Kaj se zgodi, ko psa vprašate, ali gre na sprehod? Je navdušen? To navdušenje vam pove vse, kar morate vedeti o tem, kako se vaš pes počuti pri sprehodih. Ali ste se kdaj vprašali, zakaj je tako navdušen nad tem? Danes si bomo ogledali dnevni pasji sprehod in ugotovili, zakaj je tako zelo pomemben del dnevne rutine. Tukaj je 5 razlogov zakaj je dobro psa sprehajati vsak dan.

Fizična vadba

Vsakodnevni sprehod z vašim psom je odličen način, da mu pomagate ostati fit in aktiven. Ohranjanje zdrave telesne teže lahko zmanjša tveganje, da bo vaš pes razvil številna zdravstvena stanja, kot so hipertenzija, bolezni jeter in sladkorna bolezen. Eden najlažjih načinov, kako ohraniti svojega psa fit, je, da ga sprehajate vsak dan. Hoja pomaga ohranjati mišice in sklepe vašega psa in je odličen način pomoči pri izgubi odvečnih kilogramov, če ima vaš pes prekomerno telesno težo. Redna kardio vadba, ki jo ponuja vsakdanji sprehod, lahko izboljša razpoloženje in raven energije.

Miselna zaposlitev

Dnevni sprehod je edini čas v dnevu, ko ima vaš pes priložnost iti ven in raziskati okolico. In ker psi raziskujejo z nosom, jim ne pozabite dati možnosti, da ga uporabijo. Ko ste na sprehodu, jim dajte nekaj časa, da povohajo naokoli za dodatno miselno stimulacijo in obogatitev. Lajki sem na naših sprehodih vedno namenil nekaj „odmorov za vohanje”. Dam ji znak “pojdi povohati” in ji dovolim, da naredi svoje. Ko je čas, da se vrne k meni, uporabim iztočnico »gremo« in nadaljujemo pot.

Da bi bili sprehodi vašega psa zabavni, ne pozabite občasno spremeniti svoje rutine, tako da greste v drugo sosesko ali si ogledate nov park ali pot. Enkrat na teden odpeljem Laiko v lokalni park ali na pot za raziskovanje; pomaga ohranjati stvari vznemirljive za oba.

Socializacija

Sprehajanje s psom bo pomagalo pri socializaciji, saj jih boste na ta način izpostavili različnim ljudem, psom in situacijam. Čeprav se večina socializacije odvija, ko je vaš pes mladič, je pomembno, da sledite tem veščinam tudi v odrasli dobi, tako da svojega psa nenehno predstavljate novim ljudem in situacijam. Spreminjanje poti, na primer odhod v drugo sosesko, pot ali park, bo vašemu psu omogočilo, da doživi različna okolja in situacije. Za sramežljive ali prestrašene pse vse to počnite počasi in s potrpljenjem, da se izognete pretiranemu vznemirjenju.

Krepitev vezi med vami in psom

Še en razlog, da vsak dan sprehajate svojega psa, je, da je to odličen način za krepitev vezi, ki jo imate s svojim psom. Je razmeroma enostavna stvar, ki jo lahko naredite vsak dan in prinaša vašemu psu ogromno veselja. Če s svojim psom preživite kakovosten čas, je ta vez močnejša in vsakodnevni sprehod je ena najbolj koristnih dejavnosti. Zaupanje je velik del procesa povezovanja in s tem, da vsak dan sprehajate svojega psa, mu pokažete, da ste nekdo, na katerega se lahko zanese in da ste nekdo, ki skrbi za njegove vsakodnevne potrebe.

Čeprav so sprehodi izjemno pomembni, je še nekaj, čemur morate posvečati pozornost. To je hrana vašega psa. Nikoli ne dovolite, da bi vaš pes užival pasjo hrano slabe kvalitete. Izberite premium kvaliteto CricksyDog. Če je vaš pes srednje velik ali velik, potem izberite hipoalergeno Ted hrano z jagnjetino, če pa je vaš pes majhen, potem izberite hipoalergeno Juliet pasjo hrano z govedino.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Stari pes, ne star pes: nega starejših psov

Stari pes, ne star pes: nega starejših psov

Nega starejših psov zahteva posebno pozornost in skrb, vendar to ne pomeni, da ti ljubljeni štirinožci ne morejo živeti srečnega in aktivnega življenja kljub svoji starosti. Z ustrezno oskrbo in potrebnimi prilagoditvami lahko starejši psi še naprej ostanejo živahni...

read more
Črevesna obstrukcija pri psih (splošne informacije)

Črevesna obstrukcija pri psih (splošne informacije)

Mnogi psi radi grickaju stvari, ki niso namenjene uživanju. To so tako imenovani „tujki“, ki se lahko zataknejo v črevesju. Črevesna obstrukcija je pri psih življenjsko nevarno stanje in je na žalost veliko pogostejša, kot si mnogi mislijo. Naš članek je zgolj...

read more
Independently verified
527 reviews