa vam zelo verjetno ne bo všeč.

Na srečo obstaja nekaj preprostih načinov, kako psa zaposliti, ga zabavati in se izogniti težavam. Tukaj je 26 hitrih in enostavnih načinov za lajšanje pasjega dolgčasa.

Zdolgočaseni psi začnejo uničevati

Je vašemu psu dolgčas? Psi, ki jim je dolgčas, običajno zaidejo v težave, ko iščejo načine, kako se zabavati. Dolgčas lahko vodi do pretiranega žvečenja, lajanja, kopanja in drugega uničujočega vedenja.

Naši psi so bili vzgojeni, da bi delali skupaj z ljudmi, zato jim brez ustrezne stimulacije zlahka postane dolgčas. Namesto da bi opravili delo, večina naših pasjih spremljevalcev ostane v miru doma, medtem ko smo mi v službi – potem pa, ko pridemo domov, jim damo brezplačen obrok. To je super za lenega, kavč psa, vendar veliko naših psov ob koncu dneva na ta način nakopiči veliko odvečne energije. Psi potrebujejo nekaj za razbijanje dolgčasa, razne dejavnosti, da zaposlijo telo in um.

Na srečo obstaja nekaj preprostih iger, ki jih se lahko igrate, igrače, ki jih lahko preizkusite, priboljški, ki jih lahko naredite, in trik, ki jih lahko naučite, da svojim psom hitro preženete dolgčas.

Psi potrebujejo interaktivno igro in zabavne igre

Če želite, da bo vaš pes telesno in psihično fit, si morate izmisliti nekaj interaktivnih dejavnosti in igrač za pse, da boste skupaj uživali. Ne glede na to, ali imate mladega ali starega psa, velikega ali majhnega – potrebujejo zabavo. Od preproste igre prinašanja, dela na poslušnosti ali odhajanja v lokalni park; odvisno je od lastnika.

Nedavna študija je pokazala, da psi, ki se ne igrajo veliko, kažejo več vedenjskih težav, kot sta tesnoba in agresija.

Psi so družabne živali in zelo radi so z nami. Igra je dobra za vašega psa fizično, psihično in čustveno. Vaš pes se razgiba, začne uporabljati možgane, hkrati pa pomaga pri izgradnji vaše vezi. Vsi imajo koristi od igre. – Moč igre: Kako je igra mojemu strašnemu psu odprla nov svet.

Zaposlitev vašega psa vodi v lepše vedenje

Ob toliko odličnih in enostavnih izbirah vam ostane le to, da poiščete nekaj, kar ustreza vašemu življenjskemu slogu, in se temu zavežete. Obstaja veliko možnosti, od izbire igrač, s katerimi bo vaš pes zaposlen, do spreminjanja smeri sprehoda.

Opažam veliko razliko v vedenju svojih psov po preprostem treningu poslušnosti, ne traja veliko časa in je prijetno za oba. Aktivnen, duševno prizadet pes bo postal uspešen, srečen in manj uničujoč spremljevalec.

Če menite, da psi ne znajo šteti, poskusite dati tri žepne kekse v žep in mu nato dati le dva. – Phil Pastoret

26 načinov za sproščanje pasjega dolgčasa

Je vašemu psu dolgčas? Preverite ta seznam 26-ih stvari s katerimi lahko zaposlite svojega psa in preženete dolgčas:

S svojim psom se igrajte igre z nosom

Skrivanje dobrot po hiši ali igranje skrivalnic s svojim psom je zabaven način, da svoji rutini dodate še nekaj miselne stimulacije. To je ena najbolj vsestranskih iger, ki jih lahko naučite svojega psa. Začnite s preprosto igro “uganite, katera roka”. Igrate jo lahko kjer koli, z igračami ali priboljški, ki jih že imate.

Igrajte se igro vlečenja

Vlečenje je odličen način za psihični in fizični izziv vašega psa. Kratke igre vlečenja delajo čudeže, da utrudijo naše pasje prijatelje. Lepa igra vlečenja iz minute v minuto je ena izmed najbolj fizično in psihično zahtevnih iger, ki jih lahko igrate. In v nasprotju z mitom, da bo z vlečenjem vlečenjem vaš pes postal agresiven, temu ni tako. Če nimate vlečne igrače, jo lahko naredite sami z nekaj flisa ali starimi majicami.

