Sprehajanje psov – v naši hiši običajno dvakrat na dan – je običajno vrhunec mojega dneva. Obožujem miren čas zunaj z našimi psi in vadbo, ki jo s tem nudim sebi – in našim psom.

 

6 glavnih razlogov za redno sprehajanje psa, ne samo meseca januarja

Januar je mesec sprehajanja hišnih ljubljenčkov, kar se popolnoma ujema z letnim časom, ko se veliko ljudi odloča, da bodo bolj zdravo živeli in se več gibali. Redno sprehajanje psa ima številne prednosti, v katerih bosta oba uživala.

Tukaj je 6 najboljših razlogov, za redno sprehajanje vašega psa, skozi mesec januar „Walk Your Pet Month” in skozi vse leto.

 

Redni sprehodi so ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite za splošno zdravje vašega psa (pa tudi za vas!)

To pa zato, ker je debelost, ki prizadene do 56 % vseh psov, največja zdravstvena grožnja, s katero se soočajo naši psi.

Prekomerna telesna teža ali debelost poveča njihovo tveganje za številne resne bolezni, vključno z osteoartritisom, sladkorno boleznijo, boleznijo ledvic, srčnim popuščanjem in drugimi.

Redna vadba pomaga ohranjati zdravo telesno težo vašega psa (nešteto študij je dokazalo, da je učinkovita pri ohranjanju zdrave telesne teže!).

 

Redni sprehodi so odlični za pse z artritisom ali za pse s tveganjem za razvoj artritisa.

Poleg tega, da pomaga ohranjati njihovo težo in telesno kondicijo v idealnem razponu, je dokazano, da redna vadba z majhnim učinkom zmanjšuje znake bolečine pri psih z artritisom.

Hoja pomaga, da njihovi sklepi ostanejo zdravi in izboljšuje mišično moč, tako da lahko ostanejo dlje časa aktivni, zdravi in ob vas.

Artritis je glavni vzrok kronične bolečine pri psih, redna vadba pa je pomemben del celovitega pristopa k obvladovanju bolečine.

 

Hoja pomaga pri lajšanju dolgčasa!

Zdolgočaseni psi sami iščejo zaposlitve in zato lahko razvijejo destruktivno vedenje. Redni sprehodi pomagajo spodbuditi njihov um in pokuriti odvečno energijo.

 

Sprehod s psom krepi vašo vez s psom.

Redna skupna hoja utrjuje pozicijo vašega psa v vašem tropu in vam pomaga izboljšati vašo komunikacijo.

 

Sprehajanje psov vam bo pomagalo spoznati nove ljudi!

V današnjem svetu, ko vsa interakcija 24 ur na dan, 7 dni v tednu poteka preko spleta, je včasih težko vzpostaviti stik z ljudmi iz oči v oči zunaj pisarne.

Redno sprehajanje s psom vam bo pomagalo raziskati vašo sosesko in vzpostaviti nove povezave, tudi če se ljudje najprej želijo pogovarjati samo z vašim psom!

Opomba: sprehajanje psov je tudi odličen način za spoznavanje ljudi, ko potujete. Ne vem s koliko člani hotelskega osebja, osebja restavracij, sprehajalcev na plaži in sopotnikov smo klepetali na naših sprehodih s psi med potovanjem. Uživali smo v interakcijah z lokalnimi prebivalci, v katerih ne bi nikoli uživali, če ne bi sprehajali našega psa!

 

Je naraven način za lajšanje stresa in izboljšanje splošnega počutja.

Večkrat se je izkazalo, da večja aktivnost in gibanje pomagata pri lajšanju stresa, s čimer se večina od nas sooča vsak dan. Ko greste ven s svojim najboljšim prijateljem, se povečajo čustvene, fizične in duševne koristi. Mesec sprehoda s svojim hišnim ljubljenčkom je odlična priložnost za začetek zdrave nove navade tako za vas kot za vašega psa.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Stari pes, ne star pes: nega starejših psov

Stari pes, ne star pes: nega starejših psov

Nega starejših psov zahteva posebno pozornost in skrb, vendar to ne pomeni, da ti ljubljeni štirinožci ne morejo živeti srečnega in aktivnega življenja kljub svoji starosti. Z ustrezno oskrbo in potrebnimi prilagoditvami lahko starejši psi še naprej ostanejo živahni...

read more
Črevesna obstrukcija pri psih (splošne informacije)

Črevesna obstrukcija pri psih (splošne informacije)

Mnogi psi radi grickaju stvari, ki niso namenjene uživanju. To so tako imenovani „tujki“, ki se lahko zataknejo v črevesju. Črevesna obstrukcija je pri psih življenjsko nevarno stanje in je na žalost veliko pogostejša, kot si mnogi mislijo. Naš članek je zgolj...

read more
Independently verified
527 reviews