Spraševalec:

Rad bi vprašal, kaj lahko storim z mojim zelo izbirčnim psom, ki slabo je. Pamika je bišon havanski pes, ki živi z dvema navadnima mačkama. Nima najljubše hrane in večinoma noče jesti iste hrane dvakrat. Nikoli nisem uporabljal poceni hrane, kupoval sem tudi pri vas, a je ni pojedla. Morda potrebuje spodbujevalec apetita? Vnaprej hvala za vaš odgovor!

Imaš tudi ti kakšno vprašanje glede svojega kužka?

Ne glede na to, ali gre za hranjenje, vedenje, mladičke ali starejše pse, vam lahko pomagamo pri vsem. Postavite svoje vprašanje tukaj in morda bomo nanj odgovorili v prihodnjem tednu v takšnem blogu.

Odgovor Imreja Vargyasa, našega ustanovitelja in strokovnjaka:

✔️ Pasji nutricionist, ki je svoje življenje posvetil preprečevanju prehranskih alergijskih bolezni pri psih
✔️ 5+ let izkušenj s posredno proizvodnjo pasje hrane, odgovoren za pasjo hrano skoraj 20.000+ psov letno
✔️ Specialist za prehrano psov, priznan s strani poznanega britanskega CPD

——————–

Dragi Lastnik,

Zelo sem vesel, da ste se obrnili name s svojim vprašanjem o izbirčnosti Pamike. Psi pasme bišon havanski so res lahko izbirčni, prisotnost mačk v gospodinjstvu pa situacije ne olajša. Dovolite mi, da vam ponudim nekaj nasvetov, kako povečati apetit Pamike in najti primerno hrano zanjo.

 

Zakaj pes ne je?

Pogosto se zgodi, da psi, če imajo možnost, raje izberejo kuhano hrano namesto suhe hrane. Ker je bišon havanski zelo majhen pes, se lahko zgodi, da čez dan pobere preveč »drobtinic«, kar ga lahko nasiti. Pri takih majhnih psih je še posebej pomembno paziti na vnos kalorij, saj lahko hitro pridobijo težo. Poleg tega je pri pasmi bišon vse pogostejša nagnjenost k alergijam, zlasti na piščanca, pšenični gluten in različne pelode.

 

Nasveti za hranjenje izbirčnih psov:

  1. Raznolikost v skledi: Psi imajo radi tudi raznoliko prehrano. Če Pamika ni pripravljena jesti iste hrane dvakrat, poskusite z različnimi okusi suhe in mokre hrane. V ponudbi CricksyDog lahko najdete številne okusne možnosti.
  2. Omake in dodatki: Včasih lahko majhen dodatek okusa naredi čudeže. Priporočam CricksyDog Mr. Easy “original” yummy sauce, ki naredi vsako suho hrano neustavljivo. Le nekaj kapljic, in Pamika bo bolj navdušeno jedla svojo običajno hrano.
  3. Hipoalergena hrana: Če je Pamika občutljiva na določene sestavine, je vredno poskusiti hipoalergene hrane. CricksyDog Juliet Hipoalergena Suha Hrana z Govedino je še posebej priporočljiva za majhne pse, kot je Pamika.
  4. Rutina hranjenja: Poskusite uvesti stalne čase hranjenja in hrane ne puščajte dolgo v skledi. Če Pamika ne poje v 20-30 minutah, odstranite skledo in ji ponudite hrano spet ob naslednjem času hranjenja. To lahko pomaga pri boljši oceni obrokov.

 

Zaključne misli

Uporaba spodbujevalcev apetita je lahko tudi možnost, vendar je najprej vredno poskusiti naravno povečati zanimanje Pamike za hrano. Raznolika prehrana, okusne omake in hipoalergene hrane lahko pomagajo, da Pamika spet z veseljem je.

Če te metode ne delujejo, se je vredno posvetovati z veterinarjem. Veterinar lahko pomaga izključiti morebitne zdravstvene težave, ki lahko vplivajo na apetit Pamike, kot so prebavne motnje ali alergije. Veterinar lahko tudi ponudi osebne nasvete glede primerne prehrane in morebitnih spodbujevalcev apetita.

Upam, da vam bodo ti nasveti pomagali, da bo Pamika spet veselo in zdravo jedla. Če imate dodatna vprašanja, ne oklevajte in ponovno pišite. Želim vam, da Pamika čim prej najde svojo najljubšo hrano!

Independently verified
567 reviews