Poletna vročina je lahko težka za vse, še posebej, če nimate klimatske naprave. Ker psi nosijo kožuh skozi vse leto in se lahko potijo le skozi blazinice nog, so bolj nagnjeni k pregrevanju kot ljudje. Na srečo obstaja veliko stvari, ki jih lahko storite, da svojemu kužku pomagate premagati poletno vročino. Tukaj je 5 preprostih načinov, kako svojega psa ohladiti v vročih poletnih mesecih.

 

#1 – Izogibajte se sprehodom sredi dneva

Če mora vaš pes vsak dan imeti dolg sprehod, da ne bi znorel, poskrbite, da greste na sprehod zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko več ni tako vroče. Še vedno pa boste pred sprehodom želeli najprej preveriti, kako vroč je pločnik – če je prevroč za vašo golo roko, je prevroč za noge vašega psa. S seboj vzemite steklenico vode in zložljivo posodo za vodo, da boste psa na poti lahko rehidrirali.

 

#2 – Zagotovite, da pes ostane dobro hidriran

Tudi doma mora vaš pes imeti stalen dostop do čiste, sveže in po možnosti hladne vode. V posodo z vodo svojega psa lahko dodate ledene kocke in morda celo razmislite, da svojemu psu pripravite zamrznjene priboljške. Običajne priboljške svojega psa lahko zamrznete v ledene kocke. Igračo lahko napolnite z arašidovim maslom ali kokosovim oljem in jo zamrznete. Preizkusite ta recept za topper za zamrznjeno hrano od Proud Dog Mom!

 

#3 – Ustvarite „hladne točke” znotraj vašega doma

Tla iz ploščic, vinila, cementa in celo iz trdega lesa bodo vašemu psu hladnejša kot preproge ali oblazinjeno pohištvo. Popestrite najljubši hladen kotiček vašega psa z ventilatorjem in vrečko ledu, zavito v rjuho, da ustvarite hladno zatočišče za vašega psa, kamor lahko pobegne pred vročino.

 

#4 – Poskrbite za redno krtačenje

Številne pasme psov imajo gosto podlanko, ki jim pomaga ohranjati toploto pozimi, vendar pa jo je treba spomladi in poleti dobro skrtačiti, da psom ni prevroče. Dodatna prednost pogostega krtačenja psov je, da ne boste imeli toliko dlak po hiši. Medtem ko se psov z dvojno dlako poleti ne sme briti, lahko psom z nenehno rastočo dlako koristi poletno britje. Prav tako jih boste želeli redno krtačiti, saj jih bodo tudi dolge preproge iz njihov dlake močno segrele. Vprašajte svojega zaupanja vrednega pasjega frizerja ali veterinarja za priporočila, kako ravnati z dlako vašega psa.

 

#5 – Kupite otroški bazenček

Če imate dvorišče in psa, ki ima rad vodo, je lahko otroški bazen odličen način, da vašemu psu pomagate, da se ohladi med poletno vročino. Tudi škropilniki dobro delujejo in vaši otroci bodo brez dvoma uživali v čofotanju z vašim kužkom.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?

Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?

Spraševalec: Bella ne je suhe hrane. Od malega je vedno dobivala konzerve in zdaj bi jo radi prestavili na suho hrano. Kupil sem ji več vrst, vendar se jih sploh noče dotakniti. Kako jo lahko navadim? Bella je dve leti stara samica pasme ridgeback. Kaj bi priporočil?...

read more
Independently verified
543 reviews