Zlati prinašalec

Zlati prinašalec: Zaradi prijaznega, strpnega odnosa pasme so odlični družinski ljubljenčki, njihova inteligenca pa jih naredi zelo uspešne delovne pse.

Zlati prinašalci so odlični pri prinašanju divjadi lovcem, sledenju, vohanju pretihotapljenih predmetov za organe pregona ter kot terapevtski in službeni psi. So tudi naravni športniki in se dobro izkažejo v pasjih športih, kot sta agility in tekmovalna poslušnost.

Te pse je dokaj enostavno šolati in se znajdejo v skoraj vsakem domu ali družini. Odlični so z otroki in zelo zaščitniški do svojih ljudi. Če želite zvestega, ljubečega in pametnega spremljevalca, potem razmislite o posvojitvi enega od teh psov v svojo družino.

Zlati prinašalec

Ni presenetljivo, da je zlati prinašalec eden izmed desetih najbolj priljubljenih psov v ZDA. Zlati prinašalec ima ogromno dobrih lastnosti: je zelo inteligenten, družaben, lep in zvest.

Je tudi živahen. Zlati prinašalec je pes, ki počasi dozoreva in ohranja svojo štorasto, igrivo osebnost mladička od treh do štirih let, kar je lahko tako razveseljivo kot nadležno. Mnogi zlatkoti ohranijo svoje „mladičje” lastnosti tudi v starosti.

Zlatko, ki je bil prvotno vzrejen za fizično zahtevno delo prinašanja rac in drugih živali lovcem, potrebuje vsakodnevno vadbo: sprehod ali tek, prosti čas na dvorišču, tek na plaži ali ob jezeru (zlatkoti ljubijo vodo) ali igro prinašanja. In tako kot druge inteligentne pasme, ki so bile vzgojene za delo, morajo imeti zaposlitev, kot je prinašanje, prebujanje družinskih članov ali tekmovanje v pasjih športih. Utrujen Zlatko je lepo vzgojen Zlatko.

Poleg fizične in duševne stimulacije zlatega prinašalca morate biti pripravljeni tudi, da ga vključujete v svoje družinske dejavnosti. Zlati prinašalec je družinski pes in mora biti s svojim “tropom”. Ne razmišljajte o tem, da bi dobili zlatega prinašalca, razen če ste ga pripravljeni imeti vsak dan s seboj v hiši, pod nogami.

Obstaja še ena potencialna pomanjkljivost pasme: zagotovo ni pes čuvaj. Lahko laja, ko pridejo neznanci, vendar raje ne računajte na to. Najverjetneje bo zamahnil z repom in zabliskal tisti značilni zlati nasmeh.

Zlati prinašalec

Glavne informacije

Zlati prinašalci se močno gulijo, zlasti spomladi in jeseni. Vsakodnevno krtačenje bo odstranilo nekaj odpadlih dlak iz kožuha in preprečilo, da bi se nalepile na vaša oblačila in po vsej hiši. Če pa živiš z zlatim prinašalcem, se boš moral navaditi na pasjo dlako.

Zlati prinašalci so družinski psi; morajo živeti v notranjih prostorih s svojim človeškim “tropom” in ne smejo več ur preživeti sami na dvorišču.

Zlati prinašalci so aktivni psi, ki potrebujejo 40-60 minut težke vadbe na dan. Uživajo pri treningu poslušnosti, tečajih agilityja in drugih pasjih dejavnostih, ki so odličen način za fizično in duševno razgibavanje vašega psa.

Čeprav so z otroki nežni in vredni zaupanja, so zlati prinašalci okorni, veliki psi, ki lahko po nesreči prevrnejo majhnega otroka.

Zlati prinašalci radi jedo in hitro postanejo predebeli, če se prekomerno hranijo. Omejite priboljške, izmerite dnevno zaužito hrano svojega psa in ga hranite v rednih obrokih, namesto da hrano ves čas puščate zunaj.

Ker je zlati prinašalec tako priljubljen, je veliko ljudi, ki vzrejajo zlate prinašalce in jim je bolj mar za zaslužek z mladiči kot za vzrejo srečnih, zdravih psov. Če želite dobiti zdravega psa, nikoli ne kupujte mladička pri neodgovornem vzreditelju, na pasjih farmah ali v trgovini za male živali. Poiščite uglednega vzreditelja, ki testira svoje vzrejne pse, da se prepriča, da nimajo genetskih bolezni, ki bi jih lahko prenesli na mladiče, in da imajo zdrav temperament.

