Sibirski haski

Pasma psov Sibirski haski ima lepo, gosto dlako, ki je na voljo v številnih barvah in oznakah. Njihove modre ali večbarvne oči in vpadljive obrazne maske le še dodatno prispevajo k privlačnosti te pasme, ki izvira iz Sibirije.

Preprosto je razumeti, zakaj mnoge pritegne volčji videz Hsskija, vendar bodite pozorni, saj lahko ta atletski, inteligenten pes deluje samosvoje in je za novopečene lastnike lahko velik izziv. Haskiji so tudi postavili “H” v Houdinija in potrebujejo dvorišče z visoko ograjo, ki sega vse do tal, da prepreči njihov pobeg. Zagotavljanje Haskiju dovolj vadbe, se lahko izkaže za nekaj, kar je lažje reči kot narediti; vendar pa bo vadba zmanjšala dolgčas in neželeno vedenje, kot so poskusi pobega.

Sibirski haski

Sibirski haskiji so ujeli domišljijo množic, pa tudi umetnikov, pisateljev in filmskih producentov s svojim privlačnim videzom in neverjetnimi talenti. Ta srednje velik delovni pes je močan in atletski. Najprej so bili razviti kot vlečni psi – nekateri se še vedno uporabljajo v tej funkciji. Haskiji so izjemni psi – in njihova sposobnost učenja je osupljiva.

Mnogi so se zaljubili v divjo naravo in ponos Haskijev, a se ne zavedajo, kakšna je ta pasma v resnici. To ni pasma za vsakogar. Njihova lepota pogosto spodbudi ljudi, da jih kupijo, ne da bi se zavedali njihovih težkih osebnostnih lastnosti, zaradi česar so številni Sibirski haskiji glavni kandidati za zavetišča.

Vse večja priljubljenost pasme je privedla do pasjih farm in dvoriščnih rejcev, ki ne vzrejajo zaradi dobrega temperamenta in zdravja, ampak zgolj za denar. To negativno vpliva na pasmo na splošno in številne negativne lastnosti postajajo pogoste pri teh slabo vzrejenih psih, vključno z nekaterimi lastnostmi, ki niso običajne za Sibirske haskije.

Če pogledate vse pozitivne točke njihovega temperamenta, ostanete brez dvoma, da je to neverjetna pasma. So inteligentni in neodvisni. Do vseh so ljubeči, vendar vseeno ne zahtevajo nenehne pozornosti. Ni znano, da bi bili agresivni in se na splošno dobro znajdejo v domovih z več psi. Dobro se znajdejo z otroki in v svoj dom bodo sprejeli vse – da, tudi vsiljivce.

Vendar pa njihov izjemen um pogosto uporabljajo, da se naučijo manj privlačnih stvari (sploh za lastnika), in niso preveč željni ugoditi svojim ljudem. Izredno težko jih je šolati, zato bi morali lastniki psov ali plašni ljudje razmisliti o drugih pasmah. Haskiji se najbolje prilegajo samozavestnim, izkušenim lastnikom psov, ki postavijo premišljena pravila in se jih dosledno držijo. Tako kot vse pasme tudi haskiji potrebujejo trening poslušnosti, vendar se zdi, da imajo neverjetno sposobnost razlikovanja med domom in šolo – v šoli se namreč lepo obnašajo, doma pa ukazov nikakor ne upoštevajo.

Najbolj pomembno je, da ste pri Sibirskih haskijih pozorni na njihov sloves umetnikov pobega. Kadarkoli bodo imeli priložnost, bodo odšli od doma. Žal se je zaradi tega ogromno Haskijev izgubilo ali poškodovalo. Za lastnike sibirskih haskijev je ključnega pomena, da nenehno preverjajo svoja dvorišča, da lahko pravočasno odstranijo kakršnekoli olajševalne okoliščine za pobeg in svoje dvorišče obdajo z ograjo, potopljeno v zemljo.

