Bulldog

Bulldog je bil prvotno uporabljen za vožnjo goveda na trg in za tekmovanje v krvavem športu, imenovanem „bull baiting”. Danes so nežni spremljevalci, ki imajo radi otroke.

Čeprav so to čistokrvni psi, jih lahko še vedno najdete v zavetiščih in azilih. Ne pozabite posvojiti! Nakup ni edini način, če želite psu ponuditi ljubeč dom.

Kratek sprehod in dremež na kavču je življenje, ki je tem psom pisano na kožo. Buldogi se lahko dobro prilagodijo stanovanjskemu življenju in so celo odlični spremljevalci za lastnike, ki imajo psa prvič. Naklonjeni so vsem družinskim članom in ne zahtevajo veliko nege ter dela. Poskrbite le, da ne bodo izpostavljeni ekstremnim vremenskim razmeram in jim zagotovite dovolj gibanja, saj je povečanje telesne mase nevarno za te pse, ki z veseljem preživijo večino dneva na kavču.

Več o pasmi

Kaj imajo skupnega Anglija, ameriški marinci, univerza Yale, univerza Georgia in na desetine drugih šol? Pes, ki so ga vsi izbrali, da predstavlja njihove trde, vztrajne karakterje. Kateri pes je to? Bulldog, seveda!

Včasih imenovana angleški buldog ali britanski buldog, pasma izvira iz Anglije in ima krvavo preteklost. Izvira iz bojnih mastifov, ki so jih na Britansko otočje prinesli Rimljani in so bili uporabljeni v krvavem športu, imenovanem „bull baiting”. Danes pa je buldog po videzu le malo podoben svojim prednikom. In vsa podivjanost, ki jo je prikazoval pri „bull baitingu”? Odšla je za vedno. Kljub njegovemu še vedno divjemu videzu bi težko našli psa z bolj prijaznim, bolj ljubečim značajem.

Bulldogov nikoli ne zamenjamo z drugimi pasmami psov. So srednje velik psi z debelim, nizkim telesom. Njihova glava s kratkim gobcem je masivna in kvadratna. Imajo široka ramena in prsi, z debelimi, čvrstimi okončinami.

Čeprav so buldogi nizki psi, so široki in mišičasti. Njihove široke glave imajo povešena lica, ki segajo do strani oči, koža na čelu pa mora imeti goste gube. Buldog ima povešeno zgornjo ustnico, spodnja čeljust ima predugriz, kar pomeni, da spodnji zobje štrlijo dlje od zgornjih. Buldogove čeljusti so masivne in močne, namenjene za zaklepanje nasprotnika in držanje.

Buldogi imajo okrogle temne oči. Njihova ušesa so majhna in tanka, zavihana nazaj kot vrtnica. Njihovi kratki repi so nošeni nizko na zadnjici.

Bulldogovo mišičasto telo ga prisili do izrazite hoje. Ker so njegove čokate noge nameščene na vsakem vogalu njegovega telesa, se giblje bolj z racanjem kot s hojo. Podobno je nekakšnemu zvitku, ki se maje sem in tja na nogah. Ker so njihova ramena veliko širša od zadnjega dela in imajo tako velike glave, samice težko rodijo mladičke brez pomoči. Večina jih mora imeti carski rez, da varno skotijo svoje mladiče, zato je vzreja buldoga draga in za samice lahko tudi nevarna.

Kljub risankam, ki jih prikazujejo kot divje pse, so današnji buldogi vzrejeni tako, da so ljubeči in prijazni. Res so odločni in pogumni, vendar se ne želijo boriti. Pogosto imajo miren dostojanstven karakter, ko odrastejo in čeprav so prijazni in igrivi, so lahko nekoliko trmasti in zaščitniški do svojih družin. Buldogi imajo radi ljudi. Iščejo pozornost in uživajo le v tem, da lenarijo ob svojih gospodarjih in morda smrčijo, medtem ko spijo z glavo v naročju.

Žal je zaradi edinstvene strukture telesa in glave buldog nagnjen k zdravstvenim težavam, zlasti težavam z dihanjem in sklepi. Če se ne gibljejo dovolj, lahko hitro pridobijo prekomerno telesno težo. Preveč teže obremenjuje njihova telesa in lahko poslabša obstoječe zdravstvene težave.