Nasvet: Tug je odlična interaktivna igra za pse, vendar je za varno in zabavno izvedbo upoštevati nekaj osnovnih pravil.

Spremenite sprehajalno rutino

Dnevni sprehodi so lahko nekoliko dolgočasni, če greste vsak dan po isti poti. Spremenite jih tako, da raziščete nove soseske in spremenite svoj tempo. Če vašemu psu dovolite, da povoha po okolici, se sprehod doda miselna stimulacija. Psi niso le vizualna bitja – iz vseh teh zanimivih vonjev se veliko naučijo. Če jim damo priložnost, da vohajo naokoli, je to veliko odlične mentalne stimulacije.

Uporabljajte interaktivne pasje igrače

Uporaba igrač hranjenje, kot sta Kong Wobbler in Bob-A-Lot Treat Dispenser, je enostaven način, da svojemu psu zagotovite še nekaj miselne stimulacije in hkrati odpravite pasji dolgčas. Obstaja tudi veliko odličnih igrač, ki jih lahko naredite sami iz predmetov v svoji hiši, kot je odlična igra s stekleničkami za pse. Interaktivne igrače za pse so odličen način, da svojega psa zaposlite in duševno stimulirate.

Delajte na preprosti poslušnosti

Učenje psa novega ukaza, daje njeogivm možganom veliko dela in ga tako miselno zaposli. Nekaj 10 -minutnih vaj na dan na novih trikih ali ukazih, lahko porabi veliko miselne energije. Naučiti svojega psa zanesljivega priklica in delati na nadzoru impulzivnega vedenja sta nekaj osnovi, ki jih morate obvladati – to je vedno odlično izhodišče. Sedite, lezite, pretresite se, ostanite in pridite sem, so osnovni ukazi za začetek.

Dajte vašemu psu preprosto nalogo

Naj vam pomagajo pri vaših hišnih opravilih ali vsakodnevnih opravilih. Svojo Laiko sem naučil, kako mi lahko pomaga opravljati nekatera hišna opravila. Pomaga mi naložiti košare za perilo, ve, kako pospraviti igrače za pse in zna odnesti bo palice in hlode do našega kupa lesa. Vključitev vašega psa v vsakodnevna opravila lahko pomaga pri lajšanju dolgčasa. Pomaga tudi krepiti njihovo zaupanje; pes, ki se počuti koristnega, je srečen, samozavesten pes.

Dajte vašemu psu nekoliko težjo nalogo

Za svojega psa poiščite naloge, ki bodo izpolnile nagnjenja njegove pasme. Prinašalci radi prinašajo, Border Colliji pa so zelo agilni in se hitro učijo. Ugotovite, kaj vaš pes absolutno rad počne, in mu iz tega naredite „službo”. Osebno imam rad igro lovljenja umetne vabe, kar lahko izvajate kar na domačem dvorišču. To je odličen način, da porabite veliko miselne in fizične energije, in če vaš pes rad lovi, mu bo zelo všeč. Če pa vaš pes rad vleče in ste spretni z rokami, mu zgradite lasten pasji voziček za vlečenje.

Oragnizirajte igralne urice

Omogočite svojemu psu nekaj smiselne interakcije, tako da se z njim družite z družino ali prijatelji. Če je v vaši soseščini še nekaj prijaznih psov, to izkoristite – ni se treba posebej dogovarjati.

Naredite kopalno šlatlo za vašega psa

Če vaš pes rad koplje, mu na svojem dvorišču zgradite njegovo osebno škatlo za kopanje. Vanjo zakopljite igrače in mu jih pustite najti; nekateri psi tako radi kopljejo, da jih lahko to zabava ure in ure.

Kupite svojemu psu „Jolly ball” žogo

Vsaka velika žog je lahko zelo zabavna, „Jolly”žoge pa so ponavadi trpežnejše od nogometne žoge (če je vaš pes nor na žvečenje, se prepričajte, da dobite takšno brez ročaja). Nekateri psi se radi s temi žogami igrajo sami, seveda pa jim čas lahko vedno popestrite tako, da se igrate z njimi. Ne razumem čisto privlačnosti teh čarobnih predmetov, toda Laika je nora na svojo rdečo „Jolly” žogo.

