Kako dolgo bi morali vsak dan sprehajati psa? To je vprašanje, ki je odvisno od mnogih spremenljivk– starost in stanje vašega psa, zunanja temperatura in seveda pasma ali pasemska mešanica vašega psa.

 

5 pasem psov, ki potrebujejo 2-urne sprehode za srečno življenje

Razen tega, katera je najbolj ljubka, najbolj puhasta ali katera daje najboljše „objemčke”, obstaja še veliko drugih stvari, ki razlikujejo pasme psov.

Vsak pes ima različne zahteve, ki jih je treba upoštevati, na primer, koliko hrane poje, kakšno in koliko vadbe potrebujejo, kar je pomemben dejavnik za profesionalne sprehajalce psov.

Zagotoviti psom pravo količino vadbe je prav tako ključnega pomena, kot to, da jim nudimo dovolj hrane in poskrbimo, da imajo dovolj vode.

Vsi psi morajo imeti zagotovljeno vsakodnevno telesno vadbo in duševno stimulacijo ne le zaradi zdravstvenih razlogov, ampak tudi zato, da jim ne postane neverjetno dolgčas.

Dolgčas lahko povzroči slabo zdravje, debelost, žalost, depresijo in vedenjske težave. In če skrbite za psa nekoga drugega, želite, da je oskrba vrhunska.

Psi so radovedna bitja in vsekakor energična, vedno pripravljena na raziskovanje zunanjega sveta, tudi če je pot, po kateri grejo, vedno ista. Kot profesionalni sprehajalec psov imate veliko odgovornosti. Poleg tega, da ste zavarovani za sprehajanje psov in poskrbite, da boste tesno držali povodec, boste imeli v svoji oskrbi veliko različnih pasem, morda celo hkrati na enem sprehodu. Zato je pomembno, da se zavedate, kaj potrebuje vsaka pasma.

Konec koncev je varno reči, da čivava ne potrebuje enakega sprehoda kot nemški ovčar! Tukaj bomo raziskali, katere pasme psov potrebujejo daljše sprehode.

 

Nemški ovčar

Nemški ovčarji so splošno znani po svoji moči, inteligenci, poslušnosti in sposobnosti šolanja. Prvotno vzrejeni kot pastirski psi, so bili zaradi svoje narave v prvi svetovni vojni vpeljani v nemško vojsko. Zato ni presenetljivo, da potrebujejo najmanj dve uri vadbe vsak dan. To pomaga zmanjšati dolgčas in zagotoviti, da imajo ti navdušeni delovni psi dovolj duševne in fizične stimulacije.

 

Labradorec

Ena izmed najljubših pasem naroda, labradorec, je bila prvotno vzrejena za dolgotrajno delo zunaj.

Vendar pa so labradorci močno nagnjeni k težavam s sklepi in mišicami in če dalj časa ne delajo, lahko to negativno vpliva na njihove sklepe, kot so displazija kolkov, bolezni sklepov in mišična distrofija.

Omeniti velja tudi, da so labradorci zaradi svojih genov nagnjeni k debelosti, zato bi jih bilo treba v idealnem primeru sprehajati dve uri vsak dan. To ne bi smelo biti problem, saj ima ta pasma energično naravo.

 

Angleški španjel

Angleški španjel je orožni pes v družini španjelov in se je uporabljal predvsem za sledenje in lovljenje divjadi. Te pasme so ljubeče in energične, zato jih je treba vsak dan sprehajati približno dve uri.

Ti živahni in energični psi, čeprav so morda videti manjši od nemškega ovčarja in labradorca, potrebujejo prav toliko duševne stimulacije, da so resnično srečni in zdravi.

Vsekakor so nasprotje „kavč krompirjev”, zato preprečite, da bi vaš Springer razvil težave z vedenjem, tako da mu nudite intenzivno in dolgotrajno vadbo.

 

Madžarska vižla

Zvesti, ljubeči in kraljevski pes, madžarska vižla, je aktiven pes z veliko energije.

Najboljši načrt bo, da tega radovednega in okretnega psa z izostrenim vohom, sprehajate najmanj dve uri na dan in to na varnem območju, kjer lahko veliko voha.

Vižla močno uživa v vadbi in je najsrečnejša, ko je na poti. Tudi oni so navdušeni plavalci, tako da če so na vašem sprehodu reke, pričakujte, da boste domov pripeljali mokrega psa!

 

Dalmatinec

Dalmatinci, znani tudi kot kočijaški psi, so včasih tekali ob kočijah. So zelo energični psi in imajo sposobnost preteči zelo dolge razdalje.

Na srečo vam za optimalno vadbo ni treba trenirati dalmatincev za tek ob kočijah. Te aktivne, močne pse bi morali sprehajati dve uri vsak dan.

Vseh pet pasem je zelo energičnih, zato poskusite te pse zaposliti z zabavnim sprehodom, ki jim omogoča veliko novih vonjav, ki jih morajo raziskati!

 

Razvajajte jih

Če je imel vaš pes dovolj dnevne aktivnosti, ga razvajajte z okusno pasjo hrano, ki bi jo vsak pojedel! Sveža okusna jagnjetina ali govedina je sigurno odlična izbira. Pokažite ljubezen do svojega psa z našo hipoalergično hrano za pse Juliet ali Ted.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Prvi sprehod vašega mladička

Prvi sprehod vašega mladička

Prvi sprehod vašega kužka je tisti, ki bo postavil temelje za vseživljenjske skupne sprehode. Če še nikoli niste delili svojega življenja s psom, boste morda presenečeni, ko boste izvedeli, da sprehod ni naravno vedenje, ki bi ga mladiček samodejno razumel. To je...

read more
Na pomoč! Moj pes je nehal hoditi in se ne premakne

Na pomoč! Moj pes je nehal hoditi in se ne premakne

Ali ste imeli kdaj na sprehodu težave, da je vaš pes prenehal hoditi in se nikakor ni želel premakniti? Če je tako, niste sami. Naj vam pomaga naš strokovnjak: „Moja rešena psička, ki jo imam tri leta, je zelo negotova in dominantna. Ko jo sprehajam in se oddaljujeva...

read more
6 najboljših razlogov za sprehajanje psa

6 najboljših razlogov za sprehajanje psa

Sprehajanje psov – v naši hiši običajno dvakrat na dan - je običajno vrhunec mojega dneva. Obožujem miren čas zunaj z našimi psi in vadbo, ki jo s tem nudim sebi – in našim psom.   6 glavnih razlogov za redno sprehajanje psa, ne samo meseca januarja Januar je...

read more