Čeprav lastniki največkrat delujejo zgolj pod vplivom dobrih namenov in se jim njihov pes smili, ker mora ves čas jesti enako hrano, je odgovor na vprašanj “Ali vaš pes res potrebuje spremembo okusa?” jasen. Odgovor je kratek: ne.

Vam bomo poskusili razložiti in prikazati z drugega zornega kota.

Psi v bistvu ne potrebujejo toliko raznolikosti hrane, kot bi si mislili. Če najdemo pasjo hrano, ki je našemu psu všeč, jo bo z veseljem užival dlje časa.

Zakaj je slabo, če hrano menjujemo preveč pogosto?

Prepogosta sprememba prehrane lahko celo povzroči zaprtje, prebavne motnje, ker telo psa nima dovolj časa, da se navadi na določeno vrsto hrane preden mu ponudimo naslednjo.

Prav tako je pogosto prepričanje, da je spreminjanje okusov koristno za pse, saj dobijo več in različnih vrst vitaminov. No, v tej obliki to ne drži.

Naši izdelki so zasnovani tako, da služijo kot popolna hrana za vašega psa. Naši strokovnjaki so ustvarili popoln recept, tako da so deleži beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob in vlaknin v vsakem od naših živil ustrezni. Poleg tega smo želeli, da naša živila vsebujejo tudi prave vitamine in minerale. Torej, ne glede na to, katero hrano boste izbrali, ste lahko prepričani, da vsebuje vse, kar vaš pes potrebuje. Ni potrebe po dodatkih ali zamenjavah.

Kaj pa izbirčni psi?

Vemo tudi, da žal ni vse tako enostavno. Medtem ko zgornja dejstva veljajo za 90% psov, še vedno obstajajo izbirčni posamezniki, ki v skrbi spravljajo svojega lastnika, ker kar naenkrat ne želijo več jesti hrane, ki so jo prej z veseljem uživali več mesecev.

Seveda je v tem primeru morda dobro, da poskusite z drugim okusom in zamenjate staro pasjo hrano. Čar novosti bo premamil tudi najizbirčnejše pse.

Kdaj je dobro zamenjati hrano vašega psa?

Čeprav je vaš pes morda zadovoljen z isto hrano več let, predlagamo, da vsaj enkrat letno poskusite nov okus.

Morda bi vas zanimali tudi sledeči članki:

CricksyDog vodnik za ponovno naročilo pasje hrane

CricksyDog vodnik za ponovno naročilo pasje hrane

Kdaj in kako ponovno naročiti? Najbolj smo zadovoljni, če se naša pasja hrana izkaže kot dobra izbira za vašega psa in jo le-ta z veseljem vsak dan uživa. Če berete ta članek, ste verjetno eden tistih zavednih lastnikov psov, ki so radi popolnoma prepričani, da ima...

read more
CricksyDog vodnik za doziranje pasje hrane

CricksyDog vodnik za doziranje pasje hrane

Če že imate pri sebi pasjo hrano in komaj čakate na prvo hranjenje, potem ostaja le eno vprašanje: Koliko te pasje hrane ponuditi vašemu psu vsak dan? Vprašanje je, čeprav se zdi preprosto, še vedno odvisno od številnih dejavnikov. Smernice za dnevno hranjenje najdete...

read more
CricksyDog vodnik za spremembo prehrane

CricksyDog vodnik za spremembo prehrane

Pri uvajanju nove hrane je navajanje zelo pomembno. Zakaj? Konec koncev, če je vaš pes že dolgo jedel isto hrano, se je njegovo telo tega že navadilo. Prebava se je že prilagodila tej hrani, zato lahko tudi čar novosti in veselja zlahka postane resna skrb. Če svojega...

read more
Independently verified
543 reviews