Spraševalec:

Kaj lahko storim, da preprečim grizenje tačk, praskanje, kožne pršice?

 

Odgovor Imreja Vargyasa, našega ustanovitelja in strokovnjaka:

✔️ Pasji nutricionist, ki je svoje življenje posvetil preprečevanju prehranskih alergijskih bolezni pri psih
✔️ 5+ let izkušenj s posredno proizvodnjo pasje hrane, odgovoren za pasjo hrano skoraj 20.000+ psov letno
✔️ Specialist za prehrano psov, priznan s strani poznanega britanskega CPD

——————–

Veterinarski pregled bi bil koristen. Medtem pa vam lahko povem, da je žvečenje in praskanje stopal zagotovo simptom alergije. Priporočam, da čim prej preidete na eno od naših hipoalergenih hran in izključno z njo 12 tednov hranite svojega psa, da vidite, ali izključitev alergenov v hrani pomaga pri njegovem stanju. Če se stanje izboljše, se zdi, da je vzrok za nelagodje alergija na hrano in v bistvu vam ne preostane drugega, kot da ga še naprej hranite s hipoalergeno hrano in pazite, da vaš pes ne bo jedel ničesar drugega.

Za priboljške izberite samo hipoalergeno hrano, po možnosti narejeno iz istih živalskih beljakovin kot hrana (npr. priboljške iz jagnjetine, če je tudi hipoalergena hrana iz jagnjetine). Na žalost, če dieta po 12 tednih ne pomaga, je najverjetneje vzrok alergija na okolje. V takšnih primerih se lahko uporabijo dragi alergološki testi za nadaljnje raziskovanje, na kaj je hišni ljubljenček občutljiv.

V vsakem primeru je hipoalergena dieta prva, najbolj praktična rešitev in brez stranskih učinkov. Moje osebno priporočilo je naša pasja hrana na osnovi beljakovin žuželk Juliet z izvlečkom brusnice in juke (za posebej občutljive pse). Prosite svojega veterinarja za tableto Bravecto v pravilnem odmerku za vašega psa za zatiranje bolh in lasnih mešičkov, vzporedno s postopnim prehodom na pasjo hrano. Garje so kožna bolezen, ki jo povzroča drugačna vrsta pršic, in če sumite na garje, vam lahko pomaga le vaš veterinar.

Independently verified
543 reviews