Iščete nekaj enostavnih načinov kako zaposliti in zabavati vašega psa?

Skrbeti za to, da vašemu psu nikoli ni dolgčas, zna bit velik izziv. Izmišljati si nove načine zabave pa zna biti še celo bolj naporno kot sama izvedba zabave.

Da bi vam pomagali, smo za vas sestavil seznam 33 preprostih načinov, kako vašega psa zaposliti v zaprtih prostorih.

Prednosti tega, da je vaš pes zaposlen

Zdolgočaseni psi večkrat zaidejo v težave. Mi smo glavni vir njihove zabave, zatorej, če jim ne ponudimo različnih aktivnosti, da jih zaposlimo, si bodo delo poiskali kar sami – kar se po navadi konča s prežvečenimi čevlji ali zavesami.

Če se nekajkrat na dan igrate s svojim psom, lahko zmanjšate verjetnost, da bo razvil uničujoče navade, kot sta pretirano lajanje ali žvečenje.

Med znanstveniki je vse bolj sprejeto mnenje, da je igra zelo, zelo pomembna za vašega psa, vrsta in pogostost igre pa sta res dober pokazatelj kakovosti življenja psa. – Mark Evans, nekdanji glavni veterinar RSPCA

33 enostavnih načinov za zaposlitev vašega psa v zaprtih prostorih

S pomočjo moje psičke Laike smo pripravili dolg seznam zabavnih aktivnosti za pse v zaprtih prostorih. Torej, če iščete igre v zaprtih prostorih za igranje s svojim psom, ste prišli na pravo mesto. Tu je seznam 33 načinov, kako svojega psa zaposliti v zaprtih prostorih.

1. Igrajte se igro iskanja priboljškov

Delovne igre z nosom so eden najlažjih načinov, kako utruditi svojega psa. Ko svojega psa naučite osnovnih iger z nosom, na primer “poišči priboljške”, jih miselno utrudite in jim pomagate, da se naučijo nekaterih svojih naravnih sposobnosti (sesekljano korenje je moja najljubša poslastica za to igro).

Vzemite nekaj priboljškov in naj vaš pes gleda, ko jih postavite po sobi. Dajte svojemu psu znak, da “najde priboljške”, in ga spodbudite, naj jih vzame. Ne pozabite ga pohvaliti vsakič, ko ga katerega od priboljškov najde. Ko ste prepričani, da vaš pes razume, kaj pomeni “poišči priboljške”, lahko igro naredite nekoliko bolj zahtevno. Mogoče lahko skrivate priboljške v drugi sobi ali pa jih začnite skrivati na mestih, ki jih mora povohati, da priboljšek najde, na primer pod preprogo.

2. Igrajte se igro ugibanja pravilnega kozarčka

Igra ugibanja pravilnega kozarčka je preprosta igre, ki od psa zahteva reševanje problemov. Če se želite igrati to igro s svojim psom, pustite, da vaš pes gleda, kako položite priboljšek pod enega od treh kozarčkov. Nato kozarčke premešate naokoli in jih spodbudite, naj ‘poiščejo priboljšek.’ Igra s kozarčki daje vašemu psu veliko miselne stimulacije in mu pomaga pri delu izboljšanju sposobnosti reševanja težav.

Ne dovolite, da bi ta maček osramotil vašega psa:

3. Naučite psa, da pospravi svoje igrače

Če igrače vašega psa hranite v košari, ga lahko naučite pospraviti svoje igrače. Vem, da se sliši čudno, da svojega psa naučite pospravljati za seboj, vendar je pravzaprav zelo zabavno. Učenje vašega psa novih veščin, krepi njegovo zaupanje, hkrati pa je to odličen način, da mu damo več miselne stimulacije.

Če vaš pes že pozna ukaz “spusti”, naj vzame igračo in jo na ukaz spusti, ko stojijo nad košaro. Pohvalite ga kot nori, ko uspešno opravi nalogo in nato ponovite. Sčasoma boste z doslednostjo imeli psa, ki bo lahko sam pospravil za seboj.