Zgodovina

Dolga leta je obstajala legenda, da so zlati prinašalci potomci ruskih ovčarskih psov, kupljenih v cirkusu. Pravzaprav je bila pasma razvita na Škotskem, na visokogorskem posestvu, katerega lastnik je bil Sir Dudley Majoribanks, kasneje znan kot Lord Tweedmouth.

Tweedmouth je, tako kot mnogi plemiči njegovega časa, vzrejal živali vseh vrst in poskušal izpopolniti različne pasme. Tweedmouthovi vzrejni zapisi od leta 1835 do 1890 kažejo, kaj si je želel doseči z zlatim prinašalcem: vzrediti nadarjenega prinašalca – Tweedmouth je bil vnet lovec na vodne ptice – z odličnim nosom, ki bi bil bolj pozoren na svojega človeškega lovskega spremljevalca kot seterji in španjeli, ki so jih uporabljali tisti čas za prinašanje. Želel je tudi, da bi bil pes v doma zvest in umirjen.

Tweedmouth je Nousa pripeljal domov na Škotsko in ga v letih 1868 in 1871 paril z Belle, vodnim španjelom iz Tweeda. Vodni španjeli iz tweeda (ki so zdaj izumrli) so bili znani po tem, da so bili željni prinašalci na lovišču in izjemno mirni in zvesti v doma – značilnosti, ki jih boste našli pri današnjih zlatih prinašalcih.

Potomci Nousa in Belle so bili parjeni s kodrastimi in gladkodlakimi prinašalci, še enim vodnim španjelom iz Tweeda in rdečim seterjem. Tweedmouth je obdržal večinoma rumene mladičke za nadaljevanje svojega vzrejnega programa, druge pa je dal prijateljem in sorodnikom.

Ni presenetljivo, da je pasma Tweedmoutha najprej pritegnila pozornost zaradi svojih sposobnosti na lovskem področju. Eden najbolj znanih je bil Don of Gerwyn, jetrni potomec enega od Tweedmouthovih psov, ki je leta 1904 zmagal v Mednarodni ligi Gundog.

Kinološki klub v Angliji je leta 1911 uradno priznal zlatega prinašalca kot svojo pasmo. Takrat so bili razvrščeni kot “Retriever — Yellow ali Golden.” Leta 1920 je bilo ime pasme uradno spremenjeno v zlati prinašalec.

Ameriška kinološka zveza je pasmo priznala leta 1932. Danes je zlati prinašalec druga najbolj priljubljena pasma v ZDA.

Velikost

Samci so veliki nekje med 58 in 60 centimetri in tehtajo 29 do 34 kg. Samice so manjše in dosežejo nekje med 54 in 57 centimetri ter tehtajo od 24 do 29 kg. Zlati prinašalci običajno dosežejo svojo polno višino do enega leta starosti, polno težo pa do dveh.

Osebnost

Sladka, mirna narava je značilna za to pasmo. Zlati prinašalec je bil vzgojen za delo z ljudmi in želi ugoditi svojemu lastniku. Čeprav je zlatko sposoben in dobro razpoložen, mora biti kot vsi psi dobro vzgojen in šolan, da lahko kar najbolje izkoristi svojo dediščino.

Kot vsak pes tudi Golden potrebuje zgodnjo socializacijo – izpostavljenost številnim različnim ljudem, znamenitostim, zvokom in izkušnjam –, ko je mlad. Socializacija pomaga zagotoviti, da vaš zlati kuža odraste v stabilnega psa.

Zdravje

Zlati prinašalci so na splošno zdravi, a kot vse pasme so nagnjeni k določenim zdravstvenim stanjem. Vsi zlatkoti ne bodo zboleli za katerokoli ali vsemi od teh bolezni, vendar je pomembno, da se jih zavedate, če razmišljate o tej pasmi.

Če kupujete mladička, poiščite dobrega vzreditelja, ki vam bo pokazal zdravstvena dovoljenja za oba starša vašega mladička. Zdravstvena potrdila dokazujejo, da je bil pes testiran na določena zdravstvena stanja, predvsem dedna.

