S prihodom pomladi in spremembami vremena se lahko spremenijo tudi prehranske potrebe našega psa. Daljše bivanje na svežem zraku in povečana aktivnost vplivata na zdravje in energijske potrebe našega ljubljenčka. V tem članku smo zbrali prehranske nasvete in priporočila za izdelke, ki bodo pomagali oblikovati optimalno prehrano za našega psa v pomladnih mesecih.

 

Osnove Idealne Pomladne Prehrane

Pomlad je predvsem čas prenove, kar se lahko odraža tudi v prehrani naših psov. Po zimskem obdobju, ko so morda potrebovali bolj energijsko bogato in mastno hrano, je zdaj čas, da preidemo na lažje, a še vedno hranljive sestavine. Pomembno je, da prehrana vsebuje visokokakovostne beljakovine, svežo zelenjavo in sadje, ki pomagajo pri negi dlake, krepitvi imunskega sistema in izboljšanju splošnega počutja.

 

1) Izpopolnjena Hipoalergena Suha Hrana

Ted Hipoalergena Suha Hrana z Jagnjetino: Odlična izbira za pomlad, saj je narejena iz jagnjetine, ki je ne samo okusna, temveč tudi lahko prebavljiva vir beljakovin. Idealno za pse, nagnjene k alergijam, ker ne vsebuje piščančjega mesa in pšeničnega glutena. Ta hrana lahko pomaga ohranjati zdravje kože in dlake ter preprečevati prebavne težave.

 

2) Zdravi Priboljški

Friky Priboljški z Jagnjetino za Pse: Hipoalergen pasji piškot, ki je popoln priboljšek med sprehodi ali treningom. Hrustljavi piškoti niso samo okusni, ampak tudi zdravi, zato jih lahko brez skrbi ponudimo našemu ljubljencu, ne da bi se morali bati alergijskih reakcij.

 

3) Zelenjava in Sadje

Pomlad je odlična priložnost, da obogatimo prehrano našega psa s svežo, sezonsko zelenjavo in sadjem. Korenje, bučke in buče niso samo okusne, temveč so tudi odlični viri vitaminov, ki podpirajo imunski sistem in prebavo psov. Te zelenjave lahko ponudimo surove ali na pari, pri čemer pazimo, da ne vsebujejo začimb ali soli. Med sadjem sta jabolka in hruške dobra izbira, saj so nizkokalorična in bogata z vlakninami, vendar je pomembno, da pred zaužitjem odstranimo semena in stebla. Vendar ne pozabimo, da sadje ponujamo zmerno, saj lahko zaradi visoke vsebnosti sladkorja povzroči težave, če ga zaužijemo preveč. Te naravne poslastice so odličen dodatek uravnoteženi prehrani in lahko pomagajo ohranjati zdravje in vitalnost našega ljubljenčka v času pomladanske prenove.

 

Prehranski Nasveti za Pomladne Mesece

Raznolikost: Raznolikost je ključnega pomena ne samo v prehrani ljudi, ampak tudi pri prehrani naših psov. Vključevanje različnih virov beljakovin, zelenjave in sadja v prehrano ne prinaša le užitka psom, ampak zagotavlja tudi vsa potrebna hranila, ki pomagajo krepiti imunski sistem, ohranjati zdravje kože in dlake ter optimizirati delovanje prebavnega sistema. Dobro zasnovana, raznolika prehrana pomaga psom izogniti se alergijam in intolerancam, medtem ko uživajo v različnih okusih in teksturah.

Sveža Voda: Ustrezna hidracija je nujna v vseh letnih časih, a postane še pomembnejša spomladi, ko se temperature dvignejo in se poveča fizična aktivnost. Vedno zagotovimo svežo, čisto vodo za našega ljubljenčka, še posebej po daljših sprehodih in igri. Ustrezna hidracija podpira prebavo psov, prispeva k zdravemu delovanju ledvic in pomaga preprečevati vročinski stres. Poleg tega pitje vode pomaga ohranjati čistočo ustne votline in zmanjšuje tveganje za nastanek zobnega kamna. Če opazimo, da naš mladiček pije premalo, lahko razmislimo o dodajanju malo vode v njegovo suho hrano.

