Spraševalec:

Že več kot dve leti naročam lososovo hrano pri vas. Alison je v zadnjem mesecu močno shujšala, čeprav dobi enako količino hrane. Je športen pes, zato nikoli ni bila debela, vendar so zdaj njena rebra vidna. Njeno blato je v redu in zdi se, da je dobre volje, čeprav morda malo bolj utrujena. Kaj priporočate?

Imaš tudi ti kakšno vprašanje glede svojega kužka?

Ne glede na to, ali gre za hranjenje, vedenje, mladičke ali starejše pse, vam lahko pomagamo pri vsem. Postavite svoje vprašanje tukaj in morda bomo nanj odgovorili v prihodnjem tednu v takšnem blogu.

Odgovor Imreja Vargyasa, našega ustanovitelja in strokovnjaka:

✔️ Pasji nutricionist, ki je svoje življenje posvetil preprečevanju prehranskih alergijskih bolezni pri psih
✔️ 5+ let izkušenj s posredno proizvodnjo pasje hrane, odgovoren za pasjo hrano skoraj 20.000+ psov letno
✔️ Specialist za prehrano psov, priznan s strani poznanega britanskega CPD

——————–

Dragi Lastnik,

Najprej najlepša hvala, da že tako dolgo naročaš pri nas in da si za Alison izbral lososovo hrano CricksyDog! Zelo mi je žal, da zdaj opažaš zaskrbljujoče spremembe pri njej.

Nenadna izguba teže in utrujenost imata lahko več vzrokov, zato priporočam naslednje korake:

 

Takojšnji Veterinarski Pregled:

Prvi in najpomembnejši korak je obisk veterinarja. Nenadna izguba teže je lahko posledica presnovnih težav, hormonskega neravnovesja ali skritih okužb. Temeljit veterinarski pregled bo pomagal odkriti vzroke in izključiti resnejše bolezni.

Med pregledom bo veterinar verjetno opravil krvne preiskave, analizo urina in morda ultrazvok, da bo dobil celovito sliko o zdravstvenem stanju Alison. Ti testi bodo pomagali ugotoviti morebitne notranje težave, kot so bolezni jeter ali ledvic, ali hormonske motnje.

Ne odlašaj s posvetovanjem s strokovnjakom, saj sta zgodnje odkrivanje in posredovanje ključnega pomena za hitro okrevanje Alison.

 

Vpliv Velike Vročine:

Ne pozabimo, da lahko poletna vročina močno vpliva na stanje našega psa. Visoke temperature lahko povzročijo utrujenost in zmanjšajo apetit. Ekstremne temperature so naporne za pse, zlasti za aktivne, športne pse, kot je Alison. Zaradi vročine tvoj pes izgublja več vode, kar lahko vodi v dehidracijo in vpliva na splošno raven energije.

Pomembno je, da Alison vedno zagotoviš svežo, hladno vodo. Večkrat na dan preveri njeno posodo z vodo in jo zamenjaj, da bo vedno sveža. Poleg tega ji poskusi zagotoviti hladno mesto za počitek, naj bo to senčni vrt ali klimatiziran prostor v hiši.

Izogibaj se dolgim sprehodom in napornim dejavnostim v najbolj vročih urah dneva. Namesto tega izberi sprehode zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko so temperature nižje. Če je čez dan potrebna zunanja aktivnost, ji zagotovi pogoste odmore in dostop do vode.

Eden od načinov za zaščito pred vročino je uporaba mokrih brisač ali hladilnih blazin, na katerih lahko Alison udobno leži. Te pripomočki pomagajo uravnavati njeno telesno temperaturo in preprečevati pregrevanje.

 

Prehranski Dodatki:

Da bi Alison povrnila svojo težo in energijo, je lahko koristno dopolniti njeno prehrano. Poskusi hipoalergeno mokro hrano CricksyDog Ely z jagnjetino, ki je bogata z mesom in lahko prebavljiva, kar lahko pomaga pri pridobivanju teže in povečanju energije.

Če je Alison izgubila tudi apetit, poskusi Mr. Easy preliv za suho hrano, ki ni le okusen, ampak zaradi naravnih sestavin povečuje apetit in izboljšuje prebavo.

 

Redno Spremljanje Stanja:

Spremljaj raven energije, razpoloženje in težo Alison. Če se njeno stanje kljub spremembam ne izboljša, se vrni k veterinarju na nadaljnje preiskave.

Upam, da bodo ti koraki pomagali Alison pridobiti nazaj zdravo težo in energijo. Želim vama vse najboljše, in če boš imel dodatna vprašanja, sem na voljo!

Independently verified
567 reviews