Pri zlatkotu bi morali pričakovati zdravstvena potrdila Ortopedske fundacije za živali (OFA) za displazijo kolkov (z oceno pošteno ali boljšo), displazijo komolcev, hipotiroidizem in von Willebrandovo bolezen; z univerze Auburn za trombopatijo; in od fundacije Canine Eye Registry Foundation (CERF), ki potrjuje, da so oči normalne. Zdravstvena dovoljenja lahko potrdite na spletni strani OFA (offa.org).

Displazija kolka: Diplazija kolka je dedno stanje, pri katerem se stegenska kost ne prilega tesno v kolčni sklep. Nekateri psi kažejo bolečino in šepanje na eni ali obeh zadnjih nogah, vendar pa je možno tudi, da ne boste opazili nobenih znakov nelagodja pri psu z displazijo kolkov. Ko se pes stara, se lahko razvije artritis. Rentgenski pregled za displazijo kolkov izvaja Orthopedic Foundation for Animals ali University of Pennsylvania Hip Improvement Program. Psi z displazijo kolkov se ne smejo vzrejati. Če kupujete mladička, prosite vzreditelja za dokazilo, da so bili starši testirani na displazijo kolkov in da nimajo težav.

Displazija komolcev: To je dedno stanje, ki je značilno za pse velikih pasem. Domneva se, da ga povzročajo različne stopnje rasti treh kosti, ki sestavljajo pasji komolec, kar povzroča ohlapnost sklepov. To lahko privede do bolečega šepanja. Vaš veterinar lahko priporoči operacijo za odpravo težave ali zdravila za nadzor bolečine.

Katarakta: tako kot pri ljudeh so tudi za pasjo sivo mreno značilne motne lise na očesni leči, ki lahko sčasoma rastejo. Lahko se razvijejo v kateri koli starosti in pogosto ne poslabšajo vida, čeprav nekateri primeri povzročijo hudo izgubo vida. Plemenske pse mora pred vzrejo pregledati veterinarski oftamolog s pooblastilom, da se potrdi, da nimajo dednih očesnih bolezni. Katarakto je običajno mogoče kirurško odstraniti z dobrimi rezultati.

Progresivna atrofija mrežnice (PRA): PRA je družina očesnih bolezni, ki vključuje postopno poslabšanje mrežnice. Na začetku bolezni psi postanejo nočno slepi. Ko bolezen napreduje, izgubijo tudi dnevni vid. Mnogi psi se zelo dobro prilagajajo omejeni ali popolni izgubi vida, dokler njihova okolica ostane enaka.

Subvalvularna aortna stenoza: To težavo s srcem povzroča ozka povezava med levim prekatom (izhod) in aorto. Lahko povzroči omedlevico in celo nenadno smrt. Vaš veterinar jo lahko pravočasno odkrije in predpiše ustrezno zdravljenje.

Osteohondroza Dissecans (OCD): To ortopedsko stanje, ki je posledica nepravilne rasti hrustanca v sklepih, se običajno pojavi v komolcih, opazili pa so ga tudi v ramenih. Povzroča bolečo otrdelost sklepa, do te mere, da pes ne more upogniti komolca. Pri psih ga lahko odkrijemo že pri štirih do devetih mesecih starosti. Prekomerno hranjenje s hrano za mladiče “formule za rast” ali hrano z visoko vsebnostjo beljakovin lahko prispeva k njegovemu razvoju.

Alergije: Zlati prinašalci so lahko alergični na različne snovi, od hrane do cvetnega prahu. Če vaš zlatko oblizuje tace ali se veliko praska po obrazu, naj ga pregleda vaš veterinar.

Von Willebrandova bolezen: To je podedovana krvna bolezen, ki moti strjevanje krvi. Glavni simptom je prekomerna krvavitev po poškodbi ali operaciji. Drugi simptomi vključujejo krvavitve iz nosu, krvavitve dlesni ali krvavitve v želodcu ali črevesju. Zdravila ni in edino trenutno poznano zdravljenje je transfuzija krvi zravih psov. V teku so raziskave za nova zdravljenja, vključno z zdravili. Večina psov z von Willebrandovo boleznijo lahko živi normalno življenje. Veterinar lahko za to bolezen vašega psa testira. Psi s tem stanjem se ne smejo vzrejati.