Čeprav imajo številne lastnosti, ki jih lahko naredijo nekoliko „težke”, so Sibirski haskiji še vedno čudovita pasma. Ljubitelji te živahne pasme sprejemajo njihovo čudovito naravo. Ob pravilni vzgoji in oskrbi so Haskiji čudoviti družinski spremljevalci.

Glavne informacije

Glede na podnebje v katerem živijo se Sibirski haskiji na splošno malo gulijo, razen v letnem času, ko odpihnejo dlako, kar pomeni, da naenkrat izpustijo velike količine dlake. To se zgodi približno dvakrat na leto, pogosteje, če živite v toplejših podnebjih, in ko se to zgodi, se pes močno guli približno 3 tedne.

Sibirski haskiji niso priporočljivi za stanovanje, nekateri pa se v stanovanjih precej dobro znajdejo, če so ustrezno šolani in razgibani.

Sibirski haskiji so znani umetniki pobega in znano je, da odidejo in izginejo. Lahko preskočijo ograje, strgajo verige, zdrsnejo z ovratnice in najdejo kakršen koli drug način za pobeg. Potrebujejo visoko ograjeno dvorišče, ograja pa mora biti tudi zakopana nekaj centimetrov pod zemljo, da se Haskiju prepreči izkopavanje poti ven.

Sibirski haskiji so lahko zelo uničujoči tako znotraj kot zunaj. Če jih pustite v notranjosti brez boksa, lahko pasma uniči hišo in povzroči najrazličnejšo škode. Zunaj uživajo v kopanju in bodo tako prekopali dvorišča in cvetlične vrtove. Haski, ki ima dodeljen prostor za kopanje na dvorišču, je veliko srečnejši in tudi vi boste.

Medtem ko uživajo v zavijanju, Sibirski haskiji le redko lajajo in vas z lajanjem ne bodo opozorili, če kdo pride na vašo posest. Zaradi tega so neprimerni čuvaji. O Haskijih se govori, da bi pomagali vlomilcu, namesto, da bi predstavljali kakršno koli grožnjo.

Sibirski haskiji niso pasma za novopečenega ali neodločnega lastnika. Potrebujejo močnega lastnika, ki bo ohranil alfa položaj v domu. Šolanje poslušnosti potrebujejo že od malih nog in so lahko težka in trmasta pasma za treniranje.

Sibirski haskiji so zelo radovedni in se lahko med raziskovanjem nečesa novega poškodujejo ali izgubijo.

Prijazen in dobrodušen sta besedi, ki odlično opišeta Haskija. Na splošno se dobro znajdejo z otroki, čeprav majhnih otrok nikoli ne bi smeli pustiti samih s katerokoli pasmo. Prav tako se razumejo z ljudmi in se dobro znajdejo v domovih z več psi.

Sibirski haskiji so bili vzrejeni tako, da potrebujejo zelo malo hrane za preživetje. To velja še danes, zato Sibirski haski ne potrebuje velike količine kalorij na dan. Pomembno je, da povprašate vzreditelja svojega Haskija, kaj vam priporoča glede porcije, in upoštevate njihov nasvet.

Haskijem med sprehodom ni dovoljeno teči brez povodca. Pobegnili bodo in preganjali tudi druge male živali.

Zaradi svoje lepote so Sibirski haskiji ena izmed pasem, ki je največkrat kupljena iz napačnih razlogov. Mnogi ne upoštevajo njihovega temperamenta in posebnosti, zato na koncu pogosto ostanejo z neukrotljivim, čeprav lepim psom. Številni Sibirski haskiji so zaradi neosveščenih lastnikov izgubljeni, pobiti ali oddani v zavetišča. Če razmišljate o nakupu Sibirskega haskija, si vzemite veliko časa za učenje o pasmi. Obiščite nekaj rejcev ali psov v zavetišču, preberite knjige, se pogovorite z drugimi lastniki in po možnosti začasno čuvajte, če menite, da lahko. Če po vseh vaših izkušnjah menite, da si še vedno želite Sibirskega haskija, si vzemite čas in se odločite, ali boste posvojili ali kupili mladička. Upoštevajte nasvete svojega vzreditelja in ne pozabite, da bo ta čudovit pes naredil vaše življenje avanturo in ne nujno vedno samo dobro.

