Spraševalec:

Skrbi me za mojega šestletnega mešanca jazbečarja, ki se zdi nenehno lačen in je žal postal pretežak. Kaj lahko storim, da mu pomagam povrniti idealno telesno težo?

 

Odgovor Imreja Vargyasa, našega ustanovitelja in strokovnjaka:

✔️ Pasji nutricionist, ki je svoje življenje posvetil preprečevanju prehranskih alergijskih bolezni pri psih
✔️ 5+ let izkušenj s posredno proizvodnjo pasje hrane, odgovoren za pasjo hrano skoraj 20.000+ psov letno
✔️ Specialist za prehrano psov, priznan s strani poznanega britanskega CPD

——————–

Dragi Lastnik,

Zelo dobro vprašanje! Mnogi lastniki psov se srečujejo s tem problemom. Pri jazbečarjih je še posebej pomembno, da pazimo na telesno težo, saj dodatni kilogrami zelo obremenjujejo njihovo dolgo, nizko telo. Prekomerna teža lahko vodi do težav s hrbtenico in sklepi, zato je ključnega pomena, da vaš pes povrne idealno telesno težo.

Občutek stalne lakote pogosto izhaja iz neustrezne prehrane, ki psu ne zagotavlja potrebnih hranil, zato nenehno išče hrano.

Zato je prvi korak poudariti kakovost njihove prehrane. Naša hipoalergena suha hrana za pse CricksyDog Juliet z jagnjetino je odlična za ta namen. Ta hrana pomaga pri zdravi prebavi in ohranjanju idealne teže, ne da bi telesu dodajali preveč kalorij. Visoka vsebnost beljakovin in nizka vsebnost maščob zagotavljata, da je vaš pes sit, medtem ko pomaga ohranjati mišično maso in zmanjševati odvečno maščobo.

Drugič, pomembno je paziti na dnevne porcije in se izogibati prenajedanju. Priporočal bi, da za nekaj časa ne dobiva dodatnih priboljškov izven obrokov. Če je to neizogibno, bi bilo vredno poskusiti z nagrajevanjem z zelenjavo.

Poleg tega je redna telesna vadba nepogrešljiva. Jazbečarji so energični psi, zato dnevni igrivi sprehodi ali krajši teki pomagajo ohranjati aktiven življenjski slog. Postopoma podaljšujte trajanje dnevnih sprehodov. Podprite ga, da se čim več giblje!

Če se povečanje apetita in pridobivanje teže vašega psa nenadoma pojavita, bi najprej priporočal veterinarski pregled. Za takšne spremembe je lahko več zdravstvenih razlogov, na primer hormonska neravnovesja, kot je hipotiroidizem. Zato je pomembno, da izključimo morebitne zdravstvene težave, preden začnemo z dietnimi ali življenjskimi spremembami. Veterinar je najboljše izhodišče za razumevanje situacije in razvijanje ustreznega načrta zdravljenja.

Upam, da te informacije pomagajo ohranjati zdravje vašega mladička in zagotoviti dolga, srečna leta zanj!

Independently verified
543 reviews