Napočil je tisti letni čas, ko začnemo razmišljati o svežem sadju in zelenjavi – najboljšem, kar ponujata pomlad in poletje. Morda se celo sprašujete, katere od teh zdravih prigrizkov lahko delite s svojim psom.

Vsaka od teh sestavin posamezno je odlična kot priboljšek v majhnih količinah ali pa lahko skupaj z drugimi sestavinami sestavlja uravnoteženo prehrano, če je pravilno oblikovana v popoln recept.

 

#1 – Krompir ruševec (navaden in pečen)

Vsebuje veliko kalija in veliko vitamina C in B6. Je tudi dober vir niacina, vlaknin, magnezija, mangana in tiamina. (Opomba: vašemu psu ne dovolite jesti surovega krompirja ali krompirjevih rastlin, saj je le-to pretežko za pasji prebavni sistem.)

 

#2 – Sladki krompir

Ta krompir vsebuje edinstven protein, ki ima pomembne antioksidativne sposobnosti. Vsebuje tudi veliko vitamina A, betakarotena in je dober vir bakra, vitamina B6 in kalija. Najboljši je pečen ali kuhan in postrežen brez dodatkov (in seveda ohlajen ohlajen).

 

#3 – Korenje

Ne le, da ga ima večina psov rada, je polen antioksidantnih spojin in je eden najbogatejših virov beta-karotena.

 

#4 – Stročji fižol

Še en priboljšek, ki ga mnogo psov obožuje in je bogat z vitaminom K, riboflavinom, omega-3 maščobnimi kislinami, prehranskimi vlakninami in niacinom.

 

#5 – Grah

Grah je zelo dober vir folata, mangana, magnezija, tiamina in fosforja.

 

#6 – Zelena in rdeča jabolka

Za pravilno pripravo se prepričajte, da so: brez jedra, odstranjena semena in drobno sesekljana. Jabolka vsebujejo veliko antioksidantov in vlaknin. PSA NE hranite s semeni.

 

#7 – Špinača

Špinača je odličen vir vitamina K, magnezija, folata in mangana ter omega-3 maščobnih kislin in cinka.

 

#8 – Brokoli

Brokoli je odličen vir vitaminov K, C in A ter folatov in vlaknin ter je dober vir prehranskih vlaknin, fosforja, kalija, magnezija ter vitaminov B6 in E.

 

#9 – Cvetača

Ta zelenjava je odličen vir vitaminov C in K, vlaknin, mangana, folata, magnezija, železa ter vitaminov B1, B2 in B3.

 

#10 – Borovnice

Borovnice lahko ponudite sveže ali zmrznjene, so odličen vir vitamina K in vsebujejo veliko mangana, vitamina C in vlaknin.

 

#11 – Bučke

Bučke so odličen vir mangana in vitamina C. Bučke so tudi dober vir magnezija, vitamina A, prehranskih vlaknin, kalija, bakra, folata in fosforja. Poleg tega so dober vir omega-3 maščobnih kislin, vitaminov B1, B2, B6, kalcija, cinka, niacina in beljakovin.

 

#12 – Brusnice

Še ena poslastica, ki jo lahko ponudite svežo ali zamrznjeno (nesladkano). Brusnice so odličen vir vitamina C ter vsebujejo veliko vlaknin, mangana, vitaminov K in E.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Črevesna obstrukcija pri psih (splošne informacije)

Črevesna obstrukcija pri psih (splošne informacije)

Mnogi psi radi grickaju stvari, ki niso namenjene uživanju. To so tako imenovani „tujki“, ki se lahko zataknejo v črevesju. Črevesna obstrukcija je pri psih življenjsko nevarno stanje in je na žalost veliko pogostejša, kot si mnogi mislijo. Naš članek je zgolj...

read more
Moj mladi vižla redno je travo. Kaj naj storim?

Moj mladi vižla redno je travo. Kaj naj storim?

Spraševalec: Že dve leti naročam od vas suho pasjo hrano Ted z jagnjetino in rižem ter konzerve za mojega vižlo, ki je zdaj star 3 leta. Zelo mu je všeč oboje. Moja težava je, da ne vem, zakaj kljub temu je travo. Veliko se igramo, dobi tudi vitamine. Včasih mu dam...

read more
Independently verified
527 reviews