4. Uporabite napolnjen Kong, da zaposlite svojega psa

Polnjeni Kongi so moji najljubši način za lajšanje pasjega dolgčas, ker jih je tako enostavno pripraviti. Če želite svojega psa za nekaj časa zaposliti, poskusite Kong napolniti z nekaterimi njegovimi najljubšimi dobrotami. V notranjosti lahko zamrznete nekaj arašidovega masla ali juhe ali pa vanj postavite nekaj dobrot in svojemu psu priskrbite nekaj za delti. Če niste prepričani, kaj uporabiti, je tukaj seznam 39 zdravih dobrot, ki so odlične za polnjenje Kongov.

Uporaba polnjenega Konga je odličen način, da svojega psa zaposlite, medtem ko ste v službi. Napolnjeni Kong čez noč postavite v zamrzovalnik in ga dajte psu zjutraj, ko odhajate. Zamrznjeni, polnjeni Kong bo psa zaposlilza več kot 30 minut – lahko tudi veliko dlje, če ga popolnoma napolnite.

Zelo rad uporabljam klasične Kongre, ker niso strupeni, so neuničljivi in primerni za čiščenje v pomivalnem stroju. Če iščete odlično alternativo Kongu, ki je prav tako trajna, pa si oglejte igračo West Paw Toppl; prihaja v velikih in majhnih velikostih in jo je enostavno očistiti kot Kong.

5. Igrajte se igro vlečenja

Igranje igre vlečenja je eden najboljših načinov za smiselno igro z našimi psi. To je odličen način za psihično in fizično vadbo vašega psa. In ker za izvedbo ne potrebuje tone prostora, se jo lahko igrate v zaprtih prostorih.

V nasprotju s tem, kar nekateri pravijo, igranje igre vlečenja ne bo naredilo vašega psa agresivnega in če mu pustite zmagati, zato ne bo postal dominanten. Če vašemu psu omogočite zmago, bo igra samo še bolj zabavna in ga boste s tem spodbudili k nadaljni igri. Ugotovljeno je bilo, da so psi, ki se z lastniki igrajo igro vlečenja, bolj poslušni in imajo večjo samozavest.

Vlečenje je odličen način za vadbo vašega psa, če le sledi osnovnim pravilom, na primer »igra se ustavi, če se z zobmi dotakneš moje roke«.

6. Naučite psa, da pomaga pri opravilih

Psi imajo radi delo, četudi tako preprosto, kot da vam prinesejo copate. Lahko jim pomagate, da se počutijo še bolj uporabne, tako, da jih naučite imena nekaterih predmetov, za katere mislite, da bi bilo uporabno, če bi vam jih vaš pes znal prinesti.

Če želite navdušiti vse svoje prijatelje, naučite svojega psa, da vam prinese nekaj iz hladilnika. Ko svojega psa učite odpirati hladilnik, privežite brisačo okoli ročaja, tako da zlahka odpre vrata. In če se počutite kot superzvezda, lahko svojega psa naučite pomagati pri vsakodnevnih opravilih.

7. Igrajte se interaktivne igre

Da bi bil moj pes zaposlen v deževnih dneh, rad uporabljam interaktivne igre, kot je vlečenje, iskanje priboljškov, sestavljanke in igre prinašanja. Interaktivne igre so preprost način, da vašemu psu zagotovite veliko miselne stimulacije, zato lahko pomagajo zmanjšati problematično vedenje, kot sta na primer pretirano žvečenje ali lajanje.

Ampa, učite se od mene; če se boste igrali v zaprtih prostorih, uporabite lahko žogo, da ne zlomite vseh stvari (naučena lekcija). Igra vlečenja je za pse zelo zabavna in je odličen način za povečanje manir vaših psov in nadzor impulzivnega vedenja. Je tudi zelo dobra vadba. Minuta za minuto je ena izmed bolj fizično zahtevnih iger, ki jih igramo.

