Spraševalec:

Delno zaradi pomanjkanja časa in delno zaradi finančnih razlogov smo v procesu prehoda s surove hrane na predpripravljeno pasjo hrano. Ne vem zakaj si moj pes liže tačke in ima težave z analnimi žlezami. Že 3 dni dobiva predpripravljeno pasjo hrano mešano s surovo hrano, danes pa ima drisko in bruha. Moja prva misel je bila, da so ti simptomi posledica nove hrane, vendar se zaradi bruhanja podvomil. Kaj mislite, lahko prehod na pasjo hrano povzroči opisane težave? Dajem mu hipoalergeno hrano z jagnjetino. Zaradi nenehnega lizanja in suma na alergije mu res želimo dati hipoalergeno hrano.

 

Odgovor Imreja Vargyasa, našega ustanovitelja in strokovnjaka:

✔️ Pasji nutricionist, ki je svoje življenje posvetil preprečevanju prehranskih alergijskih bolezni pri psih
✔️ 5+ let izkušenj s posredno proizvodnjo pasje hrane, odgovoren za pasjo hrano skoraj 20.000+ psov letno
✔️ Specialist za prehrano psov, priznan s strani poznanega britanskega CPD

——————–

Po hranjenju s surovo hrano bi bilo najprej potrebno temeljito razglistenje, še pred prehodom na kaj drugega. Za prebavni trakt je nenadna sprememba prehrane velik stres. Ne vem, koliko dni ste že v fazi menjave hrane, vendar bi predlagal naslednje: vsaka 2 dni dodajte 25 % nove hrane stari hrani. 1. in 2. dan mora biti nove krme 25 %, 3. in 4. dan 50 % in tako naprej. Po tej metodi je hrana popolnoma zamenjana v 7 dneh. To metodo uporabljam vedno za pse z občutljivim želodcem in močno zmanjša možnost prebavnih motenj, bruhanja in driske pri prehodih. V opisani situaciji pa ima lahko vaš pes moteno črevesno floro. Priporočam 3-dnevno dieto s kuhanim rižem brez začimb in visokokakovosten probiotik za pse (Synbiotic DC, Fortiflora, Florentero) proti driski. Nato postopoma preklopite na eno od naših hipoalergenih živil.

Vedeti pa je dobro, da je bruhanje običajno težava, ki ne sme trajati več kot 1-2 dni, in če bruhanje/srbenje ne preneha, se posvetujte s svojim veterinarjem, saj lahko obstaja veliko drugih razlogov poleg spremembe črevesne flore, ki jih ni mogoče rešiti samo s hranjenjem. !

Naša hipoalergena hrana za vašega psa:

Independently verified
549 reviews