Spraševalec:

CoCo bo naslednji mesec star 1 leto. Je pasme madžarska vižla. Rad ima vodo, na dvorišču ima majhen ribnik, v katerem zelo rad plava. Ali ga je treba posebej kopati in če da, kako pogosto? (mislim na umivanje.) Imamo ga zunaj na vrtu.

Drugo vprašanje je, kdaj in kako naj preidem na pasjo hrano za odrasle pse?

 

Odgovor Imreja Vargyasa, našega ustanovitelja in strokovnjaka:

✔️ Pasji nutricionist, ki je svoje življenje posvetil preprečevanju prehranskih alergijskih bolezni pri psih
✔️ 5+ let izkušenj s posredno proizvodnjo pasje hrane, odgovoren za pasjo hrano skoraj 20.000+ psov letno
✔️ Specialist za prehrano psov, priznan s strani poznanega britanskega CPD

——————–

Psa ni treba kopati, samo če je dlaka umazana. Zaradi visečih uhljev lahko prepogosto kopanje povzroči vnetje sluhovoda, zato priporočam, da kopanje ne izvajate več kot 1-2 krat na mesec. Po drugi strani pa so osebki iz linij lovskih psov precej tolerantni na vodo. Pri gladkodlaki vižli je še vedno potrebno česanje 1-2 krat na teden in redno, temeljito ročno pregledovanje dlake za parazite ipd.

 Žal je madžarska vižla ena najbolj dovzetnih pasem za različne vrste tumorjev, zato lahko redni pregledi telesne površine pomagajo pri zgodnjem odkrivanju kožnih tumorjev. Da jih preprečite, lahko uporabite tudi naš Twinky vitamin Magic krepilec imunosti. Zdaj lahko postopoma, v obdobju približno 7 dni, preidete na hrano za odrasle pse tako, da (postopoma) staro hrano zamenjate z novo. Na splošno je dovolj, da madžarske vižle hranimo dvakrat na dan od starosti 6 mesecev, od starosti 1 leta se večina vižl hrani enkrat na dan, od starosti 7 let pa se je vredno vrniti na hranjenje dvakrat na dan. Priporočam večjo velikost zrn za lažje žvečenje, držite se hipoalergenih diet zaradi alegij na hrano h katerim so vižle še posebej nagnjene. S hipoalergeno suho hrano Ted z lososom/jagnjetino/govedino boste zagotovo našli hrano, ki najbolj ustreza njegovemu okusu!

Independently verified
549 reviews