Opazovanje Alergij: Ko spreminjamo prehrano, je pomembno opazovati reakcije našega psa, še posebej, če je nagnjen k alergijam. Uvajanje novih zelenjav, sadja ali vrst hrane spomladi lahko pri nekaterih psih povzroči neželene reakcije. Bodimo pozorni na znake, kot so draženje kože, vnetje ušes, izpadanje dlake ali prebavne motnje. Če opazimo kakršnekoli zaskrbljujoče simptome, se posvetujmo z veterinarjem za nasvet. Cilj je ohraniti uravnoteženo prehrano našega psa, medtem ko se izogibamo sestavinam, ki bi lahko povzročale težave.

Nadzor Telesne Teže: S prihodom pomladi, ko se običajno poveča aktivnost našega psa, je še posebej pomembno, da pazimo na njegovo telesno težo. Prekomerna telesna teža lahko omeji gibljivost in povzroči številne zdravstvene težave, kot so bolezni sklepov, diabetes, srčno-žilne in dihalne težave. Da bi se temu izognili, priporočamo redno telesno vadbo, vzdrževanje primerne kalorične vrednosti prehrane in zmerno dajanje zdravih priboljškov. Pomembno je, da prilagodimo prehranske navade našega psa njegovi starosti, velikosti in ravni aktivnosti. Če smo negotovi glede idealne telesne teže našega ljubljenčka, je priporočljivo posvetovanje z veterinarjem, ki lahko ponudi prilagojene nasvete za doseganje in vzdrževanje zdrave teže.

Z uporabo zgoraj navedenih prehranskih nasvetov ne samo, da podpiramo zdravje in vitalnost našega psa spomladi, ampak tudi prispevamo k izboljšanju njegove kakovosti življenja.

 

Pomlad je Tu!

Pomlad ni samo čas prenove narave, ampak tudi čas za nov začetek in prenovo v življenju naših psov. Ko dnevi postajajo daljši in vreme toplejše, se nam ponuja priložnost, da s svojimi ljubljenčki preživimo še več časa na prostem, uživamo v svežem zraku in skupnih aktivnostih. Zdrava in uravnotežena prehrana, še posebej z vključevanjem sveže zelenjave in sadja, ki so primerni za pomlad, je ključnega pomena za dobro počutje naših psov. S CricksyDog izdelki, kot so hipoalergene suhe in mokre hrane ter okusni priboljški, lahko podpremo zdravje in srečo naših ljubljenčkov v tem prehodnem obdobju.

Pomladni meseci tako ponujajo popolno priložnost, da ponovno ocenimo in po potrebi prilagodimo prehrano našega ljubljenčka. Izkoristimo ta čas za raziskovanje svežih in hranljivih sestavin, ki lahko prispevajo k še boljši fizični kondiciji in duševnemu počutju našega psa. Naj bo ta sezona čas, preživet v duhu skupne igre, raziskovanja in zdravega življenjskega sloga, ki še bolj utrjuje vez med našim ljubljenčkom in nami.

Mogoče bi vas zanimali tudi naslednji izdelki:

Stari pes, ne star pes: nega starejših psov

Stari pes, ne star pes: nega starejših psov

Nega starejših psov zahteva posebno pozornost in skrb, vendar to ne pomeni, da ti ljubljeni štirinožci ne morejo živeti srečnega in aktivnega življenja kljub svoji starosti. Z ustrezno oskrbo in potrebnimi prilagoditvami lahko starejši psi še naprej ostanejo živahni...

read more
Črevesna obstrukcija pri psih (splošne informacije)

Črevesna obstrukcija pri psih (splošne informacije)

Mnogi psi radi grickaju stvari, ki niso namenjene uživanju. To so tako imenovani „tujki“, ki se lahko zataknejo v črevesju. Črevesna obstrukcija je pri psih življenjsko nevarno stanje in je na žalost veliko pogostejša, kot si mnogi mislijo. Naš članek je zgolj...

read more
Independently verified
527 reviews