8. Naj se vaš pes za svojo hrano malo potrudi

Lastniki naredimo vse, da našim psom omogočimo prijetno udobno življenje – dobijo toplo posteljo, veliko pozornosti in vse obroke brezplačno. Toda psi so bili vzrejeni za to, da delajo skupaj z nami, in mnogi psi pogrešajo nekatere miselno spodbudne dejavnosti. Po naravi so pripravljeni delati za hrano, zato nikakor ni zlobno ali nenavadno, da to od njih včasih zahtevamo tudi mi – zanje je normalno in miselno spodbudno.

Eden najlažjih načinov, da mentalno izzovete svojega psa je, da zahtevate, da obrok dobi, ko se zanj potrudi. Lahko zgolj pokaže nekaj trikcev pred večerjo ali pa jim obrok ponudite iz igrače, ki je temu namenjena.

9. Naučite svojega psa imena različnih igrač

Ste videli Border Collieja Chaserja? Pozna več kot 1.000 besed in lahko izbere katero koli igračo med 800 samo po imenu. Vsi seveda ne morejo biti tako uspešni, kot je Chaser, vendar lahko svoje pse naučimo imen njihovih igrač in iz tega naredimo nekaj zabavnih iger.

Začnite tako, da se igrate z eno posebno igračo in ji med igro daste ime. Po nekaj vajah in pohvalah bo vaš pes povezal to igračo z imenom, ki ste ji jo dodelili. Ko mislite, da vaš pes prepozna imena igrač, lahko preizkusite njegove sposobnosti, tako da vidite, ali lahko določeno igračo izberejo med drugimi igračami.

10. Naučite svojega psa iskanja in prinašanja njegovih igrač

Ko vaš pes ve imena nekaterih igrač, ga naučite igre “pojdi in poišči”. Igrače za pse imejte na kupu ali v košari in mu povejte, naj “poišče” svojo najljubšo igračo. Ko vaš pes postaja vse boljši v tej igri, jo lahko naredite še bolj zahtevno, in sicer tako da povečate število igrač, med katerimi mora iskati.
Potrudite se, da bo zabavno, tako da jih ob uspehu obilno nagradite s priboljškom ali hitro igro vlečenja. Ta igra bo vašemu psu dala odlično miselno vadbo.

11. Naučite vašega psa nove trike

Ali vaš pes zna vijugati skozi noge in skakati skozi obroč? Vedno obstaja nov trik, ki ga lahko predstavite svojemu psu in verjemite mi, ko rečem, da je naučiti svojega psa kako vijugati med nogami, veliko lažje, kot se sliši.

Ali vaš pes že pozna kup trikov? Ena najboljših stvari pri učenju trikov je, da je vedno prostor za improvizacijo in izziv. Ko vaš pes spozna kup trikov, lahko stopnite korak naprej in naučeno vedenje združite v povsem nove trike.

12. Vadite delo s klikerjem

Eden mojih najljubših nasvetov pri šolanju psov je uporaba klikerja. To je majhna škatla z ročico, ki povzroči hrup, ko pritisnete nanjo, in se uporablja za označevanje natančnega trenutka, ko vaš pes izvede želeno vedenje. Rad ga uporabljam, ker je to preprost način, da svojemu psu natančno sporočim, kdaj dela prav.

Če nimate klikerja, priporočam, da ga naslednjič kupite v trgovini za hišne živali. Pri šolanju psa je pomembna vsaka sekunda; tako enostavno je zamuditi priložnost za komunikacijo z našimi psi takoj, ko naredijo vedenje, ki ga želite. Ko uporabljate kliker, lahko s klikom enostavno označite točen trenutek, ko je bil vaš pes uspešen pri določenem vedenju.

13. Igrajte se igro „ugani roko”

Če ste razmišljali, da bi svojega psa naučili nekaj iger z nosom, je to odlična igra za začetek. Vse kar potrebujete je nekaj priboljškov za pse, če pa jih nimate pri roki, lahko uporabite nekaj sesekljanega sadja in zelenjave ali pa si sami pripravite domače pasje dobrote.

