Spraševalec:

Zanima me, ali se mešancu labradorec-nemški ovčar-vižla lahko daje tako imenovana bela prašičja kost? Pes ima 38 kg, obožuje kosti, vendar dobiva le hipoalergeno suho hrano.

 

Odgovor Imreja Vargyasa, našega ustanovitelja in strokovnjaka:

✔️ Pasji nutricionist, ki je svoje življenje posvetil preprečevanju prehranskih alergijskih bolezni pri psih
✔️ 5+ let izkušenj s posredno proizvodnjo pasje hrane, odgovoren za pasjo hrano skoraj 20.000+ psov letno
✔️ Specialist za prehrano psov, priznan s strani poznanega britanskega CPD

——————–

Ker na desetine psov vsako leto doživi usodno gastrointestinalno katastrofo, ker so bili hranjeni s kostmi, ne morem brez zadržkov priporočati hranjenja s kostmi. Namesto tega imamo veliko bolj varen priboljšek za čiščenje zob Denty čistilec zob “maxi” (za srednje velike do velike pse). Zdaj lahko vaš pes dobro prebavi kosti, a ko so starejši, mnogi psi zaradi njih zbolijo. Težava je v tem, da ne morete vedeti, kdaj se bo prebava vašega psa poslabšala, zato se lahko hranjenje s kostmi šteje za stalno tveganje.

Če želite odgovor tudi na drugi del vašega vprašanja: če je pes na hipoalergenski dieti, poskrbite, da bodo vse ostale živalske beljakovine in dodatki vizključeni iz prehrane vašega psa. Na primer, če je vaš pes alergičen na piščanca in ga hranite z našo hipoalergeno hrano Ted z jagnjetino, ne smete dodati nagradnega priboljška s piščancem, ker bi to uničilo njegovo hipoalergeno dieto. Vse je torej odvisno od kakovosti in vira živalskih beljakovin, vrste in tega, ali je ljubljenček nanje alergičen ali ne. Na srečo so vsi naši priboljški Friky hipoalergeni in ne vsebujejo piščanca.

Independently verified
549 reviews