Po zadnjih podatkih Ameriškega združenja za izdelke za hišne ljubljenčke (APPA) so Američani leta 2017 porabili 69,5 milijarde dolarjev za svoje ljubljenčke. Po podatkih ASPCA stroški prvega leta lastništva hišnih ljubljenčkov presegajo 1000 dolarjev.

Lastništvo psa je super, vendar je tudi drago. Hrana, veterinarski računi, igrače, zdravila, priboljški, nega – vse se sešteva. Toda na srečo obstaja nekaj načinov, kako prihraniti denar pri stroških, povezanih s psom, ne da bi pri tem žrtvovali zdravje vašega psa. Od izdelave lastnih igrač za pse do kopanja psa doma, tukaj je 10 nasvetov za varčevanje denarja za lastnike psov.

 

1. Naredite igrače za psa kar sami

Ko gre za prihranek denarja pri pripomočkih za pse, je ena naših najljubših metod izdelava lastnih igrač za pse. Naši psi veliko žvečijo in ne moremo vam niti povedati, kolikokrat smo kupili igračo, ki so jo uničili v nekaj minutah. Torej, namesto da bi zapravljali denar za igrače, ki ne trajajo, smo začeli izdelovati svoje. Nekatere izmed naših najljubših DIY igrač za pse vključujejo:

  • Podloge za vohanje
  • Vlečne igrače
  • Palice z vabami
  • Uganka iz pekača za mafine
  • Interaktivna igrača za hranjenje

 

2. Naredite domače priboljške za pse

Še en nasvet za varčevanje denarja za lastnike psov je, da sami naredijo priboljške za pse. Super je tudi, da natančno vemo, katere sestavine so vključene v priboljške za naše pse, in če jih naredite sami, lahko nadzirate tudi velikostjo porcije. To je tudi lep način, da okrepite svoje pekovske spretnosti. Če pa se želite prepričati, da svojemu psu nudite najboljše, potem izberite enega od naših priboljškov in hipoalergene hrane za pse.

 

3. Vsakodnevno ščetkajte zobe svojega psa

Skrb za zobe vašega psa je dober način za dolgoročen prihranek denarja, kljub temu pa je rutinska zobozdravstvena nega za naše pse nekaj, kar mnogi od nas spregledajo. Skoraj 85 % vseh psov, starejših od 4 let, ima parodontalno bolezen. To tveganje lahko zmanjšate z vsakodnevnim umivanjem zob. Lahko pa uporabite priboljške za čiščenje zob, kot je naš priboljšek za pse brez mesa Denty. Popoln rezultat, medtem ko se vaš pes zabava!

 

4. Psa vozite na redne preglede

Spremljanje zdravstvenega stanja vašega psa je dober način za dolgoročen prihranek denarja. Redni pregledi so namenjeni zgodnjemu odkrivanju zdravstvenih težav in zagotavljanju, da je vaš pes na tekočem z vsemi potrebnimi zdravili ali preventivnimi sredstvi.

 

5. Pasjo posteljo lahko naredite doma

Drug preprost način, da prihranite nekaj denarja pri stroških, povezanih s psi, je izdelava postelje za psa. Lahko gre za pasjo posteljo brez šivanja, narejeno iz rjuh, ali iz odpadnega pohištva. Lahko izbirate med številnimi možnostmi.

 

6. Za odstranjevanje dlak uporabite gumijaste rokavice in lepilni trak

Ko imate hišne ljubljenčke, je težko vzdrževati čistočo v hiši, toda preprost način za prihranek nekaj dolarjev je da za čiščenje pasje dlake uporabimo pripomočke, ki jih najdemo v vsakem gospodinjstvu. Gumijaste rokavice so odlične pri pobiranju odpadlih dlak na pohištvu. In zvitek lepilnega traku je odličen način za pobiranje pasje dlake, ki se zatakne na oblačila (uporabljamo ga lahko veliko dlje kot valjček za vlakna).

 

7. Psu nohte krajšajte kar doma

Ne vem za vas, ampak jaz se bojim striženja nohtov svojim psom – te tradicionalne škarje so zame nočna mora. Toda namesto da bi svojega psa peljal k frizerju ali veterinarju na striženje nohtov, sem se odločil, da doma preizkusim brusilnik za nohte (vrtljivo orodje za brušenje). Bil sem šokiran, kako enostaven je bil postopek. Namesto da bi morali skrbeti, da ne boste preveč odščipnili nohtov vašega psa, vam brusilnik omogoča, da jih lepo postopoma skrajšate.

 

8. Držite se trdnih in trpežnih igrač za pse

Ko gre za prihranek denarja pri pripomočkih za pse, se ne pozabite držati trpežnih igrač za pse, ki so zasnovane za dolgo življenjsko dobo. Če je vaš pes strasten „grizljač”, se držite znamk, ki so poznane po svoji trpežnosti.

 

9. Svojega psa kopajte doma

Če želite prihraniti nekaj dolarjev pri stroških, povezanih s psom, psa okopajte doma, namesto da ga peljete k frizerju. Mnogi psi sovražijo kopanje, vendar obstaja nekaj preprostih načinov, kako kopel olajšati vašemu psu.

 

10. Psu zagotovite obilo vadbe

Vem, kaj mislite; kaj na svetu ima vadba opraviti s prihrankom denarja? Če svojemu psu zagotovite veliko dnevne vadbe, lahko preprečite, da bi pridobil prekomerno telesno težo in razvil destruktivno vedenje, kot je pretirano žvečenje.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Independently verified
549 reviews