Delajte na učenju s klikerjem

Učite vašega psa s klikerjem. Kliker lahko uporabite za učenje novega vedenja in nagrajevanje tistih, ki jih niste niti zahtevali. To je način, da s svojim psom jasno komunicirate v trenutku, ko izvede želeno vedenje; vsa dodatna miselna stimulacija naredi vašega psa bolj utrujenega. Psi se od nas vedno učijo – že samo učenje, kje sedeti, medtem ko pripravljate večerjo, je za njih miselno spodbudno in pripomore k lepemu vedenju.

Vaja igre oblikovanja

Oblikovanje je gradnja določenega vedenja skozi več manjših korakov, ki jih nato povežemo v celoto. Če dovolite psu, da se odloča sam, s tem pokuri izjemno veliko miselne energije in psu pomaga, da razvija različna učena vedenja. Študije so pokazale, da se s pomočjo pozitivnih tehnik učenja, kot je oblikovanje, pes nauči sprejemati boljše odločitve v prihodnosti.

Svojemu psu predstavite nove ljudi in kraje

Izpostavljanje vašega psa novim ljudem in krajem je pomemben del socializacije mladička. Odličen je tudi za starejše pse. Tako kot pri vsakem vedenju lahko pes, ki ni izpostavljen novim znamenitostim, zvokom in krajem, nekoliko zarjavi na področju socializacije. Nenehno delajte na njegovih socialnih veščinah z novimi psi in ljudmi.

Uporabite polnjenega Konga, da zaposlite svojega psa

Ko svojega psa pustite samega doma, mu dajte polnjen Kong ali kakšno drugo težko uničljivo interaktivno igračo, da bo njegov um zaseden. Ena izmed Laikinih najljubših stvari na svetu je Kong polnjen z zamrznjenim arašidovim maslom. Ko odidem, me sploh ne pogleda; preveč je zaposlena s polnjenim Kongom. Priporočam Kong vsem, ki iščejo preprosto igračo, s katero bo vaš pes zaposlen.

Uporabite otroški bazenček ali se odpravite na izlet do jezera

Veliko psov naravno ljubi vodo; v poletnem času bodo ti psi z veseljem samo čofotali in uživali v plitkem bazenu. Če živite ob plaži ali jezeru, ki je prijazno psom, je še bolje. Mnogi psi obožujejo dobro plavanje – ne le labradorci. To je neverjetna vaja za pse z artritisom, saj ne obremenjuje sklepov.

Najemite sprehajalca psov

Če je vaš pes dolgo časa sam, razmislite o najemu sprehajalca psov. Če ne želite najeti nekoga nepoznanega, se pozanimajte, ali bi se bil kdo od vaših sosedov, sorodnikov ali prijateljev pripravljen občasno ustaviti, da bi vašega psa peljal na lep sprehod ali pa se z njim malo poigral.

Naredite zmrznjene priboljške za vašega psa

Pasje dobrote lahko enostavno zamrznete v ledu ali naredite nekaj kock ledu iz juhe. Tako kot polnjeni Kong, so tudi zamrznjene dobrote za pse odličen način, da svojega psa zaposlite, ko zapustite hišo ali morate opraviti nekaj hišnih opravil. Če imate Kong v polni velikosti, je skoraj neverjetno, za kako dolgo lahko zaposli psa.

Dajte svojemu psu nekaj dodatne pozornosti

Psi so družabna bitja, zato je lepo čohanje trebuha, masaža ali negovalna kura preprost način za ustvarjanje smiselne interakcije s psom. To je odličen način, da se povežete in hkrati zaposlite svojega psa.

Alternativne igrače za ohranjanje zanimanja vašega psa

Študije so pokazale, da se psi dolgočasijo, če imajo na voljo vedno enake igrače. Da bo vaš pes dlje časa navdušen nad istimi igračami, mu jih ponudite le nekaj naenkrat in jih čez čas zamenjajte. Moja Laika ima vedno na voljo zgolj nekja igrač – ko jih zamenjamo je njeno navdušenje nad „novimi starimi” igračami ogromno. Že poznane pasje igrače lahko vedno naredite bolj razburljive, tako da se z njimi igrate igre prinašanja ali vlečenja.

