Spraševalec:

Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?

Imaš tudi ti kakšno vprašanje glede svojega kužka?

Ne glede na to, ali gre za hranjenje, vedenje, mladičke ali starejše pse, vam lahko pomagamo pri vsem. Postavite svoje vprašanje tukaj in morda bomo nanj odgovorili v prihodnjem tednu v takšnem blogu.

Odgovor Imreja Vargyasa, našega ustanovitelja in strokovnjaka:

✔️ Pasji nutricionist, ki je svoje življenje posvetil preprečevanju prehranskih alergijskih bolezni pri psih
✔️ 5+ let izkušenj s posredno proizvodnjo pasje hrane, odgovoren za pasjo hrano skoraj 20.000+ psov letno
✔️ Specialist za prehrano psov, priznan s strani poznanega britanskega CPD

——————–

Dragi Lastnik,

Odlično je slišati, da želiš spremeniti Bellino prehrano. Prehod s konzerv na suho hrano je pomemben korak, s katerim se sooča veliko lastnikov psov, in super je, da ravno to načrtuješ!

Ko razmišljamo o hranjenju s suho hrano, je dobro biti seznanjen s prednostmi, ki jih lahko ta način hranjenja prinese našim ljubljenčkom. V Bellinem primeru, kjer je do sedaj jedla konzerve, lahko prehod na suho hrano prinese veliko pozitivnih sprememb. Tukaj je nekaj argumentov v prid suhi hrani:

Ustna higiena in zdravje zob: Hrustljava tekstura suhe hrane pomaga ohranjati pasje zobe čiste in zmanjšuje tveganje za nastanek zobnega kamna. Med žvečenjem granule hrane delujejo abrazivno na zobe, kar pomaga odstranjevati zobne obloge in ohranjati zdravje zob in dlesni.

Enostavnost uporabe in shranjevanja: Suha hrana je zelo praktična za uporabo in shranjevanje. Ne zahteva hlajenja, zato jo lahko hranimo dlje časa brez kvarjenja ali izgube kakovosti. Poleg tega med potovanjem zagotavlja lažjo rešitev, saj se ni treba bati razlitja ali podobnih težav.

Ekonomičnost: Suha hrana je običajno bolj ekonomična kot mokra hrana. Z nakupom večjih pakiranj lahko dosežemo znatne prihranke, manjša količina pa lahko zadovolji prehranske potrebe psa, saj ima lahko večjo koncentracijo hranil.

Uravnotežena hranilna vrednost: Suha hrana je pogosto bolj uravnotežena glede vsebnosti hranil. Njena formula je zasnovana tako, da vsebuje vse potrebne vitamine, minerale in hranilne snovi, potrebne za zdrav razvoj psov. To zagotavlja, da Bella dobi vse potrebne elemente za zdrav življenje.

 

Vsak pes ima individualne potrebe, vendar tukaj je nekaj splošnih nasvetov, ki lahko pomagajo Belli, da se privadi na suho hrano:

1. Postopnost: Začni tako, da njeno običajno konzervo zmešaš z majhno količino suhe hrane in postopoma povečuješ delež suhe hrane. Na primer, prvi dan dodaj malo suhe hrane konzervi, naslednji dan količino malo povečaj in tako naprej, dokler Bella popolnoma ne preide na suho hrano.

2. Izboljšanje okusa: Če Bella zavrača suho hrano, poskusi izboljšati njen okus. V ponudbi CricksyDog najdeš Mr. Easy ‘original’ yummy sauce, ki je kot nalašč za ta namen. Ta omaka je 100% naravna in brez ojačevalcev okusa. Njegove glavne sestavine so buča, sladki krompir, korenje in jabolko. Suhi hrani daje odličen okus, ki se mu večina psov ne more upreti.

3. Različne teksture: Nekateri psi zavračajo hrustljavo teksturo suhe hrane. V tem primeru poskusi hrano navlažiti: dodaj malo tople vode hrani, kar jo bo naredilo mehkejšo in okusnejšo.

4. Kakovostna izbira: Izberi suho hrano, ki je posebej formulirana za srednje velike ali velike pse, kot je hipoalergena suha hrana CricksyDog Ted z jagnjetino, ki je ne le okusna, ampak tudi brez alergenov, zato se bo Bellin organizem k njej zlahka prilagodil.

 

Upam, da bodo ti nasveti pomagali Belli, da se privadi na suho hrano. Med prehodom sta še posebej pomembni postopnost in potrpežljivost, da bo Bella lahko uživala v odkrivanju novih okusov in tekstur.

Verjamem, da ta sprememba prehrane ne bo le prispevala k bolj zdravemu življenjskemu slogu, ampak bo tudi prijetno potovanje za Bello v svet okusov.

Independently verified
543 reviews