Če želite dobiti zdravega psa, nikoli ne kupujte mladička pri neodgovornem vzreditelju, na pasji farmi ali v trgovini za male živali. Poiščite uglednega vzreditelja, ki testira svoje vzrejne pse, da se prepriča, da nimajo genetskih bolezni, ki bi jih lahko prenesle na mladiče, in da imajo zdrav temperament.

Zgodovina

Sibirski haski naj bi izviral iz Chukchijev, plemena sibirskih nomadov. Zgodovina pasme je relativno neznana, vendar DNK testi potrjujejo, da so med najstarejšimi pasmami psov. Vemo, da so Chukchiji pse uporabljali kot hiter prevoz in da so jih imeli tudi kot družinske pse. Haskiji so pogosto spali z otroki in jim zagotovili tople udobne postelje.

Sibirski haski je bil uvožen na Aljasko leta 1908 in je bil v času zlate mrzlice uporabljen kot vlečni pes. Uporabili so jih v tekmovanju All-Alaska, ki je 408 milj dolga dirka s pasjimi vpregami, in so še danes aktiven tekmovalec na tem istem tekmovanju.

Zapisi kažejo, da je bil zadnji Sibirski haski izvožen iz Sibirije leta 1930, ko je sovjetska vlada zaprla meje. Pasma je še naprej uspevala v Severni Ameriki. Čeprav so se nekoliko spremenili od svojih sibirskih prednikov, še vedno ohranjajo številne čudovite lastnosti te pasme.

Klub Sibirskih haskijev Amerike je bil ustanovljen leta 1938, sibirskega haskija pa je Ameriška kinološka zveza priznala leta 1930 in Kanadska kinološka zveza pa leta 1939.

Velikost

Samec je v povprečju visok 53 do 60 centimetrov, samica pa od 50 do 55 centimetrov. Samci so težki od 20 do 27 kilogramov, samice pa v povprečju tehtajo od 16 do 22 kilogramov.

Osebnost

Sibirski haskiji so tropni psi in potrebujejo lastnika, ki je nedvomni vodja tropa. Tako ga boste lažje trenirali, saj boste ugotovili, da vas pes spoštuje, vendar ne bodite presenečeni, če preizkusi meje vašega položaja v tropu in občasno skuša prevzeti nadzor.

Ko se to zgodi, je pomembno, da se ne vdate njihovi predrznosti. Uveljavite se kot vodja – ne z ustrahovanjem ali tepežem – ampak tako, da jasno in dosledno potrdite osnovna pravila.

Eden najboljših načinov za vzpostavitev vodstvene vloge je, da vaš pes čaka, da lahko je. Haski bo na vas gledal kot na čuvaja vseh dragocenih virov – hrane, priboljškov, igrač in drugih pasjih sredstev.

Ta visoko energijska pasma je lahko uničujoča tako v zaprtih prostorih kot zunaj – še posebej, če mu je dolgčas ali če se ne giblje. Porušili bodo hišo, če bodo ostali sami in bil je celo primer, da je sibirski haski prežvečil cementno steno.

Podobno bodo zunaj prekopali cvetlične vrtove in dvorišča, vendar jih je mogoče izšolati za kopanje na določenem mestu na dvorišču. Za vse je bolje, če svojega psa preprosto naučite kopati na enem mestu, namesto da bi ga poskušali odvaditi te navade.

Kljub temu so lahko s svojo nagajivo in igrivo naravo kar očarljivi. So tudi precej družabni in radi pokažejo svoje talente.

