Sedi

Gre za najosnovnejši ukaz, ki je eden prvih, s katerim se pes seznani. Če psu naročite naj sede, lahko to zagotovi mirnejši in bolj osredotočen odziv na naslednji ukaz.

 

Fokus

Druge uporabljene fraze so pazi, glej me, glej. Ukaz za fokusiranje lastniku zagotavlja neomejeno pozornost njihovega psa. To je postopek korak za korakom, ki je vreden truda, ko pes ta ukaz obvlada.

 

Lezi dol

Nekateri lastniki raje uporabijo ukaz lezi, prostor. Ne glede na uporabljeno terminologijo je pričakovanje precej jasno. Nekateri lastniki raje vidijo, da se pes uleže namesto usede.

 

Čakaj

Nekateri uporabljajo tudi počakaj, ostani. Obstajajo psi, ki to znanje usvojijo, in psi, ki ga ne. Nekateri psi bodo držali ukaz, dokler jih lastnik ne bo sprostil, ne glede na to, kako dolgo morajo čakati. Drugi bodo prišli in vprašali, ali so končali s čakanjem.

 

Pusti

Včasih se namesto besed lahko uporabi zgolj za psa negativen ali neprijeten zvok, kar je lahko dobro za pse, ki potrebujejo malo pomoči, da si zapomnijo meje. Ta iztočnica ščiti copate, veverice in nenavadne plišaste živali. Nekateri lastniki ukaz uporabljajo med hojo na povodcu, da ustavijo agresijo psa, preden se le-ta stopnjuje.

 

Spusti

Če pes ni ubogal ukaza „pusti”, potem sledi ukaz „spusti”. Spusti pride v poštev vsakič, ko ima pes nekaj v ustih, česar ne bi smel imeti.

 

Dol

Psu ni več dovoljeno brskanje pultu! Ko je pes na kosu pohištva, na katerem naj ne bi bil, mu ta koristen ukaz pove, da to ni v redu in naj se čimprej spravi dol.

 

Premakni se

Psi bi se morali umakniti ljudem in ne obratno. Dominantne osebnosti bodo izkoristile lastnika in ga prepričale, da mora hoditi čez ali okoli njih. Če jih naučite ukaza „premakni se”, ko jim to naročite, jim poveste, kdo je glavni.

 

Pridi

To je še en ukaz, ki ga nekateri psi usvojijo, nekateri pa nikakor. Dosledno šolanje z vsakodnevno uporabo te iztočnice bo ohranilo poziv, kar bo olajšalo priklic.

 

Na prostor

Nekaj ​​drugih besednih zvez je, ki se jih uporablja za ta ukaz: pojdi, v svojo luknjo ali stran. Nered je treba pospraviti, pes pa je radoveden in ves čas hodi okoli. Pes je pod stresom, stopiclja sem in tja in ne ve, kam bi šel. Če uporabite ta ukaz, ga v bistvu pošljete v njegovo sobo in pomagate zmanjšati napetost tako pri človeku kot pri kosmatincu. Njihovo posebno mesto je lahko boks, postelja ali celo odeja pred sušilnim strojem. Dokler se pes počuti varnega na svojem »mestu«, je ta namig enostaven in učinkovit.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Independently verified
549 reviews