Dilatacija želodca-Volvulus: običajno imenovana kar napihnjenost, je življenjsko nevarno stanje, ki prizadene velikepse z globokim prsnim košem, kot so zlati prinašalci, še posebej, če se hranijo z enim večjim obrokom na dan, jedo hitro ali pijejo velike količine vode ali intenzivno telovadijo po jedi. Napihnjenost se pojavi, ko se želodec raztegne zaradi plina ali zraka in se nato obrne. Pes ne more bruhati ali se kako drugače znebiti odvečnega zraka v želodcu, oviran je pretok krvi v srce. Krvni tlak pade in pes pade v šok. Brez takojšnje medicinske pomoči lahko pes umre.

Pomislite na napihnjenost oziroma obrat želodca, če ima vaš pes napihnjen trebuh, se prekomerno slini in želi bruhati, a ne more. Lahko je tudi nemiren, depresiven, letargičen in šibek s hitrim srčnim utripom. Če opazite te simptome, psa čim prej odpeljite k veterinarju.

Epilepsija: Epilepsija je možganska motnja, ki povzroča občasne napade in konvulzije. Vaš veterinar bo biti seznanjem s tem, kako hudi so napadi in kako pogosto se pojavijo, da bi ugotovil, katera zdravila naj predpiše, če sploh katera.

Hipotiroidizem: To je motnja ščitnice, za katero se domneva, da povzroča stanja, kot so epilepsija, izpadanje las, debelost, letargija, temne lise na koži in druga kožna stanja. Zdravi se z zdravili in dieto.

Hemangiosarkom: To je zelo nevarna oblika raka, ki izvira iz sluznice krvnih žil in vranice. Najpogosteje se pojavi pri srednje starih in starejših psih.

Osteosarkom: Osteosarkom je maligni kostni rak, ki je pogost pri velikih in zelo velikih pasmah.

Skrb

Zlati prinašalci so narejeni za akcijo in obožujejo tek na prostem. Če radi hodite ali tečete, se vam bo vaš zlatko z veseljem pridružil. In če želite metati žogo na dvorišču, se vam bo prav tako z veseljem pridružil; zvesti svojemu imenu, zlati prinašalci radi prinašajo.

Če jih boste zmatrali z 20-30 minutno intenzivno vadbo dvakrat na dan, bo vaš pes popolnoma umirjen, ko bo spet notri. Opustitev dejavnosti pa lahko povzroči težave z vedenjem.

Kot druge pasme prinašalcev so tudi zlati prinašalci najsrečnejši, ko imajo v ustih kaj za nositi: žogico, mehko igračo, časopis ali kar je najboljše, smrdljivo nogavico.

Če vzgajate mladiča zlatega prinašalca, boste morali biti še posebej previdni. Ti psi zelo hitro rastejo v starosti med štirimi in sedmimi meseci, zaradi česar so dovzetni za bolezni kosti. Ne dovolite, da vaš mladiček teče in se igra po zelo trdih površinah, kot je pločnik, dokler ni star vsaj dve leti in so njegovi sklepi popolnoma oblikovani. Običajna igra na travi je v redu, prav tako pa tudi tečaji agilityja, ki so prilagojeni mladičem.

Prehrana

Priporočena dnevna količina: 2 do 3 skodelice visokokakovostne suhe hrane na dan, razdeljene na dva obroka.

OPOMBA: Koliko poje vaš odrasel pes, je odvisno od njegove velikosti, starosti, postave, metabolizma in stopnje aktivnosti. Psi so posamezniki, tako kot ljudje, in ne potrebujejo vsi enake količine hrane. Skoraj samoumevno je, da bo zelo aktiven pes potreboval več kot kavč pes. Kakovost pasje hrane, ki jo kupite, je prav tako pomembna – boljša kot je pasja hrana, več bo pes od nje dobil in manj je boste morali stresati v pasjo skledo.

Naj bo vaš zlati prinašalec v dobri formi, tako da mu punujeno hrano tehtate in ga hranite dvakrat na dan, namesto da mu puščate, da ima skledo ves čas na razpolago. Če niste prepričani, ali ima prekomerno telesno težo, ga dobro premerite z očmi in pretipajte z rokami.