Sibirski haskiji ne lajajo – to je dobra novica. Slaba pa je: uživajo v zavijanju, kar je lahko zelo frustrirajoče za vaše sosede. Če nimate ustrezno šolanega in dobro razgibanega sibirskega haskija, niso idealni hišni ljubljenčki za stanovanja.

Še opozorilo: čeprav so haskiji oboževani zaradi prijaznosti in nežnosti, so slabi psi čuvaji. Žal niso pretirano sumničavi do tujcev, niti do vlomilcev. Dejstvo je, da imajo radi vse.

Na temperament vplivajo številni dejavniki, vključno z dednostjo, šolanjem in socializacijo. Mladički lepega temperamenta so radovedni in igrivi, pripravljeni se približati ljudem in dopuščajo dotikanje ter dvigovanje. Izberite kužka nekje na sredini, ne tistega, ki tepe svoje sorojence ali tistega, ki se skriva v kotu.

Vedno se srečajte z vsaj enim od staršev – običajno je mama tista, ki je na voljo – da zagotovite, da imata lep temperament, ki vam ustreza. Srečanje z brati in sestrami ali drugimi sorodniki staršev je koristno tudi za oceno, kakšen bo mladiček, ko odraste.

Kot vsak pes, sibirski haskiji potrebujejo zgodnjo izpostavljenost številnim različnim ljudem, znamenitostim, zvokom in izkušnjam, ko so še mladi. Socializacija pomaga zagotoviti, da vaš sibirski kuža odraste v stabilnega psa.

Vpis v vrtec za mladiče je odličen začetek. Če redno gostite obiskovalce in ga vodite v prometne parke, trgovine, ki dovoljujejo pse, in na lagodne sprehode kjer spoznavajo sosede in druge ljudi, mu bo prav tako pomagalo izpopolniti njegove socialne veščine.

Zdravje

Huskiji so na splošno zdravi, vendar so kot vse pasme nagnjeni k določenim zdravstvenim stanjem. Vsi haskiji ne bodo zboleli za katerokoli ali vsemi od teh bolezni, vendar je pomembno, da se jih zavedate, če razmišljate o tej pasmi.

Če kupujete mladička, poiščite dobrega vzreditelja, ki vam bo pokazal zdravstvena dovoljenja in teste za oba starša vašega mladička. Zdravstvena potrdila dokazujejo, da je bil pes testiran na določena stanja.

Pri Haskijih bi morali pričakovati zdravstvena potrdila Ortopedske fundacije za živali (OFA) za displazijo kolkov (z oceno pošteno ali boljše), displazijo komolcev, hipotiroidizem in von Willebrandovo bolezen; z univerze Auburn za trombopatijo; in od fundacije Canine Eye Registry Foundation (CERF), ki potrjuje, da so oči normalne. Zdravstvena dovoljenja lahko overite na spletni strani OFA (offa.org).

Katarakta: siva mrena je motnost očesne leče, ki povzroča težave pri gledanju. Oči psa bodo imele moten videz. Katarakta se običajno pojavi v starosti, včasih pa jo je mogoče kirurško odstraniti, da se izboljša vid psa.

Distrofija roženice: To stanje prizadene roženico ali zunanji prozorni del zrkla. To je motnost, ki jo povzroči kopičenje lipidov v roženici. Običajno ga opazimo pri mladih odraslih in na splošno prizadene več samic. Za to stanje ni terapije, vendar se zdi, da ne vpliva na vid.

Progresivna atrofija mrežnice (PRA): To je degenerativna očesna motnja, ki sčasoma povzroči slepoto zaradi izgube fotoreceptorjev na očesnem ozadju. PRA je mogoče zaznati leta, preden pes pokaže kakršne koli znake slepote. Na srečo lahko psi s svojimi drugimi čutili nadomestijo slepoto, slepi pes pa lahko živi polno in srečno življenje. Samo naj vam ne bo v navadi premikati pohištvo. Ugledni rejci letno pregledujejo oči svojih psov pri veterinarskem oftalmologu in ne vzrejajo psov s to boleznijo.