Kako igrati igro „ugani roko”:

  • Položite priboljšek v eno od dlani.
  • Dlan zaprite v pest in obe roki zaprti iztegnite pred svojega psa..
  • Naj pes izbere v kateri roki je priboljšek.
  • Ko vaš pes povoha ali pa se s taco dotakne pravilne roke, le-to odprite in mu ponudite priboljšek.
  • Če ne izbere pravilno, ga nikar ne kregajte, trajalo bo nekaj časa, da bo razumel igro.
  • Nežen ukaz „dotakni”, vam bo precej v pomoč.

Nasvet: CricksyDog hrana je idealna za priboljške za delo z nosom in učenje. Poizkusite in se prepričajte o rezultatih. Zelo dobra izbira je lahko hipoalergena Ted pasja hrana z jagnjetino.

14. Igrajte se skrivalnice

Igra skrivalnic je ena izmed daleč najljubših Laikinih iger. Skrivalnice se nam morda res ne zdijo tako zapletene ali zabavne, a veliko psov jih obožuje.

Če vaš pes nima dobrega naučenega ukaza prostor, lahko prosite prijatelja za pomoč, tako da psu odvrne pozornost, ko se vi skrivate (ali pa vadite ukaz „prostor”, preden začnete.)

15. Kupite nekaj ugank za svojega psa

Poskrbite, da bo vaš pes psihično stimuliran, tako da mu ponudite uganko. Na voljo je ogromno igrač za reševanje problemov za psov, pa tudi igrače za razdeljevanje priboljškov, kot je Kong Wobbler. Obstaja tudi ogromno odličnih DIY igrač, ki jih lahko naredite sami doma. Meni je všeč preprosta igra s pekačom za mafine – če imaš pekač za mafine in nekaj teniških žogic, si pripravljen na igro.

Če želite svojemu psu ponudit nekaj žvečiti, predlagamo Best Bully Sticks in Benebones. Če ste bolj občutljivi na vonjave, pa se lahko odločite za palice žvečenje brez vonja.

16. Obvladajte osnove poslušnosti

Ali vaš pes pozna vse osnove poslušnosti? Ima zanesljiv odpoklic in prostor? Celo zelo dobro naučeni psi občasno potrebujejo osvežitven trening, da njihovo znanje ostane na najboljši ravni. Vsi psi bi morali imeti zanesljive ukaze sedi, dol, prostor, čakaj, spusti in pridi sem. Nekaj hitrih učnih sej (5-10 minut) vsak dan je odličen način za obvladovanje poslušnosti, hkrati pa boste psa lahko mentalno zaposlili.

17. Igrajte se igro lovljenja in prinašanja

Večina nas ima v zaprtih prostorih nekaj dodatnega prostora za preprosto igro lovljenja in prinašanja, če pa živite v 5. nadstropju s St. Bernardom, bi to igro verjetno morali preskočiti. Pri igranju igre prinašanja v notrnanjih prostorih, so priljubljena izbira za izvedbo le-te  hodniki, stopnišča in velike dnevne sobe.

Z mojim psičko rada v kleti igrava nogomet z njeno žogico Jolly. Bodite previdni pri težkih igračah okoli vsega, kar je krhko ali lomljivo, prav tako kuhinja ni najbolj primeren prostor za to igro. Če vam ni všeč ideja igranja v zaprtih prostorih, jo lahko spremenite v preprosto igro ulova.

18. Naučite se pasje masaže

Učenje masaže psa je obogatitvena dejavnost tako za lastnika kot za psa. Dobra pasja masaža lahko pomirja in sprosti skoraj vsakega psa.

Masaža psov je odlična za starejše pse ali tiste z artritisom, saj pomaga pomiriti boleče in prizadete sklepe. Masaža psu zmanjšuje tesnobo, lajša stres, izboljšuje prekrvavitev in ustvarja odlično vez med vami in vašim psom.

Nasvet: Če se vaš pes težko sprosti in pripravi za masažo, lahko vadite sprostitveni protokol.

19. Preizkusite nekaj brezplačnih iger oblikovanja

Če še niste slišali za 101 stvar, ki jo lahko naredite s škatlo, ste zamudili nekaj zabavnih priložnosti za učenje. To je odlična podlaga za učenje prakticiranja brezplačnih tehnik oblikovanja in zahteva le škatlo in kliker.