Buldog je priljubljen pes v ZDA, vendar ni za vsakogar. Za svojo velikost je presenetljivo težak in če ga morate dvigniti, recimo, da ga odpeljete k veterinarju, je to lahko izziv. V hiši so buldogi ponavadi neaktivni, raje spijo in jejo. Obožujejo otroke, vendar ne pričakujte, da bodo ure lovili žogo ali tekali z otroki na dvorišču. Vaš buldog se lahko nekaj časa ukvarja z aktivno igro, potem pa ga boste našli ob sebi, kako zadovoljno opazuje svet, ki teče mimo, in vas z veseljem gleda s tistimposrečenim obrazom, ki ga ima rad vsak ljubitelj buldogov.

Bulldog

Glavne informacije

 • Buldogi so lahko trmasti in leni. Vaš odrasel buldog morda ni preveč navdušen nad sprehodom, vendar je pomembno, da se vsak dan razgibava, da ostane v formi.

 • Buldogi ne prenašajo vročine in vlage. Ko je vaš buldog na prostem, ga pozorno opazujte, da bi opazili znake pregrevanja, in ga takoj odpeljite noter, če začne kazati stisko. Nekateri postavijo otroške igralne bazene, napolnjene z vodo, na zasenčeno mesto, kjer bodo njihovi buldogi ležali, ko je toplo vreme in so vsi zunaj. Vsekakor so hišni psi in ne bi smeli živeti ves čas na prostem.

 • Buldogi so občutljivi na hladno vreme.

 • Buldogi sopihajo, prhajo in smrčijo. Prav tako so nagnjeni k spalni apneji.

 • Buldogi so znani po tem, da jih napihuje. Če se vam zdi ta težava pretirana, se pogovorite s svojim veterinarjem.

 • Zaradi kratkih nosov buldogov so nagnjeni k številnim boleznim dihal.

 • Buldogi imajo lahko stisnjene nosnice, kar jim otežuje dihanje, zato bo morda potrebna operacija, da se težava odpravi.

 • Buldogi so požrešni jedci in se bodo prenajedli, če bodo imeli priložnost. Ker zlahka pridobivajo na teži, lahko hitro postanejo debeli, če ne spremljate njihovega vnosa hrane.

 • Zaradi velikosti glave in sprednjega dela imajo buldogi težave pri porodu. Večina potrebuje carske reze, da mladičke spravijo na svet. Neizkušenim rejcem vzreje buldogov ne priporočamo, ker je precej zahtevna.

 • Kot pasma s kratkim nosom so buldogi občutljivi na anestezijo. Vsekakor se o tem pogovorite s svojim veterinarjem, preden opravite kakršne koli operacije.

 • Če želite dobiti zdravega psa, nikoli ne kupujte mladička pri neodgovornem vzreditelju, na pasji farmi za mladiče ali v trgovini za male živali. Poiščite uglednega vzreditelja, ki testira svoje vzrejne pse, da se prepriča, da nimajo genetskih bolezni, ki bi jih lahko prenesli na mladiče, in da imajo zdrav temperament.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya

Osebnost

Družaben in sladek, vendar s slovesom poguma, zaradi katerega je odličen čuvaj. Buldog je ljubeč družabnik, ne borec. Je bolj dostojanstven kot živahen in ima prijazno, čeprav občasno trmasto naravo. Buldog je prijazen in lahkoten; z vsemi se razume. Uči se počasneje, a ko nekaj ve, je to za vedno. Buldogi ne lajajo. Običajno je že sam njihov videz dovolj, da prestraši vsiljivce.

Na temperament vplivajo številni dejavniki, vključno z dednostjo, šolanjem in socializacijo. Mladički dobrega temperamenta so radovedni in igrivi, pripravljeni se približati ljudem in se dovolijo prijeti, nositi. Izberite kužka, ki je nekje na sredini, ne tistega, ki se pretepa s svojimi brati in sestrami ali tistega, ki se skriva v kotu.Vedno se srečajte z vsaj enim od staršev – običajno je mama tista, ki je na voljo – da se prepričate, da ima dober temperament, ki vam ustreza. Srečanje z brati in sestrami ali drugimi sorodniki staršev je koristno tudi za oceno, kakšen bo mladiček, ko odraste.