Ne glede na to, kako zdrav je vaš pes, ko ga prvič pripeljete domov, se morate pripraviti na vse težave, ki se lahko pojavijo v njegovem življenju. Načrt zavarovanja hišnih ljubljenčkov vam lahko pomaga ostati pripravljen na vse veterinarske potrebe vašega psa.

Skrb

Sibirske haskije je treba razgibavati 30 do 60 minut na dan, da jim ne postane dolgčas. So odlični spremljevalci pri teku, vendar tega ne smemo izvajati v vročem vremenu. Presenetljivo je, da za porabo energije potrebujejo le majhno (a varno) dvorišče.

Na koncu: sibirski haskiji morajo delati, da ostanejo srečni. Običajno bo samo ohranjanje lastnega aktivnega življenja s pohodništvom in drugimi športi na prostem ohranilo sibirskega haskija zdravega, srečnega in brez težav.

Kot smo že omenili, je šolanje pri tej pasmi obvezno in morda boste želeli vlagati v naprednejše tečaje poslušnosti. To je lahko za mnoge lastnike in trenerje težko, saj je pasma zelo inteligentna in točno vedo, kdaj so v pasji šoli in kdaj v zavetju doma.

V šoli se bodo obnašali čudovito, upoštevali vsa navodila in ukaze, doma pa se bodo morda vrnili k trmastemu psu, ki vam je ukradel srce. To je lahko frustrirajuće, vendar boste ugotovili, da se vam bodo potrpežljivost, čas in malo vaše trme izplačali.

Navajanje na boks je pomembno orodje, ki ga pogosto priporočajo rejci. Varuje vašega psa in jima daje lastno varno zatočišče, kamor se lahko umakne, ko se počuti preobremenjen ali utrujen. Boks se nikoli ne sme uporabljati kot kazen.

Šolanje s povodcem je prav tako nujna, saj sibirskih haskijev nikoli ne smete pustiti brez povodca, ko niso v ograjenem prostoru. Radi tečejo in to bodo počeli, ne da bi pomislili, kako daleč ste. Svojega sibirskega haskija lahko zlahka izgubite, če se odloči nekaj uloviti ali preprosto uživati ​​v srčnem teku. Sibirski haskiji imajo močan plenilski nagon in to je še en razlog, zakaj jih je treba med sprehodi na povodcu.

Prehrana

Priporočena dnevna količina: 1,5 do 2 skodelici kakovostne suhe hrane na dan, razdeljeno na dva obroka.
Ko gre za čas obroka, so sibirski haskiji znani po tem, da so “enostavni za vzdrževanje” – za svojo velikost potrebujejo relativno majhno količino hrane. To lastnost je mogoče zaslediti pri izvoru pasme, saj so Chukchiji razvili te pse za hitro vlečenje lahkega tovora na velike razdalje pri nizkih temperaturah ob najmanjšem možnem vnosu hrane.

OPOMBA: Koliko poje vaš odrasel pes, je odvisno od njegove velikosti, starosti, postave, metabolizma in stopnje aktivnosti. Psi so posamezniki, tako kot ljudje, in ne potrebujejo vsi enake količine hrane. Skoraj samoumevno je, da bo zelo aktiven pes potreboval več kot kavč pes. Kakovost pasje hrane, ki jo kupite, je prav tako pomembna – boljša kot je pasja hrana, več bo pes od nje dobil in manj je boste morali stresati v pasjo skledo.

Za več informacij o hranjenju vašega Haskija si oglejte naše smernice za nakup prave hrane, hranjenje vašega mladička in hranjenje odraslega psa.

