Vsak pes si zasluži dobrega veterinarja, ki mu pomaga, da ostane zdrav. Kot lastnik hišnega ljubljenčka si tudi vi zaslužite veterinarja, ki zadovolji vaše potrebe in potrebe vašega psa. Vaš veterinar je vaš drugi družinski zdravnik, zato želite najti pravega. Tukaj je opisano, kako poiskati pravega veterinarja za vas in vašo družino.

 

Preden začnete

Obstaja veliko različnih vrst veterinarjev. Obstaja tudi veliko različnih veterinarskih objektov. Ne pozabite, da bo vaš veterinar prišel z osebjem, opremo in še več. Odločite se, kaj vam je najbolj pomembno. Iščete visoko usposobljenega veterinarja v najsodobnejši ustanovi, ki ponuja osebno noto? Ali pa bi raje hiter in poceni obisk veterinarja z brezhibnim pristopom? Seveda so vmesne možnosti. Stroški so skoraj vedno zaskrbljujoči, pa tudi lokacija, vendar to ne bi smelo biti edino, kar boste upoštevali. Naredite seznam lastnosti vašega idealnega veterinarja po prednostnem vrstnem redu. Ko imate idejo, kaj potrebujete v veterinarski praksi, je čas, da opravite raziskavo.

 

Kaj potrebujete

Pri izbiri veterinarja morate porabiti nekaj časa in energije, da se pravilno odločite. Ko zbirate informacije, se prepričajte, da imate nekaj bistvenih vprašanj in pomislekov glede izbire.

  • Datoteka (spletna ali papirna) za shranjevanje zapiskov
  • Seznam vprašanj, ki jih boste želeli zastaviti veterinarju

 

Pogovorite se z ljudmi

Prijatelji, družina in sosedje vam lahko ponudijo odličen vpogled in nasvete, ko iščete pravega veterinarja. To so ljudje, ki jim običajno lahko zaupate, da vam bodo povedali vso resnico o svojih izkušnjah, tako dobrih kot slabih. Razmislite lahko tudi o tem, da vprašate zaupanja vredne strokovnjake/podjetja na vašem območju, ali priporočajo določene veterinarje. Vprašajte, zakaj priporočajo tega veterinarja, da boste lahko ugotovili, ali so lastnosti, ki jih opisujejo, skladne z vašimi osebnimi potrebami in željami.

 

Preberite ocene

Spletno mesto z ocenami, kot je Google, vam lahko da dobro predstavo o tem, kako je biti stranka v določeni veterinarski kliniki. Preberite ocene in ne glejte samo ocen. Samo ne pozabite, da prebrano vzamete z rezervo in ne verjemite vedno vsemu, kar piše. Ena ali dve ostri ali žareči oceni običajno predstavljata izjemo od pravila. Če je večina ocen dobrih, vam lahko to da bolj jasno sliko o tem, kaj lahko pričakujete, številne negativne ocene pa predstavljajo rdečo zastavo.

 

Preverite spletno stran veterine

Ko seznam zožite na nekaj kandidatov, pojdite na splet in obiščite spletno mesto vsake klinike. Preberite o izobrazbi in ozadju veterinarja. Če je na lokaciji več veterinarjev, si oglejte vse. Razmislite, ali bi bili pripravljeni obiskati različne veterinarje ali pa bi raje vsakič znova obiskali istega veterinarja (večina klinik to z veseljem sprejme in vas naroči le pri izbranem veterinarju). Če je na voljo, si oglejte življenjepis osebja in fotografije objekta. Kakšen je splošni občutek spletne strani? Ali izraža občutek, ki ga želite dobiti v veterinarski ordinaciji?

 

Pokličite in sprašujte

Pokličite svoje najverjetnejše izbire veterinarskih klinik po telefonu in se pozanimajte o njihovih storitvah. Postavite vprašanja o predmetih na vašem seznamu cenjenih lastnosti veterinarja/klinike za živali. Razmislite, kako ste bili obravnavani po telefonu. Ali menite, da vam je uslužbenec resnično želel pomagati? Ali so odgovorili na vsa vaša vprašanja?

 

Obiščite kliniko

S psom ali brez pojdite v kliniko in se prepričajte na lastne oči. Verjetno se  boste morali naročiti na sestanek, če želite obiskati veterinarja, vendar bi vam moralo biti podporno osebje ali vodstvo še vedno pripravljeno pokazati okolico in se pogovoriti z vami o storitvah klinike. Lahko se odločite, da samo načrtujete rutinski zdravstveni pregled vašega psa, da se lahko vi in vaš pes srečate z veterinarjem in se na podlagi tega potem odločite, ali želite še naprej obiskovati to kliniko. Ko obiščete kliniko, se vprašajte, ali ima znake odlične klinike za živali. Ali ima veterinar znake neverjetnega veterinarja?

 

Preprečevanje težav med izbiro veterinarja

Verjetno je najbolje, da svojega psa izpustite iz procesa iskanja, dokler ne najdete veterinarja, ki vam je všeč. Psa bo zmedlo in bo pod stresom, če ga boste vozili na večkratne obiske k veterinarju. In če veterinar, ki ste ga izbrali, ni idealen, ne skrbite preveč. Vrnite se na nazaj na raziskavo, izberite novega veterinarja in nadaljujte. Izberite nekoga čim prej; nočete biti lastnik psa brez izbranega veterinarja v primeru zdravstvenih težav.

Če sumite, da je vaš ljubljenček bolan, takoj pokličite svojega veterinarja. Za vprašanja v zvezi z zdravjem se vedno posvetujte s svojim veterinarjem, saj je pregledal vašega ljubljenčka, pozna zdravstveno zgodovino hišnega ljubljenčka in lahko da najboljša priporočila za vašega ljubljenčka.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

5 Preprostih in Osvježilnih Receptov za Vašega Psa poleti

5 Preprostih in Osvježilnih Receptov za Vašega Psa poleti

V poletni vročini osvežilne priboljške ne potrebujemo samo mi, temveč tudi naši štirinožni ljubljenčki. S sledečimi preprostimi in osvežilnimi prigrizki in sladoledi lahko razveselite svojega psa. Ti recepti niso le okusni, ampak tudi zdravi in zagotovo bodo...

read more
Pomoč, želim na počitnice! Kaj naj naredim s svojim psom?

Pomoč, želim na počitnice! Kaj naj naredim s svojim psom?

Ko končno pride težko pričakovan čas počitnic, se vsi pripravljajo z navdušenjem. Vendar pa ta trenutek za lastnike psov lahko prinese tudi skrbi, saj se postavlja vprašanje: kaj naj naredimo z našim ljubljenčkom, medtem ko smo odsotni? Čeprav bi mnogi radi vzeli...

read more
Alison, 6-letna mešanka z vizslo, je močno shujšala

Alison, 6-letna mešanka z vizslo, je močno shujšala

Spraševalec: Že več kot dve leti naročam lososovo hrano pri vas. Alison je v zadnjem mesecu močno shujšala, čeprav dobi enako količino hrane. Je športen pes, zato nikoli ni bila debela, vendar so zdaj njena rebra vidna. Njeno blato je v redu in zdi se, da je dobre...

read more
Independently verified
567 reviews