Kot vsak pes, tudi buldogi potrebujejo zgodnjo socializacijo – izpostavljenost številnim različnim ljudem, prizorom, zvokom in izkušnjam – ko so mladi. Socializacija pomaga zagotoviti, da vaš mladiček buldoga odraste v stabilnega psa. Vpis v pasji vrtec za mladiče je odličen začetek. Če imate redno obiske in ga vodite v prometne parke, trgovine, ki dovoljujejo pse in na lagodne sprehode  na katerih lahko spoznavajo sosede, mu bo prav tako pomagalo izpopolniti njegove socialne veščine.

Zdravje

Kot vse pasme so tudi buldogi nagnjeni k določenim boleznim in težavam. Vsi buldogi ne bodo zboleli za katerokoli ali vse od teh bolezni, vendar je pomembno, da se jih zavedate, da boste lahko obveščeni, ko boste spraševali vzreditelje in da boste vedeli na kaj morate biti pozorni skozi celotno življenje svojega buldoga.

Nakup pri odgovornem rejcu vam bo pomagal zagotoviti, da dobite najbolj zdravega buldoga. Mladiček uglednega vzreditelja buldogov bo cepljen in razglisten, preden ga odpeljete domov. Odgovorni rejci uporabljajo samo fizično zdrave, zrele (vsaj 2 leti ali več) pse in testirajo svojo plemensko populacijo glede genetskih bolezni, ki se nanašajo na pasmo.

Oba starša morata imeti zdravstvena dovoljenja, dokumentacijo, da je bil pes testiran na določena stanja. Pri Bulldogih bi morali pričakovati zdravstvena dovoljenja Ortopedske fundacije za živali za boke, komolce in kolena ter dokumentacijo Fundacije Canine Eye Registry Foundation (CERF), ki potrjujejo, da so oči normalne.

Zdravstvena potrdila se ne izdajajo psom, mlajšim od 2 let. To je zato, ker se nekatere zdravstvene težave ne pojavijo, dokler pes ne doseže polne zrelosti. Zaradi tega se pogosto priporoča, da se psi ne vzrejajo, dokler niso stari dve ali tri leta.

Na splošno imajo buldogi lahko veliko zdravstvenih težav. So čudoviti psi, vendar se prepričajte, da ste pripravljeni pozorno spremljati njihovo zdravje in si lahko privoščite kakršnokoli zdravljenje, ki ga morda potrebujejo. Na buldoge lahko vplivajo naslednje težave:

Češnjevo oko: To je stanje, pri katerem žleza pod tretjo veko štrli in izgleda kot češnja v kotičku očesa. Vaš veterinar bo morda moral odstraniti žlezo.

Suho oko: To stanje nastane, ko naravna proizvodnja solz ni zadostna. Znaki vključujejo suh videz ali modro meglico v očeh. Vaš veterinar lahko opravi test, da ugotovi, ali ima vaš buldog suho oko, in predpiše zdravila, ki jih lahko daste za lajšanje bolečin, ki so lahko posledica tega stanja.

Entropij: To je stanje, pri katerem se trepalnice obrnejo navznoter in se drgnejo ob oko, kar povzroča draženje. Morda bo potrebna operacija za popravo.

Vzvratno kihanje: To v resnici ni zdravstvena težava, vendar se običajno pojavi, ko nosne tekočine kapljajo na buldogovo mehko nebo, kar povzroči, da se zapre. Lahko se zgodi tudi, ko vaš buldog dobi nekaj v nos. Sliši se veliko slabše, kot je. Poskusite pomiriti svojega buldoga tako, da ga božate po grlu in hitro bo minilo.

Brahicefalični sindrom: To motnjo najdemo pri psih s kratkimi glavami, zoženimi nosnicami ali podolgovatim mehkim nebom. Njihove dihalne poti so v različnih stopnjah ovirane in lahko povzročijo karkoli, od hrupnega ali oteženega dihanja do popolnega kolapsa dihalnih poti. Psi z brahicefaličnim sindromom običajno šmrkljajo in smrkajo. Zdravljenje se razlikuje glede na resnost stanja, vendar vključuje terapijo s kisikom in operacijo za razširitev nosnic ali skrajšanje neba.