Osnovno načelo iger oblikovanja je spodbuditi naše pse, da poskusijo nekaj novega. Sami se lahko odločajo kaj bodo storili in povečajo svojo duševno in telesno prilagodljivost. Začnete s škatlo na tleh in brez namigov pustite, da vaš pes razišče in se odloči, kaj bo storil.

Za igre blikovanje se lahko uporablja katerikoli predmet, ne le škatla. Tukaj je odličen videoposnetek, ki prikazuje, kako psa izuriti, da zleze pod predmet.

20. Zagotovite svojemu psu redno razčesavanje dlake

Čeprav se vašemu psu negovalna seja ne bo zdela tako vznemirljiva kot igra vlečenja, je tudi to treba občasno narediti. Naše pse je treba česati, kopati, jim umivati zobe in si stričinohte, ko ti začnejo postajati predolgi.

Nekateri psi bolje prenašajo nego kot drugi, in bolj ko boste vadili uporabo pozitivnega pogojevanja, lažje bo. Ne bojte se, da bi med negovanjem podelili preveč priboljškov – želite namreč zagotoviti, da bo vaš pes negovalne navade povezal s pozitivno izkušnjo.

21. Igrajte igro oznak

Igranje oznak je zabavna interaktivna igra za pse, vendar zahteva človeškega partnerja. Vsak od vas bo sedel ali stal na eni strani sobe z igračo ali kakšno dobroto. Izmenjaje kličita psa in ga nagradita, ko pride. Poskrbite, da bo vaš pes vsakič, ko uboga, prejel veliko pozitivne podkrepitve. To je preprost in zabaven način za učenje zanesljivega odpoklica.

22. Ustvarite notranji pasji poligon

Ustvarite poligon z ovirami v svojem domu. Naj vaš pes skoči čez nekaj brisač, vijuga med igračami in se nato uleže na odejo. Uporabite domišljijo in si omislite vrsto ovir, ki jim bo pes sledil. Ko se vaš pes nauči skakati čez brisače, se pomaknite na vijuganje med igračami. Na podlagi predhodnih trikov bo vaš pes mentalno stimulira, hkrati pa bo treniral osredotočenost.

23. Naučite psa lovljenja mehurčkov

To je moja najljubša dejavnost, s katero zaposlim psa med slabim vremenom. Je zelo preprost način, da mojega psa osrečim, zabavam in razgibam.

Ne vem zakaj, toda nekateri psi so navdušeni nad lovljenjem mehurčkov. Na trgu je celo velika izbira igrač za izdelavo mehurčkov za hišne ljubljenčke. Tudi vam ni treba iti ven in kupiti posebnih mehurčkov – mehurčki, ki so na voljo otrokom, niso strupeni. Če imate doma otroka, je tukaj dokaz, da so dojenčki, psi in mehurčki najlepša stvar na planetu.

Če vaš pes nima pojma, kaj so mehurčki, je tukaj kratek vodnik, kako svojega psa naučiti loviti mehurčke. In resno, nekaj 3-5 minutnih sej lovljenja mehurčkov lahko za vašega psa naredi čudeže.

24. Kupite/naredite novo pasjo igračo ali pa jih izmenjujte

Študije so pokazale, da se psi dolgočasijo, če imajo na voljo vedno enake igrače. Lahko kupite svojemu psu novo igračo, da ga navdušite, ali pa izmenjate igrače, ki jih že imate. Namesto, da svojemu psu ves čas omogočite dostop do vseh svojih igrač, mu jih ponudite samo nekaj.Če čas jih izmenjajte s tistimi v shrambi in povrnilo se bo nekaj prvotnega navdušenja.

Že poznane pasje igrače lahko vedno naredite bolj razburljive, tako da se z njimi igrate igre prinašanja ali vlečenja. Igrače dobijo popolnoma novo vrednost, ko jih aktivno vključite v igro ali dejavnost z vašim psom. Obstaja tudi veliko DIY igrač, ki jih lahko naredite iz gospodinjskih predmetov, kot so stare majice, brisače in stare kavbojke.