Najprej ga poglejte navzdol. Morali bi videti pas, tam kjer se zoža. Nato položite roke na njegov hrbet, palce povlecite vzdolž hrbtenice, s prsti razširjenimi navzdol. Morali bi čutiti, vendar ne videti njegovih reber, brez močnega pritiska. Če jih ne občutite, potrebuje manj hrane in več vadbe.

Če vzgajate mladiča zlatega prinašalca, boste morali biti še posebej previdni. Ti psi zelo hitro rastejo v starosti med štirimi in sedmimi meseci, zaradi česar so dovzetni za bolezni kosti. Ustreza jim visokokakovostna, nizkokalorična dieta, ki jim preprečuje prehitro rast.

Če želite več informacij o hranjenju vašega zlatkota, glejte naše smernice za nakup prave hrane, hranjenje vašega mladička in hranjenje vašega odraslega psa.

Barva dlake in nega

Zlati prinašalci imajo gosto, vodoodbojno zunanjo dlako z gosto podlanko. Nekateri kožuhi so valoviti, ndrugi ravni. Na zadnji strani sprednjih nog in na spodnjem delu telesa imajo zaplate daljše dlake, kar je še bolj opazno na na prsih, zadnji strani stegen in repa.

Zlati prinašalci so na voljo v vseh odtenkih zlate, od svetle do temno zlate. Nekateri rejci so začeli prodajati “redke bele zlatkote”, vendar Ameriška kinološka zveza ne priznava bele kot barve dlake za to pasmo.

Zlati prinašalci se pozimi in poleti zmerno gulijo, spomladi in jeseni pa močno. Če živite z zlatkotom, se boste morali prilagoditi določeni količini pasje dlake v vaši hiši in na oblačilih.

Zlatkotov gost kožuh zahteva veliko nege. Dnevno krtačenje je priporočljivo, da se prepreči vozli, krtačenje enkrat na teden pa je res minimalno. Tudi vaš zlatko bo potreboval kopel vsaj enkrat na mesec, mogoče pogosteje, da bo izgledal lepo in dišal po čistem.

Umijte mu zobe vsaj dvakrat ali trikrat na teden, da odstranite zobni kamen in bakterije, ki se skrivajo v njih. Dnevno ščetkanje je še boljše, če želite preprečiti bolezni dlesni in slab zadah.

Pristrižite nohte enkrat ali dvakrat na mesec, če jih vaš pes ne obrabi naravno. Če jih slišite klikati po tleh, so predolgi. Kratki, lepo pristriženi nohti ohranjajo noge v dobrem stanju. Pasji nohti na nogah imajo v sebi krvne žile, in če strižete predaleč, lahko zakrvavijo – in vaš pes morda ne bo več želel sodelovati, saj bo striženje pvoezal z bolečino. Torej, če nimate izkušenj z striženjem pasjih nohtov, prosite veterinarja ali negovalca za napotke.

Prepognjena ušesa ustvarjajo toplo, temno okolje, popolno za razmnoževanje bakterij ali gliv, zato so te pasme  nagnjene k okužbam ušes. Njegova ušesa je treba vsak teden preverjati glede pordelosti ali neprijetnega vonja, kar lahko kaže na okužbo. Preverite jih tudi vsakič, ko se zmoči. Ko preverjate ušesa vašega psa, jih obrišite z vato, navlaženo z nežnim čistilom za ušesa z uravnoteženim pH, da preprečite okužbe. Ne vstavljajte ničesar v sluhovod; samo očistite zunanje uho.

Začnite navajati svojega zlatkota na krtačenje in preglede, ko je še mladiček. Pogosto rokujte z njegovimi tacami – psi so občutljivi na noge – in poglejte v njegova usta. Naj bo negovanje pozitivna izkušnja, polna pohval in nagrad, in postavili boste temelje za enostavne veterinarske preglede ter nego, ko bo odrasel.

Med negovanjem preverite, ali so na koži, v nosu, ustih in očeh ter na stopalih razjede, izpuščaji ali znaki okužbe, kot so pordelost, občutljivost ali vnetje. Oči morajo biti čiste, brez rdečice ali izcedka. Vaš natančen tedenski pregled vam bo pomagal zgodaj odkriti morebitne zdravstvene težave.