Tresenje glave: To spominja na napad, vendar zajema samo na glavo. Videti je kot nehoteno tresenje glave od strani do strani ali gor in dol. Včasih je to stresanje lahko nasilno. Zdi se, da je pes zavesten in se zaveda, kaj se dogaja. Lahko je povezano s stresom in nizkim krvnim sladkorjem. Rejci pogosto predlagajo, da svojemu psu daste nekaj medu, da dvigne raven sladkorja v krvi, ali ga zamotite, da ustavi tresenje. Če se zdi, da tresenje ni povezano s stresom ali pretiranim vznemirjenjem, ga čim prej odpeljite k veterinarju, da se prepričate, da ga ne boli.

Demodekoza: Imenuje se tudi demodikoza. Vsi psi imajo majhnega potnika, imenovanega demodex pršica. Mati to pršico prenese na svoje mladiče v prvih nekaj dneh življenja. Pršice ni mogoče prenesti na ljudi ali na druge pse – te pršice lahko “podari” svojim mladičem le mati. Pršice Demodex živijo v lasnih mešičkih in običajno ne povzročajo težav. Če ima vaš buldog oslabljen ali slaboten imunski sistem, lahko razvije demodekozo. Demodekoza je lahko lokalizirana ali generalizirana. V lokalizirani obliki se na glavi, vratu in prednjih nogah pojavijo lise rdeče luskaste kože z izpadanjem las. Menijo, da je to bolezen mladih psov in pogosto izgine sama od sebe. Vseeno morate svojega psa odpeljati k veterinarju, ker se to lahko spremeni v generalizirano obliko demodekoze. (Povečane bezgavke so pogosto znak, da se bo to zgodilo.)

Generalizirana demodekoza pokriva celotno telo in prizadene starejše mladiče in mlade odrasle pse. Pri psu se po telesu pojavijo lise kože, plešasti madeži in kožne okužbe. Psi, pri katerih se razvije lokalizirana ali generalizirana demodikoza, se ne smejo vzrejati, ker se šteje, da ima bolezen genetsko komponento.

Displazija kolkov: To je dedno stanje, pri katerem se stegenska kost ne prilega tesno v kolčni sklep. Na podlagi rentgenskih posnetkov kolkov se zdi, da ima večina buldogov displazijo kolkov, samo zato, ker imajo po naravi plitve kolčne sklepe, vendar navadno nimajo s tem povezanih težav, kot je šepavost, razen če jim je dovoljeno, da postanejo predebeli ali so prekomerno aktivni v obdobju njihove hitre rasti. Če je vašemu buldogu diagnosticirana displazija kolkov, poiščite drugo mnenje in preučite druge možnosti zdravljenja, kot so dodatki, preden se strinjate z operacijo.

Težave z repom: Nekateri buldogi imajo vijačne repe, obrnjene repe ali druge vrste “tesnih” repov, zaradi katerih imajo lahko težave s kožo. Rep vašega buldoga naj bo čist in suh, da preprečite okužbo.

Luksacija pogačice: To je pogosta težava pri majhnih psih, znana tudi kot “zdrs kolena”. Nastane, ko pogačica, ki ima tri dele – stegnenico (stegneno kost), pogačico (pogačica) in golenico (meča) – ni pravilno poravnana. To povzroči šepanje v nogi ali nenormalno hojo, podobno kot preskakovanje ali poskok. To je stanje, ki je prisotno ob rojstvu, čeprav se dejanska neusklajenost ali luksacija lahko pojavi veliko pozneje. Drgnjenje, ki ga povzroča luksacija pogačice, lahko povzroči artritis, degenerativno bolezen sklepov. Obstajajo štiri stopnje luksacije pogačice, od stopnje I, občasne luksacije, ki povzroča začasno šepanje v sklepu, do stopnje IV, pri kateri je obračanje golenice močno in pogačice ni mogoče ročno poravnati. To daje psu videz ukrivljenih nog. Hude stopnje luksacije pogačice lahko zahtevajo kirurško popravilo.

Skrb

Buldogi so v zaprtih prostorih neaktivni in ne potrebujejo veliko vadbe (čeprav jih je treba vsak dan sprehajati, da se ne bi zredili). So hišni psi in imajo raje sproščen življenjski slog. Po približno 15 minutah igre so pripravljeni na spanec. Zaradi nizke do zmerne energijske ravni je Bulldog primeren za vsak tip namestitve, od stanovanja do hiše z dvoriščem. V hladnem delu dneva se lahko z buldogom sprehodite miljo ali dve, vendar bo prav tako zadovoljen s kratkim sprehodom gor in dol po vaši ulici.