25. Organizirajte pasje igralne urice

Ali ima vaš pes kakšne prijazne pasje prijatelje? Povabite jih na igralne urice. Tako lepo je videti pse, ki se med seboj igrajo, in brez dvoma je zagotovljeno, da boste imeli ob koncu dneva enega utrujenega psa. Imeli boste tudi priložnost, da se lotite nekaterih hišnih opravil, medtem ko psi ustvarijo svojo rokoborsko manijo v vaši dnevni sobi.

26. Ponovite in izpilite nekaj starih trikov

Tako kot mi tudi naši psi občasno potrebujejo ponovitev določenih vaj, da si osvežijo spomin. Kdaj ste nazadnje svojega psa prosili, naj se prevrne ali igra mrtvega? Če je minilo že nekaj časa, vzemite svoj kliker in priboljške ter ponovite vajo. Naj vaš pes izvaja vse poznane ukaze, da se prepričate, da niso zarjaveli. Ko gre za učenje, ne pozabite biti kratki in sladki; nekaj 5 -minutnih vaj vsak dan lahko naredi čudeže.

27. Naučite svojega psa ukaz „pojdi na/v”

Ali vaš pes ve, kako naj gre na kavč ali v svojo posteljo? Ta trik je preprost za učenje in je koristen, ko pripravljate večerjo ali imate na obisku goste. Če svojemu psu poveste, medtem ko pripravljate večerjo, večkrat poveste, naj gre na svoj prostor, bo to postala navada. Če psa ne bo v kuhinji med pripravljanjem obrokov, to verjetno pomeni, da v večerji ne boste tako pogosto našli pasje dlake.

28. Naučite svojega psa, da prinese svoj povodec

Preden se odpravimo na sprehod, naročim svoji psički, da prinese povodec, nato pa še moje čevlje in njeno oprsnico. Ne zahtevam preveč, vseeno pa je dovolj, da ostane osredotočena in zaposlena medtem, ko se sam pripravljam na odhod.Preden sem jo naučil teh nekaj treikov, se mi je ves čas motala pod nogami, cvilila in skakala. Dodaten plus pa je, da z učenjem teh trikcov še dodatno miselno zaposlimo svojega psa.

29. Naučite psa, da prižge/ugasne luči

To lahko pride prav, ko se zunaj stemni in se vam zdi, da potrebujete več svetlobe, ampak ste preveč leni, da bi vstali in prižgali luč. Namesto da bi morali vstati in to storiti sami, naj to stori vaš pes namesto vas. Za začetek tega trika sta priročna palica na dotik ali dober ukaz »dotik«. Če imate majhnega psa, boste morda morali improvizirati, da bo pes dosegel stikalo za luč. Ne poskušajte tega trika, če vas moti občasna praska na steni.

30. Delajte na izboljšanju impulznega vedenja za boljše manire

Pse, tako kot otroke, je treba naučiti, da ne morejo vedno takoj dobiti tistega, kar si želijo. Od zaviranja ugriza mladička do nauka odraslega psa, da “čaka” na ukaz, nadzor impulzov naše pse varuje in jih drži stran od težav.

Razčlenite osnovne ukaze za nadziranje impulznega vedenja, na primer pusti, počakaj, prostor in dol. Ti ukazi so pomembni, če se vaš pes kdaj na primer kdaj sname z ovratnice ali pa se odloči, da bo lovil vevrico, mačko…

31. Naredite nekaj preprostih pasjih priboljškov

Vaš pes morda ni aktivni udeleženec pri pripravi pasjih dobrot, vsekakor pa je tisti, ki bo požel večino koristi. Rad pripravljam svoje poslastice za pse, namesto da jih kupujem v trgovini. Lepo je namreč natančno vedeti, kaj je tisto, kar jedo naši psi, poleg tega pa lahko sami kontrolirate velikost porcije.

Z izdelavo lastnih dobrot za pse ne boste imeli le velike zaloge za učenje, ampak boste tudi navdušili vašega psa s svojim odličnim kulinaričnim znanjem.