Barva dlake in nega

Prepričajte se, da je vaš sesalnik v dobrem stanju in da si redno rezervirate čas za nego, če posvojite Sibirskega haskija. Njegova dvojna dlaka je srednje dolga. Zgornja dlaka je ravna, podlanka pa je mehka in gosta.

Pričakujte veliko dlake, veliko izpadanja – še posebej spomladi in jeseni, ko intenzivno menjajo dlako. Kljub temu je ta pasma dokaj enostavna za nego. Sibirski haskiji, ki živijo pri nižjih temperaturah, se običajno manj gulijo kot tisti, ki živijo v toplejših podnebjih. Lahko se izognete guljenju – in odvečni dlaki na pohištvu – če se zavežete, da boste dlako svojega psa krtačili vsaj enkrat na teden med letom – in vsak dan med sezono menjave dlake.

Sibirski haskiji so čisti psi in si bodo vzeli čas, da se očistijo – podobno kot mačka. Običajno ne oddajajo “pasjega” vonja in redko potrebujejo kopeli. Razen seveda, če se na dvorišču povaljajo v nečem gnusnem ali najdejo smrdljivo lužo, v katero lahko skočijo. Ko je čas za kopanje, izberite visokokakovosten pasji šampon, zasnovan tako, da ohranja naravna olja v koži in dlaki vašega psa.

Haskiji so na voljo v različnih barvah in oznakah, od črnih do čisto belih z barvnimi oznakami na telesu, ki vključujejo rdeče in bakrene odtenke. Njihove oči so lahko rjave, modre ali kombinirane. Njihovi obrazi imajo športne maske, ki jim dodajo privlačnost.

Umijte zobe svojega Haskija vsaj dvakrat ali trikrat na teden, da odstranite nakopičen zobni kamen in bakterije, ki se skrivajo v njem. Dnevno ščetkanje je še boljše, če želite preprečiti bolezni dlesni in slab zadah.

Nohte mu strizite enkrat ali dvakrat na mesec, če jih vaš pes ne obrabi naravno, da preprečite bolečine in druge težave. Če jih slišite klikati po tleh, so predolgi. Pasji nohti na nogah imajo v sebi krvne žile, in če strižete predaleč, lahko povzročite krvavitev – in vaš pes morda naslednjič ne bo želel sodelovati, ko bo opazil, da ste v roke vzeli ščipalke za nohte. Torej, če nimate izkušenj z striženjem pasjih nohtov, prosite veterinarja ali negovalca za napotke.

Njegova ušesa je treba vsak teden preverjati glede pordelosti ali slabega vonja, kar lahko kaže na okužbo. Ko preverjate ušesa vašega psa, jih obrišite z vato, navlaženo z nežnim čistilom za ušesa z uravnoteženim pH, da preprečite okužbe. Ne vstavljajte ničesar v sluhovod; samo očisti zunanje uho.

Začnite navajati svojega Haskija na krtačenje in pregledovanje, ko je mladiček. Pogosto rokujte z njegovimi tacami – psi so občutljivi na noge – in poglejte v njegova usta. Naj bo negovanje pozitivna izkušnja, polna pohval in nagrad, in postavili boste temelje za enostavne veterinarske preglede in drugo nego, ko bo odrasel.

Med negovanjem preverite, ali so na koži, v nosu, ustih in očeh ter na stopalih razjede, izpuščaji ali znaki okužbe, kot so pordelost, občutljivost ali vnetje. Oči morajo biti čiste, brez rdečice ali izcedka. Vaš natančen tedenski pregled vam bo pomagal zgodaj odkriti morebitne zdravstvene težave.

Otroci in druge živali

Haskiji so odlični hišni ljubljenčki za gospodinjstva z otroki. Do otrok so lahko zelo tolerantni, vendar jih je kot vse druge pse treba nadzorovati, ko so v bližini majhnih otrok.