Zaradi svojega potisnjenega obraza se buldogi ne znajdejo dobro v izjemno vročem (ali hladnem) vremenu. Močno dihajo, ko jim je vroče, in slabo odvajajo toploto. Še posebej so dovzetni za toplotni udar. Že pol ure na prostem pri 30-stopinjskih temperaturah jih lahko ubije. Zagotovite mu klimatizirano okolje in veliko sveže vode. Buldogi tudi niso plavalci. Njihove masivne glave jih vlečejo naravnost navzdol. Če imate bazen, zdravilišče ali ribnik, zaščitite svojega buldoga pred padcem.

Buldog verjetno ne bo zvezda poslušnosti, a ko se enkrat nekaj nauči, tega nikoli ne pozabi. Najbolje se uči na zabavnih treningih, ki vključujejo ponavljanje in pozitivno okrepitev z nagradami in pohvalami s hrano.

Prehrana

Priporočena dnevna količina: 1/2 do 2 skodelici visokokakovostne suhe hrane na dan, razdeljena na dva obroka.

Koliko poje vaš odrasel pes, je odvisno od njegove velikosti, starosti, postave, metabolizma in stopnje aktivnosti. Psi so posamezniki, tako kot ljudje, in ne potrebujejo vsi enake količine hrane. Skoraj samoumevno je, da bo zelo aktiven pes potreboval več kot kavč pes. Kakovost pasje hrane, ki jo kupite, je prav tako pomembna – boljša kot je pasja hrana, več bo pes od nje dobil in manj je boste morali stresati v pasjo skledo.

Buldoga je enostavno preveč nahraniti, toda debelost lahko obremenjuje njegove sklepe, zato ne smemo dovoliti, da se zredi. Ohranite svojega odraslega buldoga v dobri formi tako, da mu merite hrano in ga hranite dvakrat na dan, namesto da mu hrano ves čas puščate na razpolago. Če niste prepričani, ali ima prekomerno telesno težo, mu naredite test z dotikom. Roke položite na njegov hrbet in palce povlecite vzdolž hrbtenice, s prsti razprti navzdol. Morali bi čutiti, vendar ne videti, njegova rebra, ne da bi morali močno pritisniti. Če reber ne čutite, potrebuje manj hrane in več vadbe.

Za več informacij o hranjenju vašega buldoga si oglejte naše smernice za nakup prave hrane, hranjenje vašega mladička in hranjenje odraslega psa.

Barva dlake in nega

Dlaka vašega buldoga mora biti ravna, kratka, fine teksture, gladka in sijoča. Ima mehko, ohlapno kožo, zlasti na glavi, vratu in ramenih. Njegova glava je pokrita z močnimi gubami in ima dve ohlapni gubi na grlu (od čeljusti do prsnega koša), ki tvorita tako imenovani podlap.

Buldogi so v različnih barvah: rdeče tigrasti; vse druge tigraste; enobarvna bela; polno rdeča, rjava ali bež (bledo kremasta do svetlo rjava), bledo rumena ali rumeno rdeča; in pegasta (velike lise dveh ali več barv). Enobarvna črna ni pogosta in ni preveč zaželjena.

Buldogovo gladko, fino, kratko dlako enkrat na teden počešite s krtačo s čvrstimi ščetinami. Vsak dan mu obrišite obraz z vlažno krpo, pri čemer pazite, da očistite notranjost gub. Ne pozabite notranjost gub po umivanju popolnoma posušiti. Nekateri predlagajo, da gube obrišete z otroškimi robčki, ki vsebujejo lanolin in aloe vero. Če je koža vašega buldoga v notranjosti gub razdražena, prosite svojega veterinarja, da vam priporoči pomirjujoče mazilo. Ko ste očistili gube, buldogu umijte nos in nanj nanesite vazelin, da ostane mehak in da preprečite, da bi se posušil in luščil.

Buldog dlaka povprečno odpada. Če si lahko vzamete čas, da ga počešete več kot enkrat na teden, bo to pomagalo zmanjšati količino dlak, ki pridejo na vaša oblačila in pohištvo.

Druge potrebe po negovanju vključujejo nego nohtov in zobno higieno. Buldogu strižite nohte enkrat ali dvakrat na mesec. Če jih slišite klikati po tleh, so predolgi. Prej ko svojega buldoga uvedete v striženje nohtov, manj stresna je izkušnja za oba.