Če vaš pes zelo rad žveči stvari, potem si mogoče lahko omislite Kong ali West Paw Zogoflex igrače – to so edine igrače, ki jih moja Laika ni uspela čisto prežvečiti. Če se stemni predno se vrnete domov, imate na voljo tudi igrače, ki se svetijo v temi.

Privoščite svojemu psu lep razgled

Psi radi vedo, kaj se dogaja zunaj, zato jim dajte priložnost, da vidijo na dvorišče. Mnogi psi radi dremajo na topli sončni svetlobi pred okni. Seveda, če imate mačke, se bodo morda morali potegovati za lepo sončno mesto.

Naučite psa sproščanja

Niso vsi psi naravni talenti pri sproščanju. Sprostitveni protokol je uporabna tehnika, s katero svojega psa naučite sedeti in čakati v različnih situacijah. Včasih je preprosto čohanje trebuha dovolj, da psa pomirite in sprostite – to je tudi odlična izkušnja za izgradnjo vezi.

Naredite palico z vabo za pse z veliko energije in nagona

To je palica z vabo na koncu in mnogi psi jo obožujejo. Izdelate jih lahko sami iz PVC cevi, vrvice in igrače za vabo. Bodite previdni; Igranje s palico z vabo je lahko zelo obremenjujoče za sklepe psov, zato naj bodo seje kratke in se ne igrajte s psi, mlajšimi od enega leta, da se izognete poškodbam rastočih kosti, sklepov, vezi …

Naredite preprosto uganko

Eden preprostih načinov za lajšanje dolgčasa psa je izdelava uganke za svojega psa. Če imate pekač za mafine in nekaj teniških žogic, si lahko sami naredite pasjo miselno igračo. Tukaj je 6 preprostih igrač za pse, ki jih lahko naredite doma.

Dajte jim nekaj za žvečit

Privoščite mu žvečilne igrače, kosti ali paličice. Večina psov rada žveči, vendar bodite pozorni na njihovo varnost. Če jih začnejo lomiti na koščke, lahko postanejo nevarne za zadušitev. Osebno naše najljubše igrače za žvečenje so Benebones – so trpežne, okusne in na splošno cenejše od jelenovih rogov ali bikovk.

Naredite svojo agility progo

Še en zabaven način za lajšanje dolgčasa psov je, da naredite svoj lastni tečaj agilityja, kar na svojem vrtu. To je dober način, da vadite nekaj osnovne poslušnosti in jih hkrati naučite nekaj zabavnih trikov. Slalom, rampa, predor ali preprosti skoki.

Zagotovite svojemu psu miselno in fizično aktivnost

Če želite, da je vaš pes miselno in fizično izzvan, mu privoščite nekaj zabavnih aktivnosti. Če boste porabili nekaj dodatnega časa, da boste psu zagotovili nekaj smiselne interakcije, boste uživali s srečnim in zdravim psom.

Psi niso naravni kavčni lenuhi; vzrejeni so za delo skupaj s človekom. Odpravite pasji dolgčas tako, da jim date delo. Z malo domišljije si lahko izmislite različne vrste načinov, kako jih zabavati in jih zaposliti.

Gostje se pogosto smejijo, ko rečem “čas za pranje perila”, moj pes pa z veseljem skoči in je ves navdušen. Nič ni narobe, če svojega psa vključite v vsakodnevna opravila; Tudi od svoje Laike zahtevam, da mi prinese povodec, ko je čas za sprehod.

Svoje obroke jé iz igrače Kong Wobbler; deloma zato, ker zelo hitro golta hrano, večinoma pa zato, da jo miselno zaposlim. She helps me in the garden – Pomaga mi na vrtu – odlično zna nabirati les za kamin. Preproste majhne naloge čez dan se res seštevajo.

Bi svojemu psu želeli ponuditi zares okusno pasjo hrano? Radi bi vam ponudili nekaj odličnega. Hipoalergeni Ted z jagnjetino je suha pasja hrana za srečno in zdravo življenje vašega psa.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?

Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?

Spraševalec: Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?...

read more
Independently verified
543 reviews