Če niste ravno najboljši kuhar, lahko izberte odlično CricksyDog pasjo hrano za vašega ljubljenčka, ki je vsaj tako dobra, kot če bi jo pripravili doma. Za svojega majhnega psa izberite hipoalergeno Juliet z govedino.

32. Naučite psa, da prosi z lepim sedenjem

Ali vaš pes stopi k vam in vas potegne za roko, ko si kaj želi? Če se vam to vedenje ne zdi primerno, naučite svojega psa, da je vljudno sedenje ključ do pridobivanja vaše pozornosti. Ne bojte se naučiti svojega psa, kako naj ravna – brez vodenja bo pes namreč razvil slabe manire.

Naši psi od nas ves čas iščejo namige, saj radi vedo, kaj se od njih pričakuje. Lepo nagradite vljudno vedenje in z doslednostjo se bo vaš pes navadil, da vljudno zahteva stvari.

33. Stisnite se in se pocrkljajte na kavču

Po lepem treningu ali igri ni nič boljšega kot malce sprostitve. Vsi potrebujemo čas za počitek in mnogi naši psi se radi družijo z nami. Vsako noč pred spanjem malo posedim na kavču z Laiko. Ta rutina se ni zaćela, kot je bilo načrtovanega, zdaj pa, ko je ura okoli 10.30, skoči na kavč in me pogleda – čaka na najino nočno crkljanje pred spanjem.

Zaposlite in osredčite vašega psa z interaktivno igro

Biti v zaprtih prostorih ni nujno dolgočasno. S svojim psom se igrajte zabavne igre ali jih naučite česa novega. Psi uživajo v interaktivni igri, kar ima velik vpliv tudi na njihovo splošno zdravje in počutje. Če želite, da bo vaš pes zaposlen, za to ne potrebujete kopice elegantnih igrač ali dvorišča na prostem, potrebujete le nekaj časa in predanosti.

Morda jim ne bomo mogli zagotoviti zaposlitve za polni delovni čas, za katero so bili vzgojeni – vendar jim lahko z nekaj preprostimi igrami in zvijačami damo nekaj smiselnega. In ko boste po preprosti igri vlečenja pogledali nasmejan obraz vašega psa, boste točno vedeli, zakaj so psi človekov najboljši prijatelj.

Pokličete psa in pes si bo zlomil vrat, da bi prišel do vas. Psi samo želijo ugoditi. Pokličite mačko in njen odgovor bo: “Kaj bom jaz imel od tega?” – Lewis Grizzard

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

5 Preprostih in Osvježilnih Receptov za Vašega Psa poleti

5 Preprostih in Osvježilnih Receptov za Vašega Psa poleti

V poletni vročini osvežilne priboljške ne potrebujemo samo mi, temveč tudi naši štirinožni ljubljenčki. S sledečimi preprostimi in osvežilnimi prigrizki in sladoledi lahko razveselite svojega psa. Ti recepti niso le okusni, ampak tudi zdravi in zagotovo bodo...

read more
Pomoč, želim na počitnice! Kaj naj naredim s svojim psom?

Pomoč, želim na počitnice! Kaj naj naredim s svojim psom?

Ko končno pride težko pričakovan čas počitnic, se vsi pripravljajo z navdušenjem. Vendar pa ta trenutek za lastnike psov lahko prinese tudi skrbi, saj se postavlja vprašanje: kaj naj naredimo z našim ljubljenčkom, medtem ko smo odsotni? Čeprav bi mnogi radi vzeli...

read more
Alison, 6-letna mešanka z vizslo, je močno shujšala

Alison, 6-letna mešanka z vizslo, je močno shujšala

Spraševalec: Že več kot dve leti naročam lososovo hrano pri vas. Alison je v zadnjem mesecu močno shujšala, čeprav dobi enako količino hrane. Je športen pes, zato nikoli ni bila debela, vendar so zdaj njena rebra vidna. Njeno blato je v redu in zdi se, da je dobre...

read more
Independently verified
567 reviews