Zobe mu umivajte vsaj dvakrat ali trikrat na teden – bolje je vsak dan –, da odstranite zobni kamen in bakterije. Začnite, ko je vaš kuža mlad, da se bo tega navadil.

Med negovanjem preverite, ali so na koži, ušesih, nosu, ustih in očeh ter stopalih razjede, izpuščaji ali znaki okužbe, kot so pordelost, občutljivost ali vnetje. Ušesa ne smejo imeti neprijetnega vonja in preveč voska ali umazanije v notranjosti, oči pa morajo biti bistre, brez rdečice ali izcedka. Vaš natančen tedenski pregled vam bo pomagal zgodaj odkriti morebitne zdravstvene težave.

Otroci in druge živali

Zaradi njegovega prijaznega temperamenta in postave je Bulldog odličen spremljevalec otrok, tudi manjših. Buldog bo marsikaj prenesel, čeprav mu ne bi bilo treba in bo odšel, če se bo naveličal mučenja.

Otroke morate vedno učiti, kako se približati in se dotikati psov, ter vedno nadzirati vse interakcije med psi in majhnimi otroki, da preprečite kakršno koli grizenje ali vlečenje za ušesa in rep s katerekoli strani. Naučite svojega otroka, da se nikoli ne približa psu, medtem ko ta je ali spi, ali da poskuša psu odvzeti hrano. Noben pes, ne glede na to je kako prijazen, ne sme nikoli ostati brez nadzora z otrokom.

Buldogi se s svojo pacifiško naravo dobro razumejo tudi z drugimi hišnimi ljubljenčki, psi in mačkami. Vendar pa so morda manj družabni do nepoznanih psov.

Ocenili so nas že več kot 500-krat. Preberite vse ocene in mnenja!

Tukaj si lahko preberete zadnjih 20 ocen vseh naših izdelkov.  Takoj, ko prispe nova ocena, bo seznam posodobljen! 🙂

Anonimnosi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

3 dnevi ago
Mitja N.si
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Odlična izbira za alergike.

Verified reviewVerified review - view original

3 tedni ago
Jasna Kovačsi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

2 meseca ago
Marko cerkveniksi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

3 meseci ago
Aleksandra
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

4 meseci ago
Meri Žvab
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

4 meseci ago
Anonimno
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
4/5

Lep pozdrav mi smo jo dobili šele danes,ampak jo je kar začela jesti naša psička Moly.Se po drugi hrani praška ,bomo videli če bo po tej vaši bolje.upam da bo.

4 meseci ago
Simona Steničniksi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

5 mesecev ago
Simona Steničniksi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

To je do sedaj prva hrana, ki jo moji psi obozujejo.

Verified reviewVerified review - view original

5 mesecev ago
Sandra
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Ne morem dojeti.. . Naš kuža star eno leto ni hotel jesti briketov zamenjala sva 6 vrst pa nič...naročila sem vaše brikete ,da probava še to...čudež💚kuža s takim veseljem je brikete da ne morem verjeti...dlaka mu je nehala izpadati ne praska se več in neverjetno lep Kakec ima, ki več ne smrdi kot prej...hvala vam iz srca za tole vašo hrano ki je neverjetna 💚

5 mesecev ago

Vas zanima več pasem psov?

Za naslednjih 14 pasem psov smo že napisali podrobno predstavitev.

border collie

Border Collie

Več o pasmi

Bulldog

Več o pasmi

Cane Corso

Več o pasmi

Francoski buldog

Več o pasmi

Havanski bišon

Več o pasmi

Jazbečar

Več o pasmi

barna labrador ül

Labradorec

Več o pasmi

Madžarska vižla

Več o pasmi

Nemški ovčar

Več o pasmi

Puli

Več o pasmi

Rotvajler

Več o pasmi

Sibirski haski

Več o pasmi

golden retriever

Zlati prinašalec

Več o pasmi

Dostava naslednji dan

Če naročiš do 12:00, bo paket prispel naslednji dan in lahko takoj pristane v skledi tvojega psa. Ne pozabi, dostavljamo po celi Sloveniji!

Vrhunske sestavine

Surove surovine za vse naše izdelke prihajajo od preverjenih kmetov. Za nas je varnost tvojega psa najpomembnejša! Prepričaj se!

Imaš kakšno vprašanje ali ne veš kako naprej?

Piši nam na Facebook ali nas pokliči.

Independently verified
549 reviews