Ob prihodu pomladi so pogoste padavine, ki lahko presenetijo sprehajalce psov. Da bi bili pripravljeni na nepričakovano vreme, je priporočljivo s seboj vzeti dežni plašč ali pončo tako za sebe kot za svojega psa, še posebej, če se odpravljamo na daljši sprehod. V takem primeru s seboj vzemite tudi brisačo, s katero lahko obrišete svojega psa, če se zmoči, s tem pa preprečite prehlad. Uporaba vodoodpornega povodca in ovratnice je prav tako praktična, saj ne absorbirata vode, zato jih je lažje ohranjati suhe in čiste.

 

Dežni plašč

Pri izbiri dežnega plašča za psa je ključnega pomena najti pravilno velikost in obliko, da se bo vaš ljubljenček v njem počutil udobno in svobodno. Pomembno je, da natančno izmerimo dolžino psa, obseg vratu in prsnega koša, da dežni plašč ne bo pretesen ali preširok. Nekateri psi se sprva lahko upirajo nošenju dežnega plašča, zato je priporočljivo postopno navajanje!

 

Vrste dlake

Prav tako ni vseeno, kakšno dlako ima naš pes. Odziv dlake psov na dež se razlikuje glede na pasmo in vrsto dlake. Psi s kratko dlako se hitreje sušijo, vendar to ne pomeni, da so manj izpostavljeni mrazu; dejansko se lahko najhitreje zazebejo. Pri dolgi in gosti dlaki lahko vlaga dlje časa ostane blizu kože, kar lahko povzroči draženje kože in neprijetne vonjave. Pri pasmah s hidrofobno dlako, kot so retrieverji, dež enostavno spolzi po zunanji dlaki, vendar lahko spodnje plasti blizu kože ostanejo mokre. Pri psih s kodrasto dlako, kot so pudlji, lahko vlaga zaradi dežja povzroči zlepljenje dlake, kar zahteva temeljito nego, da se izognemo draženju kože in zapletom. Zato je pomembno, da po vsakem deževnem sprehodu ustrezno poskrbimo za sušenje in nego dlake naših ljubljenčkov.

 

Nega tačk

Med nenadnimi deževnimi plohami se lahko zmočijo tudi tačke psov, kar lahko dolgoročno poškoduje kožo na tačkah. Zato je priporočljivo priskrbeti kremo za zaščito tačk, ki lahko zaščiti podplate vašega psa pred razpokanjem zaradi vlage in mraza. Odlična rešitev je lahko krema za zaščito tačk CricksyDog Chloé.

 

Pred odhodom

Pred odhodom na sprehod je smiselno pripraviti tudi brisačo ob vhodu. Naučite svojega mladička, da ko pride domov, najprej počaka, da ga obrišemo, šele nato lahko vstopi. Če nas je ujel zelo močan dež, je priporočljivo začeti s kopeljo. Pazite, da prezeblega psa ne kopate s prevročo vodo. Postopoma segrevajte temperaturo vode, da se lahko navadi.

 

Prehrana

V deževnem obdobju je še posebej pomembna ustrezna prehrana in podpora imunskemu sistemu. Vlažno, hladno vreme lahko poveča možnost za razvoj določenih bolezni, zato je priporočljivo izbrati hrano za vašega ljubljenčka, ki prispeva k ohranjanju močnega imunskega sistema. Na primer, hipoalergeni suhi pasji briketi CricksyDog, ki so narejeni iz jagnjetine in govedine, ne vsebujejo piščanca ali pšeničnega glutena, zato so idealni za občutljive pse. Ti briketi lahko pomagajo okrepiti imunski sistem, zato je manjša verjetnost za bolezni, ki so pogostejše v takih obdobjih.

 

Končno, če se sprehodu v dežju ne moremo izogniti, poskusimo izbrati pot, kjer je manj verjetno, da bomo stopili v velike luže ali na blatna območja. Tako ne bo samo naš pes ostal čistejši, ampak bo tudi čiščenje po sprehodu lažje.

Pomladni deževi in nepredvidljivo vreme lahko predstavljajo izzive med sprehodi s psi, vendar s pravilno pripravo in zavedanjem lahko te ovire enostavno premagamo. Bodisi gre za nego dlake glede na tip, pridobivanje ustrezne opreme ali zagotavljanje zdravja in udobja našega psa v deževnem vremenu, vsak korak bistveno prispeva k uživanju in varnosti sprehodov. Previdnost in skrbno načrtovanje omogočata, da v celoti izkoristimo pomladni čas z našimi ljubljenčki, ne glede na vreme.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Črevesna obstrukcija pri psih (splošne informacije)

Črevesna obstrukcija pri psih (splošne informacije)

Mnogi psi radi grickaju stvari, ki niso namenjene uživanju. To so tako imenovani „tujki“, ki se lahko zataknejo v črevesju. Črevesna obstrukcija je pri psih življenjsko nevarno stanje in je na žalost veliko pogostejša, kot si mnogi mislijo. Naš članek je zgolj...

read more
Moj mladi vižla redno je travo. Kaj naj storim?

Moj mladi vižla redno je travo. Kaj naj storim?

Spraševalec: Že dve leti naročam od vas suho pasjo hrano Ted z jagnjetino in rižem ter konzerve za mojega vižlo, ki je zdaj star 3 leta. Zelo mu je všeč oboje. Moja težava je, da ne vem, zakaj kljub temu je travo. Veliko se igramo, dobi tudi vitamine. Včasih mu dam...

read more
Independently verified
527 reviews