Otroke morate vedno učiti, kako se približati in se dotikati psov, ter vedno nadzirati vse interakcije med psi in majhnimi otroki, da preprečite kakršno koli grizenje ali vlečenje za ušesa in rep s katerekoli strani. Naučite svojega otroka, da se nikoli ne približa psu, medtem ko ta je ali spi, ali da poskuša psu odvzeti hrano. Noben pes, ne glede na to je kako prijazen, ne sme nikoli ostati brez nadzora z otrokom.

Sibirski haskiji se sicer razumejo z drugimi psi, vendar je vseeno pomembno, da svojega kužka peljete na tečaj socializacije. To jih navadi na druge pse in tudi na ljudi, čeprav so tudi do tujcev zelo naklonjeni. Socializacija mladičke uči, kako se obnašati in pozdraviti druge pse in njihove lastnike.

Ne pozabite na zgodovino te pasme. Težke razmere v Sibiriji so pri tej pasmi ustvarile močan nagon plena, saj je bilo pogosto težko najti hrano. Kot rezultat, mnogi haskiji tudi danes še vedno držijo plenilski nagon proti majhnim živalim, kot so veverice, zajci in mačke. Nekateri haskiji pa uspešno bivajo v gospodinjstvih z več hišnimi ljubljenčki, še posebej, če so odraščali z drugimi hišnimi ljubljenčki.

Ocenili so nas že več kot 500-krat. Preberite vse ocene in mnenja!

Tukaj si lahko preberete zadnjih 20 ocen vseh naših izdelkov.  Takoj, ko prispe nova ocena, bo seznam posodobljen! 🙂

Marko cerkveniksi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

1 mesec ago
Aleksandra
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

2 meseca ago
Meri Žvab
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

2 meseca ago
Anonimno
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
4/5

Lep pozdrav mi smo jo dobili šele danes,ampak jo je kar začela jesti naša psička Moly.Se po drugi hrani praška ,bomo videli če bo po tej vaši bolje.upam da bo.

2 meseca ago
Simona Steničniksi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

3 meseci ago
Simona Steničniksi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

To je do sedaj prva hrana, ki jo moji psi obozujejo.

Verified reviewVerified review - view original

3 meseci ago
Sandra
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Ne morem dojeti.. . Naš kuža star eno leto ni hotel jesti briketov zamenjala sva 6 vrst pa nič...naročila sem vaše brikete ,da probava še to...čudež💚kuža s takim veseljem je brikete da ne morem verjeti...dlaka mu je nehala izpadati ne praska se več in neverjetno lep Kakec ima, ki več ne smrdi kot prej...hvala vam iz srca za tole vašo hrano ki je neverjetna 💚

3 meseci ago
Jože Vajdlsi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Dobra hrana kot govedina

Verified reviewVerified review - view original

4 meseci ago
Barbara K.si
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

4 meseci ago

Vas zanima več pasem psov?

Za naslednjih 14 pasem psov smo že napisali podrobno predstavitev.

border collie

Border Collie

Več o pasmi

Bulldog

Več o pasmi

Cane Corso

Več o pasmi

Francoski buldog

Več o pasmi

Havanski bišon

Več o pasmi

Jazbečar

Več o pasmi

barna labrador ül

Labradorec

Več o pasmi

Madžarska vižla

Več o pasmi

Nemški ovčar

Več o pasmi

Puli

Več o pasmi

Rotvajler

Več o pasmi

Sibirski haski

Več o pasmi

golden retriever

Zlati prinašalec

Več o pasmi

Dostava naslednji dan

Če naročiš do 12:00, bo paket prispel naslednji dan in lahko takoj pristane v skledi tvojega psa. Ne pozabi, dostavljamo po celi Sloveniji!

Vrhunske sestavine

Surove surovine za vse naše izdelke prihajajo od preverjenih kmetov. Za nas je varnost tvojega psa najpomembnejša! Prepričaj se!

Imaš kakšno vprašanje ali ne veš kako naprej?

Piši nam na Facebook ali nas pokliči.

Independently verified
527 reviews