Ali poskušate izbrati pravo pasjo hrano za svojega psa? Pravilna prehrana je ena najosnovnejših potreb psov. Dobra prehrana je eden najboljših načinov za ohranjanje zdravja vašega psa. Na voljo je na tisoče možnosti pasje hrane, zato je izbira prave pasje hrane lahko težka. Mnenja o pasji prehrani se med veterinarji, rejci, trenerji in drugimi lastniki psov razlikujejo. Bistvo je, da se tudi strokovnjaki ne strinjajo vedno glede najboljše vrste pasje hrane. Delno zato, ker ni samo enega pravega odgovora.

Navsezadnje ste vi tisti, ki se morate odločiti, katera hrana najbolj ustreza vašemu psu. Upoštevati boste morali stvari, kot so vrsta hrane, kakovost sestavin in stroški, ki ustrezajo vašemu proračunu. Opravite veliko raziskav, da se boste lahko informirano odločili o prehrani vašega psa.

 

Poučite se o izbiri prehrane

Na spletu je na voljo veliko informacij o pasji prehrani. Pri upoštevanju spletnih nasvetov bodite previdni, saj vse informacije, ki jih najdete, ne bodo zanesljive. Nekatera spletna mesta so bolj zanesljiva kot druga. Vendar pa je vaš veterinar vedno najboljši vir. Če imate še vedno vprašanja o prehrani svojega psa, boste morda želeli zaprositi za napotnico k veterinarju za prehrano.

Na splošno se komercialna hrana za pse združuje v naslednje kategorije:

  • Holistične/naravne komercialne diete
  • Diete na veterinarski recept
  • Premium pasja hrana
  • Ekonomična/generična pasja hrana
  • Diete s polno kuhano hrano
  • Surova hrana / BARF diete

Večina komercialnih diet je običajno na voljo v mokri ali suhi obliki. Nekatere pridejo tudi v dehidrirani obliki, ki ji dodaš vodo preden jo ponudiš svojemu psu. Odločite se, katera kategorija najbolj ustreza vašemu psu, nato pa začnite raziskovati prehrambna podjetja.

Nekateri se raje izognejo komercialnim dietam in hrano za svojega psa pripravljajo doma. Zaradi odpoklica pasje hrane so se nekateri ljudje bali hraniti s komercialno hrano za pse, ne glede na kakovost. Vendar pa je za pripravo hrane za vašega psa iz nič potrebna skrb, da se zagotovi popolna in uravnotežena.

 

Preberite nalepke na pasji hrani

Združenje ameriških nadzornikov hrane (AAFCO) je razvilo profile za prehrano psov in mladičkov. Ti standardi se odražajo na etiketi hrane za pse. Te informacije vam bodo dale predstavo o vsebini živila, vendar pozor: oznake so lahko zavajajoče. Samo zato, ker hrana izpolnjuje zahteve AAFCO, še ne pomeni, da je najboljša hrana za vašega psa. Poiščite živilska podjetja, ki presegajo smernice AAFCO in uporabljajo visokokakovostne sestavine. Izberite živila z mesnimi izdelki, ki so navedeni kot prvi dve do tri sestavine. Izogibajte se živilom, ki vsebujejo odvečne kemične konzervanse in velike količine polnil, kot so pšenica, koruza in soja.

 

Povprašajte druge ljudi o pasji hrani

Ko opravite raziskavo in se odločite za določeno kategorijo hrane, vprašajte druge za mnenje o določenih blagovnih znamkah ali receptih. Za začetek je dobro prebrati ocene na različnih spletnih mestih. Mi – CricksyDog – imamo skupno 10.000+ ocen s petimi zvezdicami. Izobraženi strokovnjaki za hišne ljubljenčke vam lahko dajo svoja priporočila (na primer naši strokovnjaki, ki jih lahko kadarkoli pokličete ali pošljete e-pošto), vendar ne pozabite, da se vsi strokovnjaki ne strinjajo, ko gre za pasjo prehrano. Enako velja za pogovore z drugimi lastniki hišnih ljubljenčkov. Bodite pripravljeni na nasprotujoče si nasvete, nato vzemite te informacije in jih raziščite sami. Ne pozabite, da se lahko različni psi različno odzovejo na isto hrano. Uporabite informacije, ki jih pridobite, da še bolj zožite svoje možnosti, vendar ne pozabite, da mnenja niso dejstva.

 

Hranjenje vašega psa

Številna podjetja za hrano za pse ponujajo vzorce ali garancije za vračilo denarja, zato naj vaš pes poskusi hrano, preden se dokončno odločite. Tudi mi imamo 60-dnevno garancijo vračila denarja, vključno s stroški pošiljanja.

Ko ste se odločili za hrano, postopoma spreminjajte prehrano psa, tako da stari hrani vsak dan v dodajte malo več nove hrane. Ko vaš pes uživa izključno novo prehrano, lahko mine 3-4 tedne, preden opazite spremembe v splošnem videzu in počutju vašega psa. Če pa vaš pes razvije znake bolezni, obiščite svojega veterinarja. Morda boste morali ponovno spremeniti prehrano, če na nek način ne paše vašemu psu.

 

Prehrana vašega psa

Priporočamo, da poiščete eno odlično blagovno znamko in se je držite. Med okusi znotraj ene znamke po navadi lahko svobodno izbirate in v nekaj mesecih zamenjate hrano. Ena blagovna znamka pripravlja vso hrano na enak način, zato mora biti dobra za vašega psa. Če ima alergijo na hrano, izberite hrano, ki je hipoalergena.

Kot pravijo naši strokovnjaki, pes brez težav več let je isto hrano, a se pasjim lastnikom morda to zdi dolgočasno, zato okuse včasih spreminjajo. Kar je v redu, le ne pozabite, da to počnete zase in ne za svojega psa.

Za majhne pse predlagamo pasjo hrano Juliet, za srednje velike pa našo hrano za pse Ted. Preizkusite ju zdaj in opazite razliko že v prvih 2 tednih!

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

5 Preprostih in Osvježilnih Receptov za Vašega Psa poleti

5 Preprostih in Osvježilnih Receptov za Vašega Psa poleti

V poletni vročini osvežilne priboljške ne potrebujemo samo mi, temveč tudi naši štirinožni ljubljenčki. S sledečimi preprostimi in osvežilnimi prigrizki in sladoledi lahko razveselite svojega psa. Ti recepti niso le okusni, ampak tudi zdravi in zagotovo bodo...

read more
Pomoč, želim na počitnice! Kaj naj naredim s svojim psom?

Pomoč, želim na počitnice! Kaj naj naredim s svojim psom?

Ko končno pride težko pričakovan čas počitnic, se vsi pripravljajo z navdušenjem. Vendar pa ta trenutek za lastnike psov lahko prinese tudi skrbi, saj se postavlja vprašanje: kaj naj naredimo z našim ljubljenčkom, medtem ko smo odsotni? Čeprav bi mnogi radi vzeli...

read more
Alison, 6-letna mešanka z vizslo, je močno shujšala

Alison, 6-letna mešanka z vizslo, je močno shujšala

Spraševalec: Že več kot dve leti naročam lososovo hrano pri vas. Alison je v zadnjem mesecu močno shujšala, čeprav dobi enako količino hrane. Je športen pes, zato nikoli ni bila debela, vendar so zdaj njena rebra vidna. Njeno blato je v redu in zdi se, da je dobre...

read more
Independently verified
567 reviews