Otroci in druge živali

Prijaznega zlatega prinašalca ne moti hrup in vrvež otrok – pravzaprav mu to ugaja. Je pa velik, močan pes in zlahka po pomoti prevrne majhnega otroka.

Otroke morate vedno učiti, kako se približati in se dotikati psov, ter vedno nadzirati vse interakcije med psi in majhnimi otroki, da preprečite kakršno koli grizenje ali vlečenje za ušesa in rep s katerekoli strani. Naučite svojega otroka, da se nikoli ne približa psu, medtem ko ta je ali spi, ali da poskuša psu odvzeti hrano. Noben pes, ne glede na to je kako prijazen, ne sme nikoli ostati brez nadzora z otrokom.

Zlatov odnos do drugih hišnih ljubljenčkov je: „več kot nas je, boljše je”. Uživa v družbi drugih psov, ob pravilnem uvajanju in šolanju pa mu je mogoče zaupati tudi mačke, zajce in druge živali.

Naš nežen proizvodni postopek maksimalno ohranja osvežilno moč narave

CricksyDog zagotavlja tvojemu psu harmoničen razvoj in dobro vzdržljivost zaradi visoke stopnje prebavljivosti sestavin, pravilnega deleža živalskih beljakovin, maščob, vitaminov in elementov v sledovih.

Ocenili so nas že več kot 500-krat. Preberite vse ocene in mnenja!

Tukaj si lahko preberete zadnjih 20 ocen vseh naših izdelkov.  Takoj, ko prispe nova ocena, bo seznam posodobljen! 🙂

Anonimnosi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

3 dnevi ago
Mitja N.si
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Odlična izbira za alergike.

Verified reviewVerified review - view original

3 tedni ago
Jasna Kovačsi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

2 meseca ago
Marko cerkveniksi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

3 meseci ago
Aleksandra
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

4 meseci ago
Meri Žvab
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

4 meseci ago
Anonimno
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
4/5

Lep pozdrav mi smo jo dobili šele danes,ampak jo je kar začela jesti naša psička Moly.Se po drugi hrani praška ,bomo videli če bo po tej vaši bolje.upam da bo.

4 meseci ago
Simona Steničniksi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Verified reviewVerified review - view original

5 mesecev ago
Simona Steničniksi
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

To je do sedaj prva hrana, ki jo moji psi obozujejo.

Verified reviewVerified review - view original

5 mesecev ago
Sandra
pristne povratne informacije strankpristne povratne informacije strank
5/5

Ne morem dojeti.. . Naš kuža star eno leto ni hotel jesti briketov zamenjala sva 6 vrst pa nič...naročila sem vaše brikete ,da probava še to...čudež💚kuža s takim veseljem je brikete da ne morem verjeti...dlaka mu je nehala izpadati ne praska se več in neverjetno lep Kakec ima, ki več ne smrdi kot prej...hvala vam iz srca za tole vašo hrano ki je neverjetna 💚

5 mesecev ago

Vas zanima več pasem psov?

Za naslednjih 14 pasem psov smo že napisali podrobno predstavitev.

border collie

Border Collie

Več o pasmi

Bulldog

Več o pasmi

Cane Corso

Več o pasmi

Francoski buldog

Več o pasmi

Havanski bišon

Več o pasmi

Jazbečar

Več o pasmi

barna labrador ül

Labradorec

Več o pasmi

Madžarska vižla

Več o pasmi

Nemški ovčar

Več o pasmi

Puli

Več o pasmi

Rotvajler

Več o pasmi

Sibirski haski

Več o pasmi

golden retriever

Zlati prinašalec

Več o pasmi

Dostava naslednji dan

Če naročiš do 12:00, bo paket prispel naslednji dan in lahko takoj pristane v skledi tvojega psa. Ne pozabi, dostavljamo po celi Sloveniji!

Vrhunske sestavine

Surove surovine za vse naše izdelke prihajajo od preverjenih kmetov. Za nas je varnost tvojega psa najpomembnejša! Prepričaj se!

Imaš kakšno vprašanje ali ne veš kako naprej?

Piši nam na Facebook ali nas pokliči.

Independently verified
549 reviews