Ali ste imeli kdaj na sprehodu težave, da je vaš pes prenehal hoditi in se nikakor ni želel premakniti? Če je tako, niste sami. Naj vam pomaga naš strokovnjak:

„Moja rešena psička, ki jo imam tri leta, je zelo negotova in dominantna. Ko jo sprehajam in se oddaljujeva od doma, je vse ok in rada gre, ne glede na to, kako daleč, vendar ko se vračava, se pogosto ustavi in ​​se „parkira” ter preprosto ne želi nadaljevati poti proti domu. Kot da se noče vrniti domov. Ali ima to kaj opraviti s tem, da prihaja iz pasje farme?”

 Če svojega rešenega psa še niste dali na pregled pri veterinarju, vam toplo priporočam, da to storite.

Morda ima displazijo kolkov, zgodnji artritis ali druge zdravstvene težave, ki so problematične in omejujejo njeno sposobnost hoje brez neugodja ali bolečine.

Ali se enako obnaša med krajšimi sprehodi? Med hojo in igranjem z njo opazujte njeno hojo. Imel sem čistokrvno nemško ovčarko po imenu Katie, ki so ji pri dveh letih diagnosticirali displazijo kolkov.

Nekega dne v svojem zelo mladem življenju je nehala skakati in se igrati tako razposajeno, kot smo bili vajeni prej, in kazala zelo podobno vedenje kot vaš pes. Med sprehodom se je kar naenkrat samo “parkirala” in ni želela več vstati.

Naš veterinar je ocenil njeno stanje, ji rentgensko slikal kolke in jo dal na zdravila, ki so ji olajšala nelagodje in bolečine. Nemški ovčarji, rotvajlerji in številne druge pasme psov so nagnjeni k displaziji kolkov.

K njenemu stanju in osebnosti so zagotovo prispevali njeni predniki in ozadje pasje farme.

 

Nagradite ga

Če vaš pes dela tako, kot ste želeli, in dobro sodeluje, potem je čas za nagrajevanje! Dajte mu najboljšo hrano, ki jo imamo, in razvajajte vašega kosmatega otroka v družini. Ted je za srednje velike pse, Juliet pa za majhne pse. Vašemu psu bo zagotovo všeč!

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Independently verified
549 reviews